A címvédő Litkey Farkas és legénysége győzött a Kékszalagon

Vágólapra másolva!
2009.07.03. 23:35
Litkey Farkas legénysége a Uniqa-Brokernet fedélzetén győzött a 41. Kékszalag vitorlásversenyen. A 21 óra után pár perccel, 12 óra körüli idővel befutó Litkey kilencedszer bizonyult a legjobbnak Európa leghosszabb távú Második helyen a Király Zsolt kormányozta Raffica végzett.
A győztes hajó
A győztes hajó
A győztes hajó
A győztes hajó

A címvédő Litkey Farkas és csapata nyerte meg a 41. Kékszalag vitorlásversenyt pénteken.

Litkey kilencedszer bizonyult a legjobbnak Európa leghosszabb távú tókerülő versenyén. Legénységét 21:13-kor köszöntötte hatalmas taps és tűzijáték a füredi mólónál.

Mögötte a Király Zsolt kormányozta Raffica végzett a második, a Soponyai Géza kormányozta Avatar pedig a harmadik helyen.

A Raffica délelőtt még vezetett is a versenyben, s sokáig fej-fej mellett haladt a két hajó – úgy tűnt, izgalmas párviadal alakul ki köztük. Aztán nem alakult. Három kilométeres, majd másfél kilométeres volt Litkey előnye, s akkor már nyilvánvaló volt, ha nem történik nagyobb malőr, aligha szorongathatja meg bárki is.

A technikai vívmányoknak köszönhetően percről percre követhettük a műholdas navigációs rendszerrel felszerelt hajók helyzetét, s kora estére az is kiderült, nem dől meg az 1955 óta fennálló 10 óra 40 perces rekord.

Közben persze egyre másra jöttek a hírek: vízbe esés, árboctörés, kisebb sérülések – ahogy az már lenni szokott egy ilyen pokoli kemény versenyen, amelyen bár az első néhány hajó legénysége pénteken késő este már ünnepelt, még vasárnapra is várnak befutókat.

S ők is igazi hősök – sőt… Köztük van négy olyan sportoló is, akiket egészen más közegből ismerünk: Benedek Tibor és Molnár Tamás vízilabdázó olimpiai bajnokaink az Enigma fedélzetén küzdöttek az elemekkel, a széllel, s főleg a szélcsenddel, míg a jégkorongozó Palkovics Krisztián és Kovács Csaba stílusosan az Iceberg II-vel igyekezett Balatonfüred irányába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik