Abidal és Diarra a célkeresztben

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.07.21. 13:20
Két Juve-játékos, Fabio Cannavaro és Emerson után két lyoni futballistára, Eric Abidalra és Mahamadou Diarrára vetette ki hálóját a Real Madrid. Az érintettek ugyan már régóta képben voltak, ám az elmúlt napok történései miatt kicsit háttérbe szorultak. A francia klub viszont ragaszkodik értékeihez. Persze, a profi futballt jól ismerők tisztában vannak azzal az alapképlettel, amely úgy szól: van az a pénz…
Diarra (jobbra, az előtérben) a Lyon után a Real Madridban is csapattársa lehet Abidalnak
Diarra (jobbra, az előtérben) a Lyon után a Real Madridban is csapattársa lehet Abidalnak
Diarra (jobbra, az előtérben) a Lyon után a Real Madridban is csapattársa lehet Abidalnak
Diarra (jobbra, az előtérben) a Lyon után a Real Madridban is csapattársa lehet Abidalnak
Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Real Madridnál úgy érzik, a Manchester United a bolondját járatja velük Ruud van Nistelrooy ügyében, ezért ebben a pillanatban úgy tűnik, a holland csatár nem lesz a királyi gárda játékosa. A spanyolok kijelentették: nem hajlandóak váltságdíjat fizetni átigazolási díj helyett.

Míg a holland gólzsák leigazolásának lehetőségétől egyre távolabb kerülnek, tegnap végre pont került az olasz Fabio Cannavaro és a brazil Emerson átigazolásának ügyére: mindketten a királyiaknál folytatják pályafutásukat.

Miután Zambrotta elkelt – a nagy rivális Barcelona szerződtette őt négy évre -, előtérbe került a francia szélsőhátvéd, Eric Abidal szerződtetése. A királyiak Roberto Carlos utódját keresik a piacon, bár a brazil világbajnokkal csak a jövő héten ülnek le tárgyalni a jövőről.

A francia védőmunkában már most a brazil előtt jár, igaz a támadásokat nem tudja olyan hatékonyan segíteni, mint a fénykorában lévő Roberto Carlos. Persze, hol van már a szélsőhátvéd a fénykorától, ennek ellenére Fabio Capello vezetőedző kijelentette: egyáltalán nem üres a balhátvéd posztja, nevezett brazil személyében betöltött ez a pozíció, nem érti, miért kellene nekik mindenáron megtalálni a helyettesét.

A remek fizikai adottságokkal rendelkező Abidal megszerzése nagy fegyvertény lenne a madridiak számára, de az üzlethez minden bizonnyal lesz még egy-két szava a játékos jelenlegi klubjának, a Lyonnak, amellyel minden bizonnyal nem lesz egyszerű megegyezni az anyagiakban. Lapértesülések szerint a spanyolok 10 millió eurót adnának a védőért, ám adott esetben elmennének a licitben 15 millió euróig is.

Abidalért a 15 millió eurót sem sajnálnák a spanyolok
Abidalért a 15 millió eurót sem sajnálnák a spanyolok
Abidal lyoni csapattársának, Diarrának az ügye változatlanul napirenden van Madridban, spanyol lapértesülések szerint négy vagy öt nap múlva végleges döntés születhet. A helyzetet némiképpen bonyolítja, hogy a játékost néhány angol klub is szívesen a soraiban tudná, miként Lyonban határozottan kijelentették: nem kívánják kiárusítani a csapatot, eladni értékeiket. Célozva ezzel a többek között az Abidal-Diarra párosra.

Azt, hogy az elnökváltást követően új szelek fújnak Madridban és okultak az elmúlt évek előbb jónak tűnő, majd balul elsülő szerződtetéseiből, jelzi, hogy a holland Van Nistelrooy kivételével eddig leginkább olyan játékosok kerültek képbe a királyiaknál, akik elsősorban a védekezésben jeleskednek.

A tegnap szerződtetett Cannavaro kifejezetten középhátvéd, Emerson pedig a támadásokkal ritkán fellépő, védekező középpályás. Abidal bal oldali szélsőhátvédként bevethető, Diarrát pedig a Vieira, Makelele, Essien vonulatba sorolja a szakma.

Capello az ausztriai edzőtáborban arról is nyilatkozott, hogy nem ad azokra a pletykákra, amelyek Ronaldo madridi távozásával foglalkoznak. A szakember megerősítette, szüksége van a támadóra és bízik mielőbbi gyógyulásában.

Diarrához és a madridiak részéről körüludvarolt csapattársához ragaszkodik a Lyon
Diarrához és a madridiak részéről körüludvarolt csapattársához ragaszkodik a Lyon
Abból pedig hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni, hogy érintett csatár jelenleg nincs velük és Brazíliában tartózkodik, hiszen két hete műtötték.

„Ha nem tud dolgozni, miért lenne velünk itt az edzőtáborban. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot vele és az őt megoperáló, valamint rehabilitációját figyelemmel kísérő orvossal, ennek köszönhetően abszolút képben vagyunk.

Ennek ismeretében nyugodtan ki tudom jelenteni: még nem jött el az ideje annak, hogy visszatérjen közénk.”

Capello nem ment el szó nélkül a sorozatos botrányai miatt a szezon közben Madridba szerződött, ám ott leginkább kiegészítő emberként számításba vett, így legjobbjától jócskán elmaradó Antonio Cassano mellett sem.

„Csak annyit mondtam neki, hogy számítok rá, hiszen tisztában vagyok a képességeivel.

Ám most teljesen máshogy játszik, mint korábban a Romában és ezt elmondtam neki is. Szeretném, ha ismét a régi Cassanót láthatnák, ennek érdekében az ausztriai táborban is néha külön munkát végez a társaktól.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik