Inter: Eb-győztes támadó érkezhet – sajtóhír

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.24. 11:06
null
Belotti góllal nyitotta az új évadot a Serie A-ban (Fotó: AFP)
Andrea Belotti az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Inter legújabb kiszemeltje. Az Európa-bajnok csatárért 20-22 millió eurót és további bónuszokat fizethet a milánói klub – írja a Sky Sports Italia.


Az Inter első számú jelöltje támadóposztra a Lazio argentin labdarúgója, Joaquín Correa. Olasz sajtóhírek szerint azonban felvették a kapcsolatot Andrea Belotti átigazolása ügyében a Torinóval. A 27 éves játékos tagja volt a nyáron Európa-bajnokságot nyerő olasz válogatottnak – gólt nem szerzett a tornán. Belotti az előző évadban 35 olasz bajnokin 13-szor talált be, a 2021–2022-es idény hétvégi 1. fordulójában gólt szerzett az Atalanta ellen.

Bellottiért 20-22 millió eurót kér a Torino – 2022 nyarán jár le a szerződése –, ehhez még további bónuszok jöhetnek. Ez az összeg 10 millió euróval alacsonyabb, mint amennyit Correáért kellene fizetni a Laziónak.

Mint ismert, a bajnoki címvédő Inter támadói közül távozott a nyáron Romelu Lukaku (Chelsea), aki 24 gólt szerzett az olasz bajnokság előző kiírásában. Érkezett azonban a rutinos bosnyák csatár, Edin Dzeko.

Az Inter az új idény 1. fordulójában 4–0-ra győzött a Genoa ellen, pénteken a Hellas Verona vendége lesz.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik