Ismét egy magyar a Bernabéuban: Vadócz Puskásra emlékezik

Vágólapra másolva!
2009.01.18. 16:23
Az Osasuna vasárnap 17 órakor a Real Madriddal csap össze a Santiago Bernabéu Stadionban a spanyol bajnokság 19. fordulójában. A vendégeknél nagy valószínűséggel pályára lép az együttes magyar légiósa, Vadócz Krisztián, akit az As napilap szólaltatott meg a meccs apropóján.
Vadócz (balra) ismét egy sztárcsapat ellen léphet pályára
Fotó: Action Images (archív)
Vadócz (balra) ismét egy sztárcsapat ellen léphet pályára
Vadócz (balra) ismét egy sztárcsapat ellen léphet pályára
Fotó: Action Images (archív)
Vadócz (balra) ismét egy sztárcsapat ellen léphet pályára

Puskás Ferenc több mint 42 éve, 1966-ban lépett pályára utoljára a Santiago Bernabéu Stadionban a Real Madrid mezében. A „királyi gárda” legendája után ismét egy magyar futballista játszhat majd a madridi stadionban, habár nem a Real Madrid színeiben.

SZALAIÉK MEGINT NYERTEK

Szalai Ádám csapata, a Real Madrid Castilla második idei mérkőzését is megnyerte a spanyol harmadosztályú bajnokság kettes csoportjában: a „királyi gárda” fiókcsapata a Sangonerát verte meg 2–1-re idegenben.
Szalai végigjátszotta a mérkőzést, de – korábbi hírekkel ellentétben – a Spanyol Labdarúgó-szövetség hivatalos jegyzőkönyve szerint ezúttal nem lőtt gólt. A Castilla szerdán 20 órakor játssza le elmaradt meccsét a Vecindario ellen.
Vadócz Krisztián az Osasuna utóbbi három mérkőzésén lehetőséget kapott José Antonio Camacho vezetőedzőtől, és nagy valószínűséggel a madridi találkozón is szerepet kap csapatában.

A légióst az As spanyol napilap kérdezte meg a mérkőzés előtt a Real Madrid magyarjairól.

„Puskás Ferenc igazi legenda – mondta a 23 éves Vadócz az As-nek. – Magyarországon nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Real Madridban játszott, fantasztikus futballista volt. Amióta Spanyolországba kerültem, mindenkitől róla hallok. Most Szalai Ádám szerepel a Castillában, és remélem, hogy szerencséje lesz Madridban.”

Nem csak Vadócz számára lesz különleges a vasárnapi mérkőzés: az Osasuna mestere, Camacho korábban 16 évig futballozott a Real Madridban, és a „királyi gárda” vezetőedzője is volt.

„Nem ez az első alkalom, hogy egy másik csapattal játszom a Bernabéuban. Nem foglalkozom azzal, hogy mi történik jelenleg a Real Madridnál, mivel csak a saját együttesem dolgai érdekelnek a meccs előtt – utalt a mester a madridi klubnál történt elnökváltásra. – Mindig jó érzés Madridba jönni, mivel sok barátom van itt, de más a korábbi csapatom ellen játszani, amely nagyszerű együttes.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik