Juventus: fogytán a türelem Pirlóval szemben, négy jelölt is akad a helyére

Vágólapra másolva!
2021.03.24. 10:28
null
Andrea Pirlo kissé megkeseredett a Juventus élén (Fotó: AFP)
A torinói csapat várakozáson aluli szereplése miatt felforrósodott a kispad Andrea Pirlo alatt, a tréner a BL-indulás kivívásával mentheti meg az állását – írja a Corriere dello Sport.

 

Azután, hogy a Juventus kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből, a Serie A-ban pedig vasárnap vereséget szenvedett a Beneventótól, amivel végleg lemaradni látszik a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, forróvá vált a talaj Andrea Pirlo lába alatt. A torinóiak 41 éves vezetőedzőjét tavaly augusztusban, az U23-as együttesnél töltött nyolc nap után nevezték ki a menesztett Maurizio Sarri helyére. A bejelentést kétkedés fogadta, noha a futballistaként világbajnok középpályás egy évvel korábban megszerezte az UEFA pro licences végzettséget; felnőttcsapatot ugyanis addig nem irányított, és kérdésesnek tűnt, megbirkózik-e a sztárjátékosok alkotta együttes vezetésével.

Jó hét hónappal a kinevezését követően a válasz egyértelmű: nehezen. A Juventus az olasz Szuperkupát ugyan megnyerte, és a kupában bejutott a döntőbe, más sikernek nem örülhetett. Habár az utóbbi kilenc idényben egyeduralkodó hazája bajnokságában, jelenleg csak a harmadik, tíz ponttal lemaradva az Internazionalétól, s ez a várakozáson aluli BL-szerepléssel együtt elgondolkodtatta a vezetőséget.

A Corriere dello Sport szerint Andrea Pirlo néhány hete még biztosnak tűnő állása veszélybe került, az öltöző egységes hangulata megbomlott. A Juve már nem a bajnoki címért harcol, sokkal inkább azért, hogy legalább a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyen végezzen. A Tuttosport úgy véli, ha ez sikerül, a vezetőedző megtarthatja az állását, ellenkező esetben mennie kell, noha a vezetőség tagjai­val kifejezetten jó viszonyt ápol.

A La Repubblica közli a megüresedni látszó vezetőedzői posztra pályázó jelöltek nevét is: Gian Piero Gasperini, Simone Inzaghi, Luciano Spalletti. A római napilap Massimiliano Allegri visszatérését sem zárja ki, de ennek esélyét nagyban csökkenti, hogy az együttest többek között ötször bajnoki címig és kétszer BL-döntőig vezető szakembernek rossz a kapcsolata Pavel Nedved alelnökkel. A bajnokságban Andrea Pirlónak tizenegy fordulója maradt, hogy bizonyítsa rátermettségét, különösen a Torino, a Napoli, az Atalanta, a Milan és az Internazionale elleni mérkőzés eredménye lesz fontos. Ha a rangadók jól sikerülnek, és a torinóiak megtartják a dobogót, bármi megtörténhet. Ha azonban a helyzet tovább romlik, Andrea Pirlót idény közben is meneszthetik, és a csapatot ideiglenesen Igor Tudor segédedző veheti át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik