Ökölvívás: Tyson Fury megerősítette, tényleg befejezi

Vágólapra másolva!
2022.04.28. 13:53
null
Tyson Fury a feleségével (Fotó: Getty Images)
Tyson Fury, a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka egy műsorban elmondta, a Dillian Whyte elleni volt az utolsó mérkőzése.

 

A 33 éves klasszis bunyós szombaton a hatodik menetben kiütötte Whyte-ot, ezzel megvédte címét.

„Ez az igazság, befejeztem – idézi a Sky Sports a Piers Morgan műsorában nyilatkozó Furyt.Mindenkinek megvan a maga pillanata. Boldog és egészséges vagyok, ép az agyam és tudok beszélni. Csodálatos feleségem és hat gyermekem van, rengeteg övet szereztem, sok pénzt kerestem és számos sikert elértem. Miért csinálnám tovább? Az ökölvívás veszélyes sport, egy ütés mindennek a végét jelentheti. Akkor szállok ki, amikor még nyeregben vagyok. Én vagyok a második nehézsúlyú világbajnok, aki veretlenül fejezi be. Rendkívül boldog és elégedett vagyok azzal, amit elértem.”

Fury 33 összecsapásából 32-t megnyert, egyszer (2018-ban Deontay Wilder ellen) döntetlent hoztak ki a pontozók. A másik veretlen nehézsúlyú világbajnok Rocky Marciano, aki 49 győztes meccs után 1956-ban vonult vissza.

A hírek szerint Fury a közeljövőben a UFC-s Francis Ngannouval küzd meg köztes szabályrendszerben (ringben, MMA-kesztyűvel).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik