Paralimpia 2024: búcsúzott Luterán Petra és a női párbajtőrcsapat is

Vágólapra másolva!
2024.09.07. 13:37
Fotó: Szabó Miklós
Az atléta Luterán Petra nem jutott döntőbe 200 méteren a T47-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján, a női párbajtőrcsapat pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

A pénteken távolugrásban ezüstérmes Luterán a második futamba, a hetes pályára kapott besorolást. A magyar parasportoló jól futott, 25.90 másodperces eredménnyel több mint három tizedmásodpercet javított az egyéni csúcsán, ezzel negyedikként ért célba. Ez azonban végül kevésnek bizonyult a döntőbe jutáshoz – a három futam első két helyezettje mellett a további két legjobb idő ért finálét –, ugyanis nyolcadikként pont az a kanadai Sheriauna Haase kvalifikált, aki Luteránt előzte meg a második futamban három századdal. 

A női párbajtőrözők csapatversenyében a Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, Veres Amarilla összeállítású magyar válogatott a negyeddöntőben a végső győzelemre leginkább esélyes kínaiakkal találkozott. Az első két párban Krajnyák és Veres révén remekül tartották magukat a magyarok, ezt követően azonban az ázsiaiak előnyüket folyamatosan növelve arattak magabiztos, 45–27-es győzelmet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik