Hiába a Muntari-dupla, nyert a Juventus

Vágólapra másolva!
2013.10.06. 20:45
null
Pirlo szabadrúgásai hajtották előre a Juvét (Fotó: Reuters)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Juventus a Milant fogadta, és noha a vendégektől Sulley Muntari duplázni tudott, mégis a hazaiak nyertek, a három hazai gól három pontot ért.

„Az ellenség mindenhol ott lapul" – mondta tréfásan Antonio Conte, a Juventus mestere a mérkőzés előtt egy csapatát bíráló újságírói kérdésre, utalva arra, hogy olyan magasra tette a lécet az „Öreg Hölgy", hogy a legkisebb megingás után kritikák özöne zúdul rá. De mit szóljon akkor rivális kollégája, Massimiliano Allegri, aki azzal szembesült, hogy nagy nehezen összeállt csapatát sérülések negyedelik, Daniele Bonera, Mattia De Sciglio, Matías Silvestre, Giampaolo Pazzini, Kaká, Stephan El Shaarawy és Walter Birsa kidőlt, bónuszként Mario Balotelli pedig még mindig eltiltását nyögi.

Ám ahogyan az a futball törvénykönyvében áll, az előzetesen lesajnált csapat kezdett jobban, az első percben Sulley Muntari egy szép lövéssel bevette a hazaiak kapuját.

Hamarosan magához tért a Juventus a kezdeti sokkból, Kwadwo Asamoah és Fabio Quagliarella is helyzetbe került, majd a 15. percben Andrea Pirlo egyenlített: szabadrúgása ugyan nem volt a legpontosabbak közül való, de ugyanez mondható el Christian Abbiati vetődéséről is.

A várt hazai rohamok ezt követően elmaradtak, a milánóiak ügyesen tördelték a Juventus játékát és ügyesen passzolgattak a középpályán, agresszív letámadásuk pedig nem ízlett az ellenfélnek. Az első félidőre már csak egy érdekes jelenet maradt: Kevin Constant nagyot lökött a 16-oson belül Carlos Tévezen, hátulról, Gianluca Rocchi sípja azonban néma maradt – a játékvezető minden bizonnyal úgy ítélte meg, túl nagyot bucskázott az argentin támadó.

A Milan kezdte jobban a második félidőt, de Robinho ziccerét védte Gianluigi Buffon. Conte is érezte, hogy nem harap úgy csapata, mint kellene, ezt jelezte a Simone Padoin-Paul Pogba, majd a Fabio Quagliarella-Sebastian Giovinco csere is. Utóbbi hamar meghálálta a bizalmat, pár csodás csel után a bal sarokba lőtt a 11-espont környékéről, és máris a Juve vezetett

Nem sokkal később úgy tűnt, el is dőlt a mérkőzés: Philippe Mexes teljesen fölöslegesen begyűjtötte második sárgáját, a szabadrúgást Pirlo a lécre lőtte, a kipattanóra Giorgio Chiellini érkezett legjobb ütemben, és parádésan a bal alsóba küldte a labdát.

Mintha a hazaiak hátradőltek volna, hogy zsebben a győzelem és a három pont, azonban a Milan megcsillantott valamit erősségéből: Sulley Muntari egy megpattanó lövéssel szépített, és kis híján megvolt az egyenlítés is, ám a ráadás negyedik percében Zapata fejese a léc fölé szállt.

OLASZORSZÁG, SERIE A
7. FORDULÓ

Juventus–AC Milan 3–2 (Pirlo 15., Giovinco 69., Chiellini 75. ill. Muntari 1., 90.)

PERCRŐL PERCRE

Állva halt meg a tartalékos Milan, egy kis szerencsével az egyenlítés is meglehetett volna a végén.

90. PERC NINCS TOVÁBB, VÉGE, NYERT A JUVENTUS!

90. perc
Majdnem egyenlő! A ráadás utolsó percében Niang bal oldali szögletét védőjét, Barzaglit megelőzve Zapata hét méterről a léc fölé fejeli!

90. perc Sulley Muntari
kap sárgát Giovinco meggyötréséért.

90. PERC SZÉPÍT A MILAN! Sulley Ali Muntari
lő a 16-os elől a ballal a jobb sarokba. A lövés egy védőn, Barzaglin is megpattan: 32!

88. perc
Giovinco duplázna, de Abbiati ujjbeggyel védi lövését!

85. perc
Tévezt Fernando Llorente váltja a Juvében, Andrea Poli pedig De Jongot a Milanban.

75. PERC ELDŐLT? HÁROM EGY!
Pirlo 25 méterről jobbal a lécre lövi a szabadrúgást, a kipattanóra Giorgio Chiellini érkezik legjobban, jobbal 13-ról a bal alsóba lő. 31!

74. perc Philippe Mexes
felborítja Pirlo passza után Giovincót, sárga. Sőt, második sárga, mert reklamál és dulakodik Chiellinivel: piros!

70. perc M'Baye Niang
be, Nocerino le.

Montolivo és Zapata sem állt a helyzet magaslatán.

Giovinco 1 perc 46 másodpercet várt a góllövéssel, szezonbeli gyorsasági rekord a Serie A-ban!

69. PERC GIOVINCO BETALÁL, KETTŐ EGY!
Egy ügyesen blokkolt kapura lövés után Vidal passzol "Atom Anti", azaz Sebastian Giovinco elé, aki kicselez futtában három bekket is, majd 11 méterről a bal alsóba lő. 21!

67. perc
Fabio Quagliarella le, Sebastian Giovinco váltja.

66. perc HELYZETEK! Előbb Pogba lő jobbal 14-ről kapura, de éppen Abbiatiba, majd a visszapassz után Asamoah hagyja ki a nagyobb helyzetet, a túloldalról, a 16-os környékéről nagyon célt téveszt!

63. perc De Jong bombáz 17-ről két méterrel a jobb felső mellé egy szöglet utáni kipattanót.

59. perc
Asamoah becsapja Abatét a 16-os bal sarka előtt, befelé viszi a labdát, majd jobbal éppen csak a léc fölé lő.

55. perc
Simone Padoin le, Paul Pogba be.

51. perc
HELYZET! Montolivo mesterien ugratja ki Robinhót a 16-os bal oldalánál, a brazil az ötös sarka elől ballal kapura lő, Buffon azonban egy csodás vetődéssel elüti a hosszú alsó felé tartó labdát!

49. perc
Abbiati tenyereli ki a bal sarok elől Vidal félmagas, 21 méteres bombáját. A szöglet után Zapata fejel, mellette Philippe Mexes összefejel fejel Chiellinivel. Ápolás, közben a gall gúnyolódik kicsit védőkollégáján.

47. perc
Matri készít le Montolivónak, a 17 méteres, jobblábas lövés azonban Buffon ölében landol.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!


Paul Pogba borzalmasan látványos melegítést dobott be a félidőben.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Hatalmas Zapata-Asamoah ütközés a levegőben, ápolni kell előbbi játékost.

Érdekes döntés Gianluca Rocchitól....

41. perc
HŰHA! Constant hatalmasat taszajt a 16-oson belül, hátulról Tévezen, látványosan, nyújtott karral, de nincs 11-es!

40. perc
Bonucci tesz fejjel Matri elől haza egy hosszú indítást.

37. perc
Nocerino és Asamoah kakaskodik egy kellemeset az oldalvonal mellett.

Kőkeményen letámad a középpályán a Milan, ez nincs a hazaiak ínyére.

36. perc
De Jong balról be, Buffon az ötösön a labdáért fel.

35. perc
Ignazio Abate jelentkezik a mai legrosszabb beadással.

34. perc Ricardo Montolivo 18 méteres lövése zúg el a bal, azaz rövid felső fölött, majd Zapata ment egy jobb oldali beadás után fejjel az ötösön Qua elől, a felpattanó labda pedig Abbiatié.

26. perc Cristián Zapata oson a jobbon, lövését a jobb alsó elől kell szögletre tornáznia Gianluigi Buffonnak.

23. perc Leonardo Bonucci
kap sárgát Robinho meggyötréséért.

A mezőnyben okosan passzolgat a Milan, de a 16-os előtt megáll a tudomány.

17. perc Kevin Constant
is löki Tévezt, sárga ez is. Következik nem sokra rá egy jobb oldali Pirlo-szöglet, amelyre Leonardo Bonucci érkezik legjobban, de hét méterről a bal alsó mellé bólint, centiméterekkel. HELYZET VOLT EZ IS, NEM IS AKÁRMILYEN!

15. PERC EGY EGY, ANDREA PIRLO! Nigel De Jong
akasztja a 16-os előtt Carlos Tévezt, akit Muntari is lök egyébként, és főként. A holland kap egy sárgát, a labdához pedig az egykori milanista Andrea Pirlo áll, aki jobbal nem túl pontosan lő a jobb sarok felé, félmagasan, Abbiati azonban nem ki, hanem befelé üti a labdát. 1–1!

11. perc
Ezúttal Giorgio Chiellini ereszt el egy balost, de Abbiati ezt is védi!

9. perc
HELYZET, VÉDÉS! Kwadwo Asamoah lő egy csel után jobbról kapura a 16-os bal csücske elől, Christian Abbiati azonban a léc fölé üti a kőkeményen megküldött labdát, egy szép robinzonáddal!

8. perc MI MARADT KI! HELYZET! Arturo Vidal készít le Fabio Quagliarellának, aki 10-12 méterről a léc fölé bombáz.

De csak időlegesen...

Megfogta a gól a Juventust. Muntari 19 másodperc alatt betalált, idényrekord.

1. PERC VEZET A MILAN, MUNTARI!
Antonio Nocerino szerez labdát a 16-os jobb oldala előtt, a túloldalon kiugratja Sulley Ali Muntarit, aki tíz méterről a jobbal, estében a jobb alsóba lő. 0–1!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

KEZDŐK, KISPADOK ITT!

A vendégeknél sokáig volt a sérüléssel bajlódó Kaká játéka. Már nem kérdéses: nem léphet pályára ő sem.

Egy kis örökmérleg:
164 összecsapás, 57 torinói és 48 milánói győzelem, 226, illetve 216 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Milantól a Juventushoz
:
2011, Andrea Pirlo, ingyen
2010, Marco Storari, 4.500.000 mai euró
2005, Christian Abbiati, kölcsönbe, i.
2001, Cristian Zenoni, 15.500.000
1997, Edgar Davids, 8.000.000
1994, Alessandro Orlando
1976, Romeo Benetti
1942, Giuseppe Meazza
A Juventustól a Milanhoz:
2013, Alessandro Matri, 11.000.000
2010, Nicola Legrottaglie, i.
2001, Filippo Inzaghi, 37.000.000
1995, Roberto Baggio, 7.500.000
1994, Paolo Di Canio, 750.000
1985, Paolo Rossi
1976, Fabio Capello

Eltiltott: a naaaagy Mario Balotelli.

A hazaiaknál Martín Cáceres, Stephan Lichtsteiner, Simone Pepe és Mirko Vicsinics sérült, a vendégektől Daniele Bonera, Matías Silvestre, Mattia De Sciglio, Walter Birsa, Stephan El Shaarawy és Giampaolo Pazzini maródi.

„Jó kapcsolatban maradtam néhány játékossal a Juventusnál, a meccsünk közeledtével számos szemtelen sms-t kaptam tőlük, amelyben a gólhiányom miatt húztak – így a támadó. – Az üzenetek vége mindig ugyanaz volt: »Ha eddig vártál a góllövéssel, még néhány napot húzzál ki, semmiképpen se vasárnap kezdd el!«”

Az már más kérdés, lesz-e alkalma igazolnia szavait, hiszen legutóbb május 8-án jegyzett gólt. Meg is kapta a magáét egykori csapattársaitól.

„Hogy a Juve erősödött vagy gyengült az átigazolási időszakban, az a pályán derül ki – nyilatkozta a kérdésben talán leginkább illetékes futballista, a nyáron a torinóiaktól a Milanhoz igazoló Alessandro Matri. – Ami az én esetemet illeti, csak annyit mondhatok, ha a klub közli veled, hogy megfontolja az érted érkező esetleges ajánlatokat, azt jelenti, nem számít rád alapemberként. Hogy ünnepelek-e, ha gólt szerzek? Igen, nálam a gólöröm nem a tisztelet hiányát jelenti.”

Egyelőre a Milan közelebb áll a szerepkörhöz, legalábbis a tabellán elfoglalt helyezését tekintve, hiszen igen messzire került az élbolytól. Vasárnap éppen Torinóban, a címvédővel játszik a csapat, és Massimiliano Allegri vezetőedző volt az első, aki sajtótájékoztatóján figyelmeztetett: hiba hullámvölgyet emlegetni a Juventusszal kapcsolatban, a csapat még mindig a legveretesebb Olaszországban.

„Nem lep meg, hogy egyesek minden eszközt megragadnak a légkör rontására, a csapat megzavarására, ezt előre látni lehetett – magyarázta Conte. – Már másfél hónappal ezelőtt mondtam, hogy nagyon, de nagyon nehéz lesz megvédeni a bajnoki címünket, és lám, most talán csak én nem csodálkozom az előttünk álló akadályokon. A bajnokságban nyertünk öt meccset, az Interrel döntetlenre végeztünk, egyedül a rendkívüli formában lévő Roma van előttünk. A statisztikák azt jelzik, hogy Olaszországban minden ellenfelünknél kevesebbszer lőttek ellenünk kapura, mégis kaptunk négy gólt. A Bajnokok Ligájában több kapura rúgásunk volt, mint bárki másnak, beleértve a Real Madridot, mégis két döntetlennel állunk. A várható nehézségekkel tisztában voltunk, nem vagyunk egeret kergető macskák, ám vigyáznunk kell, nehogy végül mi legyünk az egerek.”

„Az ellenség mindenhol ott lapul” – ütötte el félig-meddig tréfásan Antonio Conte edző a Juventust bíráló újságírói kérdés élét, pedig a rendelkezésre álló információk szerint sem üldözési mániában nem szenved, sem az egykori kommunista pártvezetők szelleme nem ihlette meg. Egyszerűen olyan magasra tette a lécet a torinói együttes a 2012-es és 2013-as bajnoki címmel, hogy immár a táblázaton elfoglalt harmadik hely is magyarázatért kiált. Az pedig szinte botrányszámba megy, hogy a legutóbbi hatból öt mérkőzésén hátrányba került az együttes – még akkor is, ha az említett találkozókon végül egyszer sem kapott ki, sőt háromszor nyert. Szóval bántják a Juventust, a tréner szerint nagyon is tudatosan.

Kevés esélyt adnak a címvédő ellen a vendégeknek.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A JUVENTUS–AC MILAN OLASZ LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik