Ökölvívás: „Az évtized legnagyobb csatája lesz a Mosley-Mayweather meccs”

Vágólapra másolva!
2010.04.30. 10:18
Amerikai idő szerint szombat éjjel kerül sor az év egyik leginkább várt összecsapására, napjaink két élő legendája, Sugar Shane Mosley és Floyd Mayweather Jr. között. A felek megtartották az összecsapás előtti utolsó sajtótájékoztatót.

„Óriási volt az edzőtábor. Roger kiváló munkát végzett, hogy felkészítsen erre a hatalmas jelentőségű mérkőzésre. Legyél ügyes, éles, és harcolj keményen – kezdte nyilatkozatát Floyd Mayweather Jr. – Biztos vagyok benne, hogy mélyen a szívében Shane is érzi ezt, és a lelke mélyén is elhiszi, hogy győzni fog. Ha kemény munkát végzel, jönnek a jó eredmények."

„Amikor ringbe lépek, mindig hatalmas dolgokat érek el. Biztonsággal merem állítani, hogy Shane óriási formában lép a ringbe, de nem jobb formában, mint én. Ez a súlycsoport, ahol most bokszolok, a legforróbb talaj jelenleg. Felkértem az USADA-t, hogy biztosítsuk a sport tisztaságát. Mindenki tudja, hogy ezt a sportág jobbá tétele érdekében teszem. A vérvétel után is lebokszolok 12-13 menetet, semmi gond nem lesz ezzel. Én vagyok a legnagyobb attrakció, a számok nem hazudnak. A puding próbája pedig az evés, kevesebb ütést szedek be, magasabb százalékban találok, és én dolgozom a legkeményebben. A védekezést az apámtól tanultam, ezt pedig senki nem töri fel. Megérzem, amint elindítják az ütéseket, és mindig tudom, mit fog tenni az ellenfelem" – mondta Mayweather.

„Izgatott vagyok és boldog, még három napunk maradt a meccsig. Köszönettel tartozom az apámnak, hogy életet adott nekem, levitt edzeni, és velem volt a legnehezebb időszakokban is – fogalmazott az ellenfél. – Remélem, Mayweather készen áll, hiszen ez lesz az évtized egyik legnagyobb találkozója, vagy akár minden idők legjobbja. Shane Mosley-ként fogom megnyerni ezt a meccset."

„Oscar sikeres volt a balegyenesével, és az ő kezei körülbelül olyan hosszúak, mint az enyémek, tehát a jabeknek szerintem most is nagy szerepe lesz. Gyorsaságot és erőt várhatnak tőlem, hiszen ezek lesznek a kulcstényezők. Életem legjobb formájában vagyok, és egyáltalán nem aggódom a ringrozsda miatt. Mindig a kiütésre törekszem, bámulatos mérkőzést fogunk vívni. Ha vívunk egy visszavágót, az is óriási lesz. Tartozom Mayweathernek, mivel engem választott ellenfeléül" – tette hozzá.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik