Andy Ruiz a WBC-övért imádkozik minden nap (Fotó: AFP)

 

 
Fury óriási kiütéssel győzte le Wildert – videó
Deontay Wildert kiengedték a kórházból
Fury 37.5 millió dollárt kapott a Wilder elleni győzelemért

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban harmadszor csapott össze a brit Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder nehézsúlyban a Bokszvilágtanács (WBC) trónjáért. Mint ismert, Fury a 11. menetben kiütéssel győzött, és ezzel megtartotta a bajnoki övet. Az eseményen részt vett a korábbi világbajnok, a 2019-ben nagy meglepetésre Anthony Joshuát legyőző, majd a visszavágón vereséget szenvedő Andy Ruiz Jr. is, igaz csak szakértőként.

„Nagyon jó mérkőzés volt, igazi csata – idézte Ruiz szavait a profiboksz.hu. – Két harcos mérte itt össze az erejét és a keményebb nyert. Wilder nagyon jól mutatott, de örülök neki, hogy Fury győzött. Igazából ezért vagyok itt, megvárom, amíg mindenki sorra kerül, aztán bejelentkezek a WBC-övért. Ez még hiányzik a falamról, ezért imádkozom mindennap.”

A sportoló 2020-ban teljesen háttérben volt, annyit lehetett tudni róla, hogy Canelo Álvarez csapatával készül, tehát Eddy Reynoso irányítja a felkészülését. 2021-ig kellett várnia visszatérésre, ami nem a legfényesebben sikerült, ugyanis a veterán Cristobal Arreola ellen pontozásos győzelmet szerzett, úgy, hogy még a padlót is megjárta.