Női röpi CEV-kupa: kikapott Németországban a Békéscsaba

Vágólapra másolva!
2023.01.11. 21:47
A Békéscsaba 3:0-ra kikapott a német Schwerin otthonában a női röplabda CEV-kupa nyolcaddöntőjében, a párharc szerdai első összecsapásán.

A BRSE a második számú európai sorozat első fordulójában a bosnyák Brckót búcsúztatta kettős győzelemmel, míg a Bundesliga harmadik helyén álló német rivális a szerb Zeleznicart múlta felül.

A szerdai összecsapáson az első játszmában fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a német együttes nyolc ponttal ellépett, amit a Békéscsaba már nem tudott behozni. A második felvonásban Tóth Gábor csapata közel járt az egyenlítéshez, de az utolsó labdamenetekben a Schwerin játszott pontosabban. A harmadik szett is hasonlóan alakult, a BRSE nem tudott szépíteni, így 3:0-ra kikapott Németországban.

A párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik a Viharsarokban.

A sorozatban magyar részről még a Szent Benedek RA érdekelt, a balatonfürediek csütörtökön ideiglenes otthonukban, a budapesti Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban fogadják a cseh Dukla Liberecet.

NŐI RÖPLABDA, CEV-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. FORDULÓ

SSC Palmerg Schwerin (német)–Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (20, 25, 22)
Schwerin, 1136 néző. V: Biegajlo (angol), Kiriopulu (görög).
SCHWERIN: Baijens 12, Kästner 4, Alsmeier 9, White 9, Yüzgenc 11, Ruddins 8. Csere: Pogany (liberó), Hölzig 9. Vezetőedző: Felix Koslowski.
BÉKÉSCSABA: Vaszileva 16, Pintér 7, Bagyinka 2, Aktas 6, Bodnár 4, Drpa 13. Csere: Molcsányi (liberó), Glemboczki 1, Olijnyik. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Tóth Gábor: – Őszintén szólva erre számítottunk: gyors labdák és kemény támadások. Próbáltuk nyomás alá helyezni őket és a második szettben meg is volt a lehetőségünk. Átmenetekben kijött a különbség a Schwerin javára, mi pedig a fontos pillanatokban hibáztunk. Reális az eredmény, és gratulálok az ellenfélnek, jó meccs volt és várjuk a visszavágót!
Felix Koslowski: – Gratulálok a Békéscsabának, remek szellemben küzdöttek a pályán és kiválóan védekeztek. Tudtuk, mire számíthatunk, kiváló csapatról van szó, magasak és tapasztaltak is. Agresszívan szerváltak és támadtak, rendkívül megnehezítették a dolgunkat. Boldog vagyok, hogy nyertünk itthon és örülök, hogy a második szettet hátrányból sikerült megnyernünk, miután túllendültünk a holtponton. Szombaton bajnokit játszunk, aztán jöhet a visszavágó, ahol ugyanennyire harcos ellenfélre számítunk.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik