Frank Rijkaard számít Giovani dos Santosra és Bojan Krkicre

Vágólapra másolva!
2007.09.12. 13:44
Frank Rijkaard ugyan nem ülhetett csapata kispadján a Katalán Kupa elveszített döntőjében, ennek ellenére lázas betegen is kénytelen volt állást foglalni a Barca két tehetséges fiataljának, Giovani dos Santosnak és Bojan Krkicnek a jövőjét illetően.
Rijkaard az első keretben számít a két fiatalra
Rijkaard az első keretben számít a két fiatalra
Rijkaard az első keretben számít a két fiatalra
Rijkaard az első keretben számít a két fiatalra

Eto’o hónapokra kidőlt a sorból, a szakmai vezetés nem számít már a klubot kereső Gudjohnsenre, de igazából már arra az Ezquerróra sem, akit még szükségből azért foglalkoztattak néhanapján. A jövő mindenképpen a két fiatalé, de kié a jelen?

„Mindketten az első kerethez tartoznak, itt a helyük közöttünk, számítok rájuk” – mondta ki határozott állásfoglalását a katalánok szakvezetője.

Még tinik, de már elérkezett az idejük
Még tinik, de már elérkezett az idejük
Ennek megerősítése azért vált szükségessé, mert a héten már a mexikói nagy válogatottban is bemutatkozó, ott Hugo Sánchez szövetségi kapitánytól a mágikus, tízes mezt megkapó Giovaninak még nincs megújítva a korábban, még ifjoncként kötött szerződése.

Márpedig ennek megváltoztatását akarja kieszközölni menedzsere, Pini Zahavi, akinél angol és spanyol lapértesülések szerint olyan sztárklubok érdeklődtek védence iránt, mint a Chelsea, a Manchester United, a Liverpool vagy éppen a Real Madrid. A londoni kékek a Sun értesülései szerint már ennél is tovább mentek és 30 millió eurót kínáltak a támadóért.

A U17-s vb-ről hazatérő Krkic ügyeit az ugyancsak Bojan névre keresztelt édesapja, korábban szintén ismert játékos intézi, aki a nyolcvanas években a Crvena zvezdában játszott. Ő amiatt fejezte ki nemtetszését, hogy fiára a mostani, de még a következő szezonban is csak a tartalékok között számítanának.

Ennek ellentmond most Rijkaard nyilatkozata, aki már a nyári felkészülési mérkőzéseken is bevetette a 17. életévét a napokban betöltő ifjoncot. A nyáron nem nyerte el a klubvezetők tetszését, hogy a tehetség klubcsapata helyett a vb-ezüstérmes ifiválogatottal töltötte az elmúlt heteket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik