Raúl és Casillas „életre szóló” szerződést kötött a Real Madriddal

Vágólapra másolva!
2008.02.14. 17:15
Meghosszabbította szerződését a spanyol labdarúgó-bajnokság címvédőjével, a Real Madriddal az együttes két sztárjátékosa, Raúl és Iker Casillas is. Ramon Calderon, a klub elnöke hivatalosan is bejelentette, hogy a csatár 2011-ig, a kapus pedig 2017-ig a királyi gárdában szerepel majd. Mindkettejük kontraktusában szerepel egy olyan kitétel, miszerint az automatikusan meghosszabbodik egy évvel, ha pályára lépnek az adott szezonban legalább harminc tétmeccsen.
Raúl (elöl) és Iker Casillas még sokszor futhat ki együtt a gyepre
Reuters
Raúl (elöl) és Iker Casillas még sokszor futhat ki együtt a gyepre
Raúl (elöl) és Iker Casillas még sokszor futhat ki együtt a gyepre
Reuters
Raúl (elöl) és Iker Casillas még sokszor futhat ki együtt a gyepre

Raúl szerződése 2010-ben járt volna le, és az új kontraktus értelmében a kiváló támadó egy évvel tovább marad a Real Madrid játékosa. Sőt, a százkétszeres válogatott támadó azután is a királyi gárda játékosa maradhat, egészen addig, amíg egy szezonban legalább harminc tétmeccsen pályára lép csapatában.

Ez a kitétel megtalálható Iker Casillas szerződésében is, tehát az ő kontraktusa - amely 2011-ben járt volna le, de 2017-ig meghosszabbították - is automatikusan tolódik egy évvel, amennyiben harmincszor játszik az adott idényben.

„Megegyeztünk Raúllal és Iker Casillasszal is, hogy egész karrierjük során a Real Madridban játszanak majd - nyilatkozta a spanyol Marcának Ramon Calderon, a klub elnöke. - Azt nem árulom el, hogy mennyit keresnek majd a következő években, azonban annyit elmondhatok, hogy kevesebbet, mint amennyit megérdemelnek.”

A két játékos egyébként hatalmas szerepet vállalt abban, hogy a Real Madrid megnyerte a 2006-2007-s bajnokságot, és ezzel megakadályozta a nagy rivális Barcelona együttesét sorozatban harmadik bajnoki győzelmében.

Raúl tizenhét évesen mutatkozott be a csapatban, és a királyi gárdával öt bajnoki cím mellett három BL-trófeát is bezsebelt, míg Casillas 1999-es debütálása óta három aranyérmet szerzett a hazai pontvadászatban, és kétszer volt tagja a legrangosabb európai kupasorozatban diadalmaskodó együttesnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik