Profi boksz: Alvarado egyhangú pontozással verte Riost

Vágólapra másolva!
2013.03.31. 11:51
Az előző, tavaly októberi mérkőzésükhöz hasonlóan ezúttal is látványos, nyílt sisakos összecsapással örvendeztette meg a szurkolókat Brandon Rios és Mike Alvarado. A küzdelemből végül Alvarado jött ki győztesként, miután a bírók egyhangú pontozással mellette tették le a voksukat.

A WBO interim, azaz ideiglenes kisváltósúlyú világbajnoki címéért kiírt szombat éjszakai Las Vegas-i ütközet nyitó meneteiben még úgy tűnt, Ríos akarata érvényesül, de a harmadik felvonásra már Alvarado is „felébredt" és kemény ütésekkel adta tudtára riválisának győzelmi szándékait. Az elkövetkező menetekben szinte egymás kezéből ragadta ki a karmesteri pálcát a két kőkemény amerikai verekedő, és a heves küzdelemnek Alvarado arcán látható nyomai is voltak.

A mérkőzés záró, 12. felvonásában Alvarado higgadtan kibokszolta a némileg tanácstalannak tűnő Riost, és ahogy a pontozás pár perccel később megmutatta, ez elég is volt a győzelméhez. A döntnökök szorosan, de egyhangúan Alvaradot látták jobbnak (115–113, 115–113, 114–113), aki ezzel revánsot vett a tavalyi kiütéses vereségéért. Rios azonban jelezte, szeretne egy harmadik mérkőzést, amelyre a látottak, illetve Alvarado találkozót követő nyilatkozatai alapján van is esély.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik