Profi ökölvívás: IQ-ban messze Dawson felett állok - Hopkins

Vágólapra másolva!
2011.10.04. 09:13
Október 15-én Chad Dawson ellen védi meg a WBC félnehézsúlyú övét Bernard Hopkins. Minden idők legidősebb ökölvívó-világbajnokát nem érdekli, hogy Dawson a siker érdekében edzőt cserélt, ejtette Emanuel Stewardot, és ismét régi trénerével, John Scullyval dolgozik.

„Ez részemről semmin sem változtat. Dawson számára van jelentősége, mert ő van ebben a helyzetben, nem én. Steward, vagy akár Angelo Dundee is állhat a szorítósarkában, teljesen mindegy. Én úgy lépek a ringbe, hogy tudom, fizikálisan, és főként IQ-ban, amiben messze Dawson felett állok, én vagyok a jobb, az emberek pedig meg fognak lepődni a meccsen látottakon" – nyilatkozta magabiztosan Hopkins.

A címvédő leszögezte: biztos abban, hogy Steward némi bölcsességet csepegtetett ellenfelébe, de szerinte ez sem döntő jelentőségű körülmény.

„A bokszolók harcolnak a ringben – folytatta Hopkins. – Bemész a ringbe, és teszed, amit tenned kell, neked kell végigvinned az akciókat, és neked kell helytállni, ha a helyzet felforrósodik. Szóval, engem tényleg nem érdekel a dolog, legalább egy tényezővel kevesebb, amire készülnöm kell."

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik