Profi boksz: Márquez nyert, ő lehet Pacman hivatalos kihívója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.18. 10:05
null
Alvarado a padlón, háttérben az őt leküldő Márquez (Fotó: Action Images)
Juan Manuel Márquez egyhangú pontozással (117–109, 117–109, 119–108) megnyerte a Mike Alvarado elleni WBO váltósúlyú csatát az újra megnyitott Los Angeles-i Fórum csarnokban, ezzel a 40 éves mexikói lehet Pacman hivatalos kihívója a vb-övért.

A korábban negyedik meccsükön Manny Pacquiaót először legyőző Juan Manuel Márquez a Bokszvilágszervezet világbajnokának hivatalos kihívó pozíciójáért a kisváltósúlyban világbajnoki övig jutó Mike Alvaradóval csapott össze Los Angelesben. Legutóbb mindkét bunyós kikapott, Márquez 2013 októberében Timothy Bradleytől szenvedett vereséget, Alvarado pedig szintén októberben Ruszlan Provodnyikovtól.

Márqez dominált Alvarado ellen, aki a nyolcadik menetben a padlóra is került, és bár a kilencedikben a mexikóinak is voltak problémái, de a záró menetben újra megrendítette az amerikait. A győzelméhez nem férhetett kétség, így látta ezt a három pontozó is.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Márquez ezzel kivívta a jogot, hogy ötödször is megmérkőzhessen Pacmannel, ám a meccs után még nem foglalt egyértelműen állást:

„Először is pihenni fogok. Még nem tudom jelen pillanatban, hogyan lesz, de az biztos, olyan döntést fogok hozni, ami nekem, a családomnak és a mexikói szurkolóknak is jó lesz" – mondta Márquez, aki 1.4 millió dollárt kasszírozott a sikerrel.

Postol brutális kiütéssel győzte le Aydint

A szombat éjszakai Márquez–Alvarado-gála programjában kisváltósúlyú WBC eliminációs mérkőzés keretében feszült egymásnak a veretlen Viktor Postol és a korábbi interim világbajnoki kihívó Selcuk Aydin. A ranglista első és második helyén található öklözők csatájában az ukrán Postol végig nagy fölényben volt, majd a 9. menetben egy brutális felütéssel padlóra küldte török riválisát, akit ki is számolt a vezetőbíró. (profiboksz.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik