Fabio Capello szívesen látná Antonio Cassanót a válogatottban

Vágólapra másolva!
2007.12.10. 15:44
A jelenleg munkanélküli, ám az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjáért még mindig versenyben lévő Fabio Capello szerint Antonio Cassano akár a válogatottba is visszatérhetne. A jelen pillanatban a Sampdoriánál kölcsönben szereplő játékos Udenese elleni teljesítménye ragadta meg a kiváló olasz szakembert.
Antonio Cassano (balra) mostanában a Sampban próbál szerencsét
Antonio Cassano (balra) mostanában a Sampban próbál szerencsét
Antonio Cassano (balra) mostanában a Sampban próbál szerencsét
Antonio Cassano (balra) mostanában a Sampban próbál szerencsét
Antonio Cassano remekül játszott a Samp udinei vendégszereplése alkalmával. A genovai egylet ugyan 3-2-es vereséget szenvedett, ám Antonio Cassano teljesítményével mégis mindenki elégedett volt.

Az olasz edzőlegenda, Fabio Capello sem vélekedett másképp.

"Ha Cassano a továbbiakban is így játszik, nem csak a Sampdoriában lesz egy igen fontos játékos, hanem az olasz válogatott számára is nélkülözhetetlenné fog válni" - értékelte a támadó teljesítményét Capello.

A megállapítás azért is érdekes, mert köztudott, hogy az kiváló olasz szakember és a renitens játékos viszonya koránt sem volt felhőtlen a Real Madridnál.

"Olaszországnak nincs túl sok olyan csatára, aki egy az egyben könnyedén megveri ellenfelét a büntetőterületen belül. Látom Cassano leadott a súlyából és elég jó fizikai állapotban van, elérte azt a szintet, hogy ismét próbára tegye magát az ország érdekében."

A "Fantantonio" becenévre (is) hallgató támadó a Bari futballistájaként vált ismerté. A csatárt tehetsége rövid időn belül a nagy klubok kívánságlistájának élére repítette. 2001-ben végül a Roma lett a befutó, ám a klasszis ekkor már rendkívül kezelhetetlen természete miatt is a lapok címoldalára került. Az olasz fővárosban eltöltött négy és fél év után 2005 decemberében a Real Madridhoz szerződött, de Spanyolországban sem váltotta meg a világot. Ebben a szezonban a Sampdoriánál szerepel kölcsönben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik