Profi boksz: Álvarez egyhangú pontozással nyert Cotto ellen

NSO/profiboksz.hu NSO/profiboksz.huNSO/profiboksz.hu NSO/profiboksz.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.22. 09:13
null
Álvarez (jobbra) tovább javította a mérlegét
A mexikói Saúl „Canelo" Álvarez sikerét hozta a Puerto Ricó-i Miguel Cotto ellen a Bokszvilágtanács (WBC) középsúlyú világbajnoki övéért rendezett összecsapás Las Vegasban.  

Cotto kezdte magabiztosabban a találkozót és feltartó egyeneseivel elvitte a nyitó etapot, de a fizikailag erősebb Canelo hamar ráérzett Cotto ellenszerére és kettős fedezékbe kényszerítette a Puerto Ricói-t. A 8. menetben Cottón átszaladt egy balhorog, leütésre azonban nem került sor. Az utolsó menetet mindkét öklöző meghúzta, ám Álvarez tűnt pontosabbnak és az ő akarata szerint zárult a mérkőzés.

Az előzetesen is esélyesebbnek tartott Álvarez egyhangú pontozással diadalmaskodott, mindhárom pontozó nagy fölénnyel neki adta a meccset. A mexikói mérlege ezzel 46–1–1-re (32 K. O.–T. K. O.) módosult, egyedül Floyd Mayweathertől szenvedett vereséget még 2013-ban.

 



 

Csak komoly nehézségek árán, mindössze megosztott pontozással védte meg a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoki címét Arthur Abraham, aktuális kihívója, Martin Murray ellen.

A szombat éjszakai hannoveri Sauerland-gálán megrendezett találkozón a döntnökök közül ketten a címvédőt látták jobbnak (116–111, 115–112), míg a harmadiknál Murray győzött (115–112), így Abraham megosztott pontozással őrizte meg a trónját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik