Férfi röpi Extraliga: először nyert a Debrecen

Vágólapra másolva!
2021.02.13. 19:50
A Debrecen 3:1-re győzött Dunaújvárosban a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának szombati játéknapján.

A DEAC-nak tíz vereség után ez volt az első győzelme a mostani idényben. A mezőny legeredményesebb tagja a vendégek ütőjátékosa, Hubicska Patrik volt 15 ponttal.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ

Dunaújvárosi KSE–DEAC 1:3 (17, –19, –28, –23)
Dunaújváros. V: Sík, Halász.
DKSE: Garrett 6, Ambrus 4, Boa 12, Mészáros D. 12, Tomanóczy B.5 , Duman 2.Csere: Gebhardt (liberó), Hatvany, Bohnicsek, Majoros.Vezetőedző:Tomanóczy Tibor.
DEAC: Tóth A. 6, Bagics 3, Kiss I., Fazekas 6, Hubicska 15, Ádám 3.Csere:Mészáros Z., Nagy A. (liberók), Csizmadia 6.Vezetőedző:Fodor Antal.
MESTERMÉRLEG
Tomanóczy Tibor: - Nem lehet úgy mérkőzést nyerni, ha nem hisszük el, hogy azt képesek vagyunk megnyerni. A mai meccsen – még ha rossz is kimondani – egyszerűen nem voltunk férfiak. Az alapjátékban hibázunk, és nincs olyan játékosunk, aki felvállalná a támadásokat, és várjuk, hogy az ellenfél hibázzon. Megyünk négy, öt ponttal, és onnan vesztünk. Hiába cserélünk, kérem ki az időmet, nem változik semmi. Ezzel a mentalitással semmit nem fogunk elérni. Az egyértelmű, hogy fizikálisan fel tudjuk venni a versenyt ellenfeleinkkel, vagyis a probléma a fejekben van. Összeestünk, ahelyett hogy összeszedtük volna magunkat. A taktikánk csak az első szettben működött, míg a többiben nem.
Fodor Antal: – Megismétlem magam, a múlt héten is megdicsértem a csapatomat és most újra gratulálok a teljesítményükhöz. Nagyon értékes győzelmet arattunk idegenben az első 4 közé igyekvő DKSE ellen. Általában nem szoktam külön kiemelni senkit a csapatból, de most Hubicska Patrik teljesítménye nagy dicséretet érdemel. Készülünk a folytatásra, hasonló nagyszerű játékot várok a csapatomtól.

MAFC-BME–LV Sport Pénzügyőr SE 0:3 (–22, –27, –17)
Folyondár utca. V: Mezőffy, Árpás.
MAFC:Szabó Balázs 3, Csoma 13, Georgiev 18, Eke 5, Dimitrov 2, Vaszilev 6.Csere:Bene (liberó), Benkő 6.Vezetőedző:Nagy Péter.
PSE:Rása 3, Pedrao 16, Reffatti 14, Szabó Vilmos 3, Kovács Z. 17, Kiss D.Csere:Feliciano, Bán (liberók), Solti 2, Tordai 1, Szabó Márton 1.Vezetőedző:Jókay Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter:
– A mai mérkőzésen mutatott játék hűen tükrözi azt, amit az elmúlt 1-2 hétben edzésben és lelkesedésben produkáltunk. Ha a playoff-ban sikeresek szeretnénk lenni, akkor ennél sokkal komolyabb teljesítmény kell.
Jókay Zoltán:–Örülök a győzelemnek ebben az összetételben is! Annak végképp örülök, hogy koncentráltan tudtunk játszani és ez igaz volt az első két szett végjátékaira is, ahol eldőltek a játszmák eredményei.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik