A „bukottak" listáját Alessio Cerci, az AC Milan szélsője vezeti, aki kölcsönbe érkezett az Atlético Madridtól. A 27 éves olasz válogatott játékos a szavazatok 44.9 százalékát kapta. Cercivel a csapatban tíz meccséből mindössze háromszor nyert a rossoneri.

A második helyen szintén egy milánói játékos szerepel: Lukas Podolski, az Internazionale német légiósa a szavazatok 35.5 százalékát gyűjtötte be. A világbajnok támadó még nem talált be az Inter színeiben, gyenge játékának következményeként Roberto Mancini nem nevezte az Európa-liga-keretbe. Fellélegezhetnek az Inter rajongói, a szezon végén visszatér az Arsenalhoz a Bayern Münchent és az 1. FC Kölnt is megjáró játékos, ugyanis Arsene Wenger, a londoniak menedzsere szerint nincs opciós joga a milánói klubnak Podolski megvételére. Olaszországi szereplését leginkább a Fiorentina elleni szöglete foglalja össze.

A harmadik legrosszabb fogás Seydou Doumbia, az AS Roma elefántcsontparti támadója lett 9 százalékkal. A 27 éves csatár 14.4 millió euróért igazolt az CSZKA Moszkvától a „farkasokhoz".
Az olasz élvonal legjobb téli igazolása a rajongók szerint Mohamed Szalah, a Fiorentina új szélsője lett 47.5 százalékkal. A Chelsea-től kölcsönbe érkező egyiptomi válogatott labdarúgó hat mérkőzésen négy gólt szerzett a „Violában".

Az Inter rajongóinak azért van okuk az örömre, ugyanis a második helyre Xherdan Shaqiri futott be a szavazatok 20 százalékával. A Bayern Münchentől kölcsönzött svájci szélső tíz meccsen három gólt lőtt és két gólpasszt adott.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Manolo Gabbiadini, a Napoli szélsője állhatott fel. Az olasz válogatott labdarúgó 13 millió euróért érkezett a Sampdoriatól, tizenegy mérkőzésen négyszer talált be és nyolcszor örülhetett győzelemnek.