Barcelona: „Tiszteletlen volt, de megfizet! Kirakom Turant!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.08. 12:34
null
Benedito élne az opcióval, kirakná Turant (Fotó: Reuters)
Az FC Barcelona labdarúgócsapatának elnöki pozíciójára pályázó Agusti Benedito elmondta, ha megválasztják, első feladata az lesz, hogy az Atlético Madridtól érkező Arda Turant elküldje a csapattól.

 

Mint arról beszámoltunk, a török játékosért spanyol források szerint 34 millió eurót fizet a Bajnokok Ligája-győztes klub a fővárosiaknak (plusz a folytatásban még hétmilliót).

A megállapodásban van egy olyan kitétel, miszerint a katalánoknak – egészen pontosan az addigra megválasztandó új elnökségnek – július 20-ig joga van visszaadni Arda Turan játékjogát az Atlético Madridnak 30.6 millió euróért.

Agusti Benedito elmondta: biztosan élne az opcióval.

„Turan szerződtetése hatalmas problémát jelent, amit a nyakunkra hagynak. Minek kifizetni ekkora összeget egy olyan játékosért, aki fél évig nem játszhat nálunk? Ráadásul azt se felejtsük el, ki miatt nem igazolhat a klub…” – mondta egy sajtótájékoztatón Benedito.

„Josep Maria Bartomeu tiszteletlen volt a Barcelonával szemben, de ígérem, megfizet ezért. Az elnök átlépett egy határt, csak azért igazolta át a játékost, mert ehhez volt kedve, a vezetőség véleményét pedig elengedte a füle mellett. Ha engem választanak meg, az első dolgom lesz, hogy kirakom Turant” – tette hozzá az elnökjelölt.

A Barcelonánál július 18-án tartják meg a következő elnökválasztást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik