Tokió 2020: Andy Murray megvédheti olimpiai elsőségét

Bekerült a brit olimpiai csapatba, így megvédheti ötkarikás bajnoki címét a teniszező Andy Murray.

Öttusa: Bennem Djokovics-féle vér buzog – Marosi Ádám

Friss világbajnok és a világranglista vezetője Marosi Ádám, aki 37 esztendősen nem csak levezet a sportágban. A BHSE öttusázója már megengedi magának, hogy önmaga legyen a páston, és már képes nemet is mondani.

Tokió 2020: Ez már a felnőttek világa lesz – Gulyás Michelle

Mondhatni, hármasával vette a lépcsőfokokat a tokiói olimpia felé Gulyás Michelle. Az UTE 20 esztendős versenyzője világbajnoki és világkupadöntő-bronzérmesként, világranglista-vezetőként várja az ötkarikás felvonást.

Tokió 2020: Balatonbogláron állt munkába a női kézilabda-válogatottunk

Az első, balatonboglári héten a megfelelő erőnlét megalapozásán van a hangsúly a tizenkilenc tagú keretnél.

Tokió 2020: két pohár bor Nagy Tímeával az olimpiai világnapon

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok, Európa-bajnok párbajtőrvívó lesz június 23-án este 19 órától a budapesti Scruton Közösségi Tér „Két pohár bor” c. beszélgetéssorozatának első vendége – hívták fel a figyelmet a szervezők a Facebookon.

Tokió 2020: Anna Vjahireva beszélt a sérüléséről

Anna Vjahireva, a tokiói olimpiára készülő orosz női kézilabda-válogatott klasszisa többek között a sérüléséről is beszélt a handballfast.com-nak.

Háború, forradalom, terror, bojkott – amikor az olimpia és a politika találkozott

Az olimpiatörténet még úgy is a politika nagyszínpadán játszódik, hogy a NOB-alapító Pierre de Coubertin báró Óda a sporthoz című versében (amellyel NOB-elnökként Georges Hohrod és M. Eschbach álnéven olimpiai bajnoki címet nyert az 1912-es játékok művészeti versenyének irodalmi kategóriájában Franciaországnak) nem mulasztotta el megjegyezni: „A béke vagy te, Sport!” Nem mindig volt az.

Tokió 2020: Döntőt szeretnék lőni, egyet minimum – Major Veronika

Világcsúcstartóként érkezik pályafutása első olimpiájára a pisztolyos Major Veronika, aki a nyolcas fináléba jutást célozta meg, minden további eredményre bónuszként tekint.

Tokió 2020: legfeljebb tízezer néző vehet részt az eseményeken

A tokiói olimpia szervezői és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) hétfőn bejelentette, hogy a helyszínek befogadóképességének 50 százalékát használják ki, de maximum tízezer néző lehet egyszerre a létesítményekben.

Tokió 2020: Sós Csaba szerint döntőbe juthatnak a férfiváltóink

Férfi gyorsváltóink folytathatják a sikersorozatot: az elmúlt évek döntős szereplései után az olimpián is megküzdhetnek a legjobbakkal.

Tokió 2020: a szervezők bemutatták az olimpiai falut – videó

A tokiói olimpia szervezői közel egy hónappal a játékok kezdete előtt bemutatták az olimpiai falut, ahol 11 ezer sportoló kaphat szállást a verseny alatt. A koronavírus-járvány miatt elhalasztott ötkarikás játékok július 23-án kezdődnek.

Tokió 2020: megvan az első pozitív koronavírusteszt az érkezettek között

Az ugandai olimpiai küldöttség egyik tagja szolgáltatta az első pozitív koronavírustesztet azok közül, akik megérkeztek a nyárra halasztott ötkarikás játékok helyszínére, Japánba.

Tokió 2020: a japánok több mint fele ellenzi a vészhelyzet feloldását

A japánok több mint a fele ellene van a koronavírus-járvány miatt április végén elrendelt korlátozások enyhítésének, egy közvélemény-kutatás adatai szerint.

Tokió 2020: Richardson nyerte női 100 méteren az amerikai válogatót

A jövő nagy sprinterreménységének tartott Sha'Carri Richardson megnyerte a női 100 méteres versenyszámot az amerikai atlétikai válogató második, szombati napján.

Íjászat: Balogh Mátyás meglőtte az olimpiai szintet

Balogh Mátyás meglőtte az olimpiai szintet az íjászok pótkvalifikációs versenyén Párizsban, ezzel az ötkarikás részvétel egyik feltételét teljesítette – számolt be róla az MTI.

Tokió 2020: „Teljes eksztázisban vagyok” – így vették át női kéziseink a formaruhákat

Tomori Zsuzsannán és az immár a szakmai stáb tagjaként számításba vett Görbicz Anitán kívül ilyet még nem csináltak pályafutásuk során a magyar női kézilabda-válogatott jelenlegi tagjai: péntek délelőtt átvehették azokat a formaruhákat, amelyeket a tokiói olimpián viselnek majd.

Tokió 2020: a súlyemelő Nagy Péter indulhat az olimpián

Amit néhány napja a Nemzeti Sport megelőlegezett, megerősítést nyert: a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség legfrissebb listája szerint a szegedi Nagy Péter tagja lesz az ólomsúlyú mezőnynek Tokióban.

Tokió 2020: nem lesz román súlyemelő az olimpián

Nem indulhat román súlyemelő a tokiói nyári olimpián, miután a sportági világszövetség (IWF) egy évre eltiltotta a román szövetséget (FRH) a doppingellenes szabályok súlyos megsértése miatt.

Tokió 2020: a japán fővárosban is enyhítenek a korlátozásokon

A japán kormány csütörtökön úgy döntött, hogy több prefektúrában és Tokióban is – bő egy hónappal a július 23-án rajtoló nyári olimpia előtt – enyhít a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon.

Az én olimpiám: Kokón csak a georgiai alkoholtilalom tudott kifogni

Kovács István favoritként utazott el élete második, egyben utolsó olimpiájára, és nemzeti hősként jött haza Amerikából.