Mosley a régi szép időket idézve T.K.O.-val intézte el Margaritót

Vágólapra másolva!
2009.01.25. 12:30
Ez aztán a meglepetés! A Bokszvilágszövetség (WBA) váltósúlyú övéért Shane Mosley parádés bunyóval győzte le Los Angelesben a címvédő Antonio Margaritót, s lett ötödik alkalommal világbajnok.
Mosley (balra) nem kímélte Margaritót
Fotó: Reuters
Mosley (balra) nem kímélte Margaritót
Mosley (balra) nem kímélte Margaritót
Fotó: Reuters
Mosley (balra) nem kímélte Margaritót

Ha jobban belegondolunk, előzetesen még az is a lehetőségek között szerepelt, hogy a mexikói Margarito (37–6–0, 27 K. O.-T. K. O.) úgy intézi el az amerikai Mosleyt (46–5–0, 38), mint ahogyan Manny Pacquiao tette Oscar De La Hoyával.

Azok után, hogy nem így történt, nem kell meglepődni a secondsout.com portál tudósításának címén: Sugar still sweet. A kihívó a Los Angeles-i STAPLES Centerben 20 820 néző előtt oktatta a címvédőt.

A gyorsaság számított a győzelem kulcsának, igaz, ezt előtte is mindenki tudta, csak kérdéses volt, hogy Mosley képes-e még gyors és felettébb erős ütésekből álló kombinációkra. Nos, képes volt, s Margarito nem is találta meg a választ. Mosley a 8. menetben leütötte, majd a 9. menet elején lefiniselte a mexikóit, aki védekezésre képtelen volt, így a sarkából bedobták a törülközőt, és Raul Caiz mérkőzésvezető technikai K. O.-t hirdetett.

Mosley a győzelmével sokkolta bokszvilágot – ez volt az amerikai egyik legbravúrosabb sikere pályafutása során. Más kérdés, hogy ehhez kellett Margarito indiszponáltsága is, de az ökölvívásban különösen igaz a mondás: mindenki úgy „játszik”, ahogyan az ellenfele hagyja.

Mosley szerényen nyilatkozott sikere után: „Jó erőben éreztem magam, gyors voltam. Edzőm, Nazim Richardson nagyszerű taktikát eszelt ki, én pedig végrehajtottam.” Az eredmény ismeretében nyugodtan mondhatjuk, hogy szó szerint…

„Úgy érzem, ellenfelem szurkolói is tisztelnek, mivel tudják, hogy kaliforniai lévén mexikói bunyósok között edződtem. Tudom, hogyan kell ellenük harcolni. Félig mexikóinak érzem magam, ezért fogadnak el a latin drukkerek is – nyilatkozta a győztes, hozzátéve, hogy balhoroggal lepte meg riválisát, aki a találkozó során a jobb kezére figyelt. – Pedig veszélyes a balhorgom, többeket ártalmatlanná tettem már vele.”

„Sajnálom, hogy csalódást okoztam a szurkolóimnak. Mosley ismét bebizonyította, hogy nagyszerű bunyós. Noha nem lepett meg az ütőereje és a gyorsasága, nem találtam a ritmust és az ütőtávot. Ma jobb volt nálam – fogalmazott a vesztes, bár azt is elmondta, nem érti, miért cirka egy kilóval a súlyhatáron belül mérlegelt, holott a szállodai mérlege már csak néhány deka mínuszt mutatott. Külön érdekesség, hogy Mosley elsőre nem tudott bemérni, de aztán másodikra könnyedén hozta a súlyát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik