Kiemelkedő eredményt elért olimpikonjainkat és paralimpikonjainkat tüntették ki az Országházban

Vágólapra másolva!
2024.09.26. 13:36
Az olimpián és a paralimpián kiemelkedő eredményt elért sportolókat és sportszakembereket tüntette ki Sulyok Tamás köztársasági elnök az Országházban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Sulyok Tamás köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök állami kitüntetésekkel jutalmazta csütörtökön az Országházban a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokon és a XVII. Nyári Paralimpiai Játékokon kiemelkedő eredményt elért sportolókat és sportszakembereket.

A csütörtök délelőtti eseményen a nyári olimpián és paralimpián sikeres sportolókat, valamint edzőiket érdemeik felsorolásával együtt egyesével szólították, majd Sulyok Tamás, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök köszöntötte és díjazta őket.

Sulyok Tamás a díjak átadása előtti köszöntőjében kiemelte, az ilyen ünnepélyes pillanatokat átélve szokás mondani, hogy jó magyarnak lenni. Emlékeztetett: sokan úgy tartják, hogy a sportban kivételesen tehetséges nemzet vagyunk. Azt mondta, nem vitatkozik ezzel, minden jel szerint így is van, de véleménye szerint sportsikereinknek nem csupán ez az egyetlen oka.

„Kell lennie valami belső indíttatásnak, amely eljuttatja legjobbjainkat a célig. Valaminek, ami már a bölcsőtől érlelődik és láthatatlanul formál – fogalmazott az elnök, aki úgy véli, talán viszontagságos történelmünkből tanultuk meg, hogy állva kell maradnunk, közösségeink ereje ad szilárdságot küzdelmeinknek. – Talán a magyar szív van úgy összerakva, hogy csak a cél után tud megnyugodni, és amíg el nem éri, fáradságot nem ismerve visz tovább.”

„Bajnokká válni, beérni a célba pedig nem a pillanat műve. Ahhoz évek, sokszor évtizedek kitartására van szükség. A célra vezető küzdelem hosszú távú, kemény munka, nem egy versenyről szól, hanem versenyek sorozatáról, edzések garmadájáról” – mutatott rá az elnök, kiemelve: éppen ezért nemcsak a célba jutás felemelő pillanatáért mond köszönetet az olimpikonoknak, a paralimpikonoknak és a sportszakmai felkészítőiknek, hanem a hűséggel megharcolt évekért is.

A KITÜNTETETTEK LISTÁJA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG! (PDF)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik