Mourinho: Angliában több a színészkedés, mint Olaszországban

Vágólapra másolva!
2008.10.21. 16:24
Az Internazionale vezetőedzője, José Mourinho a nyáron vállalta el a milánóiak irányítását, így az elmúlt hónapokban a spanyol és az angol után közvetlen közelről ismerkedett meg az olasz labdarúgással is.
José Mourinho: nem szereti a színészkedést
Fotó: Reuters
José Mourinho: nem szereti a színészkedést
José Mourinho: nem szereti a színészkedést
Fotó: Reuters
José Mourinho: nem szereti a színészkedést

A portugál szakember úgy nyilatkozott, hogy az angol bajnokságban – a szigetországban korábban három évet töltött – a játékosok többet színészkednek, mint Olaszországban, az edzők pedig álszentek és képmutatók, ha erről a kérdésről van szó.

„Bár már nem vagyok a Chelsea edzője, de a színészkedés mégis tovább folytatódik Angliában – kezdte nem minden cinizmus nélkül Mourinho. – Azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, Didier Drogba, Cristiano Ronaldo, Fernando Torres vagy Robin van Persie mind szeretnek színészkedni. Ők azok a támadók, akik rengeteg büntetőt szereztek eséseikkel az elmúlt években.”

„Gyakran támadják az angol futballt, hogy színészkedősebbé vált, de az edzők azok, akik ebbe az irányba terelik a játékosokat. Spanyolországban, Olaszországban és Portugáliában a játékosoknak azt tanítják, hogyan tudják a megfelelő eszközöket a futball szolgálatába állítani. Amikor egy játékos a Premier League-be igazol, akkor el kell sajátítania és meg kell tanulnia, hogyan essen el. Drogba ma jobb labdarúgó, mint volt előtte, és ugyanez igaz Torresre és Ronaldóra” – magyarázta a portugál szakember.

Az Angliában előszeretettel „Special One”-nak nevezett Mourinho szerint az angol edzők álszentek ebben a kérdésben, ő nem az. „Nem szeretem a színészkedő labdarúgókat, de nem vagyok boldog, ha az egyik játékosom talpon marad, ha egyértelműen faultolták.”

„Nagyon kevés az olyan játékvezető, aki büntetőt ad akkor is, amikor egy játékos nem esik el, hiába volt a szabálytalanság egyértelmű. Én azt mondom a játékosaimnak, hogy határozottak legyenek, ne naivak!” – zárta mondanivalóját a fekete-kékek edzője.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik