Adonis Stevenson (jobbra) a „Remény Bajnoka" (Fotó: Getty Images)

 

A kanadai ökölvívó 2018. december 1-én kapott ki TKO-val Olekszandr Gvozdiktól. A mérkőzés után az öltözőben Stevenson rosszul lett, majd egy helyi kórházban megállapították, hogy súlyos agysérüléseket szenvedett. Az öklöző három hetet töltött mesterséges kómában és orvosai komolyan tartottak attól, hogy ennek maradandó hatásai lesznek a korábbi világbajnok további életére és egészségére. Szerencsére azonban úgy fest, a 43 éves exsportoló mozgása, beszéde rendben van, ám nyilatkozata szerint memóriája nem a régi – olvasható.

„Rendben vagyok szerencsére, minden oké. Sokan néznek is rám és azt mondják: „Te beszélsz és ráadásul olyan gyorsan, mint korábban. Emlékszel rám?" Persze, vannak hatásai ennek a traumának, ami az agyamat érte. Most azon kell dolgoznom, hogy visszajöjjön, ami elveszett az emlékezetemből. Dolgoznom kell a memóriámon. A Gvozdik elleni felkészülésem nem volt százszázalékos. Elkaptam valami betegséget, ami a meccs végére kijött rajtam. De ezért nem fogom az ökölvívást hibáztatni, hiszen ez a sportág karolt fel az utcáról. Balesetek pedig mindig történhetnek. Én most annyit tudok tenni, hogy segítek másoknak, hogy velük ne történhessen ilyesmi" – fogalmazott Stevenson.

Az ökölvívó az alábbi videóban bemutatja édesanyját, aki rengeteget imádkozott érte és beszél arról, hogy nem érezte jól magát a felkészülés alatt. Az is megemlíti, hogy a meccs második felében és végén, amikor bekapta a hatalmas ütéseket, a teste már nem tudott reagálni, nem tudott visszaütni.

Adonis felépüléséről egyébként a család, barátok és a rajongók mellett a WBC is gondoskodott, sőt, a „Remény Bajnoka” címet is létrehozták neki, és egy gyönyörű díszes övvel várták a legutóbbi közgyűlésen.