Női röplabda KeL: a Vasas legyőzte a Maribort

Vágólapra másolva!
2021.11.03. 21:09
null
Négy szettben nyert a Vasas
A Vasas Óbuda házigazdaként 3:1-re legyőzte a szlovén Maribor csapatát a női röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának szerdai játéknapján.

 

A fővárosi együttes az első szettet ellentmondást nem tűrő, koncentrált játékkal megnyerte, a második játszmában azonban sokat hibázott, és mivel a Maribor a korábbinál jobban röplabdázott, a vendégcsapat egyenlített.

A harmadik felvonás ismét az elsőben látottak szerint alakult, a Vasas minden játékelemben felülmúlta riválisát, és bár a negyedik etap nem volt olyan egyoldalú, mint a korábbiak, a hazaiak lendülete kitartott, így lezárták a mérkőzést.

A Vasas három mérkőzés után két győzelemmel és egy vereséggel, hét ponttal a regionális sorozat első helyén áll.

NŐI RÖPLABDA, KÖZÉP-EURÓPAI LIGA
ALAPSZAKASZ
Vasas Óbuda–Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 3:1
(16, –22, 14, 17)
Folyondár utca, 120 néző. V: Muha, Bardic.
VASAS: Bojko 9, Papp O. 13, Malloy 4, Zernovic 13, Kalicanin 7, Fábián. Csere: Juhár, Stankovics (liberók), Vezsenyi 13, Király-Tálas 4, Kump 2, Takács D. 1. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz.
MARIBOR: Salamun 13, Bracko 2, Gradisnik 12, Lorber Fijok 11, Grbac 10, Pogacar 5. Csere: Cikac, Knez (liberók), Milosic, Winkler, Galic 1, Ramic 1. Vezetőedző: Bruno Najdic.
MESTERMÉRLEG
Giannisz Atanaszopulosz: – A második szettben a Maribor megnyitott minket, ezt leszámítva inkább mi gyakoroltunk rájuk nagyobb nyomást a szervákból. Az elveszített szettben is szépen visszazárkóztunk tízpontos hátrányból, ezt követően pedig változtattunk a blokkvédekezésünkön, mert az a megnyert első játszma ellenére sem működött jól. Vannak sérültjeink, így nem könnyű ez a periódus, de örülök, hogy a játékosok újabb hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.
Bruno Najdic: – Egy sokkal tapasztaltabb csapattal találkoztunk, ami elsősorban abban nyilvánult meg, hogy a nyitásaikkal nagy nyomás alá helyeztek minket, nekünk pedig az ebből épített támadásaink nem voltak megfelelőek. A többi játékelemben meccsben voltunk, de még sokat kell tanulnunk, hogy kulcspillanatokban ne kövessünk el könnyű hibákat.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik