Juan Manuel Márquez remek meccsen győzött Juan Diaz ellen

Vágólapra másolva!
2009.03.01. 15:56
A korábban alsóbb súlycsoportokban taroló mexikói Juan Manuel Márquez a WBA és WBO szervezet könnyűsúlyú világbajnoki címét is a magáénak mondhatja: az amerikai Juan Diazt győzte le a 9. menetben K.O.-val. Parádés bunyó volt Houstonban!
Márquez kiütéses győzelmet ünnepelhetett
Fotó: Action Images (archív)
Márquez kiütéses győzelmet ünnepelhetett
Márquez kiütéses győzelmet ünnepelhetett
Fotó: Action Images (archív)
Márquez kiütéses győzelmet ünnepelhetett

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban eldőlt, Juan Manuel Márquez (50–4–1, 37 K. O.–T. K. O.) az ellenfél oroszlánbarlangjába látogatva másodszor nem lép ugyanabba a folyóba: 2006 márciusában a WBA pehelysúlyú világbajnoki címéért Chris John ellen annak hazájában, Indonéziában vállalta a meccset, ahol vesztett. Houstonban nem volt szükség a pontozókra…

Az ellenfél, a houstoni Juan Diaz (34–2–0, 17) bátran kezdett, de Márquez stílszerűen szólva felvette a kesztyűt, és a parádés csata 9. menetében kétszer is a padlóra küldte az amerikait, aki nem tudta folytatni, így a WBA és a WBO betöltetlen trónjára a mexikói „Dinamit” ülhetett.

A 25 esztendős „Baby Bull” Diaz az eddigi egyetlen vereségét Nate Campbelltől szenvedte el 2008 márciusában, de Houstonban kiderült, a szervezetektől és súlycsoportoktól függetlenül a világ egyik legjobbjának tartott Márquez más kategória. Olyannyira, hogy fél évvel ezelőtt még a Manny Pacquiao elleni harmadik meccsükre is látott esélyt, csakhogy aztán Pacman legyőzte Oscar De La Hoyát, s ezzel tulajdonképpen elérhetetlen magasságokba emelkedett.

Márquez most Floyd Mayweathert vette célba, s noha az amerikai már visszavonult, nemrég kijelentette, hogy visszatérne.

„Pacquiao nem akar velem bunyózni, én pedig a legjobbat akarom kihívni, úgyhogy jöjjön Mayweather – nyilatkozta a győztes a mérkőzés után, hozzátéve, hogy szívét-lelkét beleadta a küzdelembe, s karrierje legfontosabb győzelmét aratta. Diaz a nagy csatában csúnyán megsérült a jobb szemén, gyakorlatilag nem látott.

A 28 éves Rocky Juareznek (28–4–1, 20 K. O.–T. K. O.) sem adatott meg, hogy hazai ringben diadalmaskodjon – ő is houstoni, akárcsak Diaz. Számára a tét a WBA pehelysúlyú világbajnoki öve volt, az ellenfele pedig a már említett Chris John (42–0–2, 22), aki egy esztendővel idősebb nála és a WBA világbajnoki címvédője, ami marad továbbra is, mivel a pontozók a 12 menet után mindhárman döntetlenre (114:114) adták a mérkőzést, márpedig az iksz a bajnokot védi. A két bokszoló minden valószínűség szerint ismét összecsap majd.

„Nézzék az arcom, jól néz ki, s nézzék ellenfelem arcát, aztán pedig döntsenek, ki volt a jobb” – mondta kissé kesernyésen John, aki 11. alkalommal védte meg a vb-címét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik