Barcelona: „Amíg beteg voltam, a klub nem fizetett”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.06. 13:56
Éles kritikával illette korábbi klubját, a Barcelonát Éric Abidal, a Monaco jelenlegi labdarúgója. A májdaganata miatt több műtéten, majd májátültetésen is áteső 33 éves védő azt mondta: amíg beteg volt, arra az időszakra nem kapott fizetést a spanyol klubtól.

„Nehéz megértenem, amit a Barcelonánál mondanak, hiszen a hosszabbítás az esetemben nem pénz kérdése volt, mivel azokban a hónapokban, amikor beteg voltam, a klubtól nem is kaptam fizetést” – mondta Abidal a L'Équipe-nek. A katalán Sport című sportnapilap ebben a témában feltett kérdésére, miszerint tényleg nem fizettek-e a beteg védőnek, a klub azt mondta, hogy az nem igaz.Abidal a L'Équipe-nek. A katalán Sport című sportnapilap ebben a témában feltett kérdésére, miszerint tényleg nem fizettek-e a beteg védőnek, a klub azt mondta, hogy az nem igaz.

A francia védő – akinél 2011-ben diagnosztizálták a betegséget, és 2012-ben került sor a májátültetésre – még azt is elmondta, hogy továbbra is a gránátvörös-kékek alkalmazottja lenne, amennyiben a csapat vezetőedzője Pep Guardiola marad akit igen nagyra tart úgy emberként, mint edzőként.

„A barcelonai kalandomnak vége. Nehéz ezt elfogadni, de nincs más választásom – utalt a közelmúltra Abidal, majd áttért a monacói jelenre, a Claudio Ranieritől kapott bizalomra. – Az én koromban már könnyebbséget jelent a védelem közepén játszani, főként ha a széleken mellettem fiatalok vannak. Az edzőnk persze tudja, hogy két pozícióban is tudok futballozni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik