Carvajal maga erősítette meg, hogy térdszalagszakadást szenvedett

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.10.06. 09:25
A mozdulat, amelybe belesérült Dani Carvajal (fehérben) (Fotó: Getty Images)
Többszörös térdszalagszakadást szenvedett Dani Carvajal a Real Madrid Villarreal elleni szombati bajnokiján – az Európa-bajnok játékost hordágyon vitték le a pályáról, a kórházból az Instagramon üzenve pedig megerősítette, hogy súlyos a sérülése.

Carvajal a 2–0-ra megnyert mérkőzés utolsó perceiben Jeremy Pino elől tisztázott, amikor megsérült, és fájdalmas arccal, hordágyon hagyta el a pályát. Sejthető volt, hogy súlyos a sérülése, és vasárnap reggeli üzenetében ezt megerősítette Carvajal.

„A vizsgálatok súlyos térdszalagszakadást mutattak ki, hosszú rehabilitációs folyamat következik, néhány hónapig nem lehetek ott a pályán – írta Dani Carvajal az Instagramon egy kórházban készült szelfi kíséretében. – Már várom, hogy elkezdődjön a rehabilitáció, amelyet követően szörnyetegként fogok visszatérni. Köszönöm a sok kedves üzenetet, áldottnak érzem magam.”

A Real Madrid vasárnapi közleménye szerint három szalag is elszakadt Carvajal jobb lábában: az elülső keresztszalag, a külső oldalszalag, valamint a poplitealis ín. Carvajalt a napokban megműtik.

A Real Madrid az elmúlt 15 hónapban három játékosát veszítette el térdsérülés miatt, tavaly augusztusban Éder Militao, decemberben David Alaba, idén márciusban Thibaut Courtois ínszalagja szakadt el. A Marca rámutatott, hogy Jeremy Pino tavaly novemberben szintén térdszalagszakadást szenvedett, s a visszatérése óta pályán volt a barcelonai Marc-André ter Stegen és Carvajal sérülésének pillanatában is.

Közvetlenül a meccs után Carlo Ancelotti vezetőedző is beszélt Carvajal sérüléséről.

„Nyilvánvaló, hogy súlyosan megsérült, az öltöző szomorú és aggódik Dani miatt. Sajnos ilyen sérülés többször előfordul egy csapat idényében, most pedig az egyik legfontosabb játékosunkkal történt” – mondta Ancelotti.

LA LIGA, 9. FORDULÓ
REAL MADRID–VILLARREAL 2–0 (1–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 73 842 néző. Vezette: Cuadra
REAL MADRID: Lunyin – Carvajal, Tchouaméni, Rüdiger, F. Mendy – Valverde, Camavinga (Militao, 71.), Modric (L. Vázquez, 90+2.) – Bellingham – K. Mbappé (Rodrygo, 71.), Vinícius Jr. (Arda Güler, 79.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
VILLARREAL: Conde – Kiko Femenia, L. Costa, Albiol (L. Bailly, 68.), Cardona (Bernat, 86.) – Comesana, P. Gueye, Parejo (Terrats, 79.), Baena (Yéremy Pino, 68.) – T. Barry, N. Pépé (Akhomach, 68.). Vezetőedző: Marcelino
Gólszerző: Valverde (14.), Vinícius Jr. (73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik