Tokió 2020: a japán kormány nem engedné be a külföldi nézőket

A japán kormány a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aggodalmak miatt azt tervezi, megakadályozza a külföldi nézők részvételét a 2021-re halasztott tokiói nyári olimpián – derül ki a Mainicsi japán hírlap írásából.

Dopping: az orosz súlyemelő elveszítheti olimpiai aranyát

Március elsejei hatállyal felfüggesztették versenyzési jogát a doppingváddal illetett orosz súlyemelőnek, Okszana Szlivenkónak, aki azzal számolhat, hogy vissza kell adnia olimpiai aranyérmét – írja az MTI.

Női kézilabda: Nem nyávogunk, nem nyafogunk – Elek Gábor

Folyamatosan tanulnak a hibákból, ez viszi előre őket – vallja a Ferencvárossal és a női kézilabda-válogatottal is sorsdöntő hónap előtt álló tréner, Elek Gábor.

Női kézilabda: itt a magyar keret az olimpiai selejtezőre!

Elek Gábor szövetségi kapitány kihirdette a magyar női kézilabda-válogatott 19 fős keretét a március 19–21. között Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőre.

Női kézi: csak három csapat vesz részt a montenegrói olimpiai selejtezőben

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján erősítette meg, hogy Kína helyett Kazahsztán szerepel majd Magyarország, Oroszország és Szerbia mellett a 2. számú olimpiai selejtezőcsoportban, amelyet Győrben rendeznek meg. Emellett arról is beszámoltak, hogy a montenegrói minitornán négy helyett csak három csapata vesz majd részt.

Női kézi: a Bonaventura ikrek is fújnak a győri olimpiai selejtezőn

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) nyilvánosságra hozta a márciusi, férfi és női olimpiai selejtezőtornák bíróküldését. Ennek értelmében a legjobbnak tartott női páros, a francia Bonaventura ikrek is közreműködnek a győri viadalon. 

Gyász: öngyilkos lett az amerikai tornászválogatott volt edzője

Öngyilkos lett John Geddert, az amerikai olimpiai tornászválogatott korábbi edzője – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Tokió 2020: olimpiai váltófutás a távolságtartás jegyében

Március 25-én kezdődik a tavalyról idénre halasztott tokiói olimpia váltófutása, amelyet a távolságtartás jegyében rendeznek meg.

Súlyemelés: dopping miatt felfüggeszthetik a román szövetséget

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt működő Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) eltiltást kért a Román Súlyemelő-szövetségre.

Tokió 2020: Richarlison aggódik, hogy az Everton meggátolja szereplését

A brazil Richarlison attól tart, hogy csapata, a Premier League-ben szereplő Everton megakadályozza pályára lépését a nyári, tokiói olimpián.

Női kéziválogatott: Kína helyett újra Kazahsztán az ellenfelünk a selejtezőn

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) arról értesítette a magyar szövetséget, hogy Kína nem vállalja a márciusi győri olimpiai selejtezőn való részvételt, helyette az ázsiai olimpiai selejtező 3. helyezettje, Kazahsztán szerepel – Oroszország és Szerbia mellett – a magyar válogatott csoportjában.

Birkózás: „Szomorú lenne egy csonka olimpia, de a semminél bármi jobb”

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük olimpiai esélyeseinket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Szomorú lenne egy csonka olimpia, de a semminél bármi jobb” – mondta Lőrincz Tamás.

Úszás: csatába száll a kvótáért a leukémiával kezelt versenyző

A nemrég még leukémiával kezelt úszó, Ikee Rikako áprilisban indulhat a japánok olimpiai kvalifikációs versenyén, miután hétvégén harmadik lett 100 méter pillangón egy tokiói versenyen – írja az MTI.

Férfi vízilabda: teljes a tokiói mezőny, drámai horvát győzelem

Montenegró, Görögország és Horvátország csapatával lett teljes a 2021-re halasztott tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának mezőnye.

Tokió 2020: a G7 is támogatja a japán rendezést

A világ hét legfejlettebb ipari országának (G7) vezetői támogatásukról biztosították Japán elkötelezettségét, hogy biztonságos és nyugodt olimpiát, illetve paralimpiát rendezzen nyáron Tokióban – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Vitorlázás: a rutin mellette szól – interjú Berecz Zsomborral

Átszabott ötkarikás tervek, megnövekedett költségek, mindennapi félelem. Interjúsorozatunkban arról kérdezzük a versenyzőket és edzőiket, hogyan érinti ez az egyént. „Elég jól tudok alkalmazkodni a váratlan helyzetekhez” – mondta Berecz Zsombor.

Tokió 2020: ezúttal a hagyományos fáklyafutás kerülhet veszélybe

Simane japán prefektúra kormányzója kilátásba helyezte, hogy a prefektúrában nem engedélyezi a futást az olimpiai fáklyával, ha nem javul a koronavírusos helyzet a nyári ötkarikás játékoknak otthont adó országban – adta hírül a Magyar Távirati Iroda. 

Férfi kézi: elvették Norvégiától az olimpiai selejtező rendezési jogát

A Norvég Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) elvette az országtól az olimpiai selejtezőtorna rendezési jogát.

Tokió 2020: a japán cégek több mint fele nem akar idén olimpiát

A japán cégek több mint fele amellett van, hogy a kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt az idén nyárra tervezett tokiói olimpiát el kell halasztani, vagy törölni kell – egy friss tanulmány eredménye szerint.

Tokió 2020: olimpiai helyszín nem sérült a földrengésben

Nem okozott károkat a nyári tokiói olimpia létesítményeiben a Japánt minap sújtó földrengés – írja az MTI.