Vitorlázás: Sorel az élen, Tripon visszafordult a Vendée Globe-on

Maxime Sorel haladt az élen szerda délelőtt a vasárnap elrajtolt Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen.

Vitorlázás: Berecz vezetésével indulunk a nemzetek közötti versenyen

Berecz Zsombor vezetésével a magyar csapat is részt vesz azon a nemzetek közötti vitorlásversenyen, amelyet először 2022-ben rendeznek meg.

Vitorlázás: Vadnai Jonatán volt a legjobb magyar

Tizedik helyével Vadnai Jonatán szerepelt a legjobban a magyarok közül a Gdanskban rendezett vitorlázó Laser Európa-bajnokságon.

Vitorlázás: Lillik Ákos nyerte az egyszemélyes Balatonkerülő versenyt

Rajt-cél győzelmet aratva nyerte meg Lillik Ákos a Balatonkerülő Szólóvitorlázó Nagydíjat – tájékoztatta a szervező Fa Hajó Kft. az MTI-t.

Vitorlázás: stabil alapra építkezhet az új elnök

A korábbi elnök elvégezte a munkát, amit vállalt, az új pedig továbbvinné az örökséget. Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Vitorlás Szövetség: a leköszönő dr. Kollár Lajost Gerendy Zoltán váltja az elnöki székben.

Vitorlázás: Gerendy Zoltán lett a szövetség elnöke

Gerendy Zoltánt, a Balatonfüredi Yacht Club elnökét választották meg a Magyar Vitorlás Szövetség elnökének a csütörtökön Balatonfüreden megtartott tisztújító közgyűlésen.

Vitorlázás: Érdi Mária harmadik lett a Kieler Wochén

Érdi Mária harmadik lett a Laser Radial hajóosztály viadalán az egyik legrangosabb nemzetközi vitorlásversenyen, a Németországban rendezett Kieler Wochén.

Vitorlázás: Érdi Mária ismét a világ legjobbjai között

Hosszú szünet után Érdi Mária ismét bizonyítja, hogy a világ legjobbjai között a helye. A magyar vitorlásversenyző a női laser radial hajóosztály legjobbjait felvonultató Kieler Woche elnevezésű viadalon a harmadik helyről várja a folytatást.

Vitorlázás: Nekem sikerült is bizonyítanom – Berecz Zsombor

Hatalmas hullámok és forgolódó szél – a Procelero SE magyar versenyzője, Berecz Zsombor trükkös körülmények között szerezte meg a finn osztály Európa-bajnoki címét.

Vitorlázás: Berecz Zsombor aranyérmes a Finndingi Eb-n

Berecz Zsombor nyerte a vitorlázó Finndingi Európa-bajnokságot, amely vasárnap ért véget a lengyelországi Gdyniában.

Finndingi Eb: Berecz élre állt – brit és spanyol mögötte

Nyolc futam után az élre állt Berecz Zsombor a vitorlázó Finndingi Európa-bajnokságon, a lengyelországi Gdyniában.

Vitorlázás: Érdi Mária német vizeken készül az Eb-re

Érdi Mária német vizeken készül majd a Laser Radial hajóosztály Európa-bajnokságára, amit Lengyelországban rendeznek október 9. és 16. között.

Vitorlázás: Vándor Róbert gyűjti a szalagokat

A Balaton Kékszalagja után a zöldet is megszerezte az idén Vándor Róbert – az elektromos hajók a tó keleti medencéjében megtartott versenyén a legnagyobb hajók kategóriájában győzött.

Vitorlázás: törölték a Finndingi-világbajnokságot

A Nemzetközi Finndingi Szövetség (IFA) a járványhelyzet miatt törölte az októberre tervezett világbajnokságot, amelyen Berecz Zsombor éremesélyesként indulhatott volna.

Tokió 2020: Berecz Zsombor a csúcsra akar érni Japánban

Berecz Zsombor a végső győzelemre is esélyes a tokiói olimpián, s mivel hajóosztálya, a finn dingi a 2024-es játékok programján jelen állás szerint nem szerepel, a vitorlázónak egyetlen célja van jövőre: egy utolsó, nagy alakítás.

Kékszalag: befutott az utolsó időlimiten belüli hajó is, vége az 52. Nagydíjnak

A rajthoz állt 535 hajóból 338 teljesítette az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, amelyet a Vándor Róbert vezette RSM2 nyert meg – közölték a verseny szervezői a viadal honlapján szombaton.

Gyász: elhunyt Pomucz Tamás Európa-bajnok vitorlázó

Hatvanhárom éves korában elhunyt Pomucz Tamás Európa-bajnok, olimpikon vitorlázó.

Kékszalag: elrajtolt az 535 hajóból álló mezőny

Elrajtolt az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye csütörtök reggel Balatonfüredről, a szervezők tájékoztatása szerint 535 hajó nevezett a versenyre.

Vitorlázás: Csak szél legyen – interjú a Kékszalagra készülő Virág Flórával

Női kormányossal rajtol a jövő heti Kékszalagon a The Red katamarán: a legénységét minimum a legjobb nyolc közé váró ifjúsági világbajnoki hatodik helyezett Virág Flóra szerint a jó taktika dönt, de a szerencsének is lesz szerepe.

Vitorlázás: lemondott a szövetség elnöksége

A tervezhetőbb jövő és a 2021-re halasztott tokiói olimpia zavartalan felkészülési időszakának megteremtése érdekében pénteken lemondott a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöksége.