Ökölvívás: Álvarez és Plant már a sajtótájékoztatón ökölre ment egymással

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2021.09.22. 09:20
null
Már a sajtótájékoztatón is egymásnak estek az ökölvívók (Fotó: Getty Images)
Canelo Álvarez és Caleb Plant novemberben a ringben döntheti el, melyikük a profi ökölvívók nagyközépsúlyú kategóriájának a királya, de boksztudásukból már kedden ízelítőt adtak egymásnak, az esemény keddi felvezető sajtóeseményén ugyanis szóváltásuk ütésváltásba torkollott.



Az ősz legjobban várt csatáján a mexikói Álvarez a Boksz Világtanács (WBC), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) öveit teszi kockára, míg az amerikai Plant a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-címét „dobja be a közösbe”.

A másfél hónap múlva esedékes meccset a jelek szerint nem csupán a rajongók és a szakírók várják izgatottan, hanem a két sportoló is, akik feszültségüket egymáson igyekeztek levezetni a Beverly Hilton Hotel kertjében rendezett beharangozó eseményen. A bokszolók már a sajtótájékoztató előtt hangosan és durván szidták egymást, majd miután Plant riválisa édesanyjára tett – nyomdafestéket nem tűrő – megjegyzést, a mexikói nem tudta tovább türtőztetni magát, és két kézzel ellökte ellenfelét, amire a válasz egy bal horog volt a másik oldalról. Álvarez az ütés elől elhajolt, majd az amerikai tisztán hagyott fejét eltalálta. Ekkor léptek közbe a két sportoló stábjának tagjai, és szétválasztották a feleket. A gyors ütésváltásból egyértelműen Plant jött ki rosszabbul, mivel a napszemüvege összetört, a jobb szeme alatt kicsit szétnyílt a bőr.

Az 56 győzelem és két döntetlen mellett csupán egy vereséget szenvedett Álvarez, illetve a 21 profi meccs után is hibátlan Plant november 6-án a Las Vegas-i MGM Grandben mérkőzik meg egymással a négy legnagyobb prof bokszszervezet címeinek egyesítéséért.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik