Öttusa: az olimpiai bajnok visszavonul, ha kikerül a lovaglás

Joseph Choong olimpiai bajnok öttusázó befejezi pályafutását, ha a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) jelenlegi terveinek megfelelően kiveszi a sportági programból a lovaglást.

Olimpia: orchideát neveztek el Thomas Bachról Szingapúrban

A szingapúri botanikus kert egyik orchideáját Thomas Bachról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökéről nevezték el – írja az MTI.

Spanyolország: „Intézd el, hogy szerepelhessek az olimpián” – a Piqué-botrány újabb részletei

Hétfőn beszámoltunk róla, hogy Gerard Piqué korrupciós botrányba keveredhetett a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökével, Luis Rubialesszel együtt: az El Confidental szerint Piqué és Rubiales összejátszva nyomást helyezett a Szaúd-arábiai Labdarúgó-szövetségre, hogy fizessenek 24 millió eurót, hogy az országban rendezhessék meg a négycsapatos spanyol Szuperkupát. Szerdán újabb hangfelvételek kerültek nyilvánosságra, melyek alapján a spanyol védő tavaly többek között azt kérte az elnöktől, intézze el, hogy szerepelhessen a tokiói olimpián.

Brisbane 2032: összeállt a szervezőbizottság vezérkara

A sport- és az üzleti világból érkező öt személyből áll a 2032-es brisbane-i nyári olimpia szervezőbizottságának vezetőtestülete.

Birkózás: jó, hogy Lőrincz Tamás elvesztette a londoni olimpiai döntőt

A világversenyeken szerzett tizenöt érmével a magyar birkózás legeredményesebb alakja, tavaly pedig Tokióban pályafutását megkoronázva az olimpiai arany is összejött neki. Lőrincz Tamás a múlt heti budapesti Európa-bajnokságot már a lelátóról figyelte, s a hazai utánpótlásnevelés fellegvára, a Kozma István Magyar Birkózóakadémia (KIMBA) szakmai igazgatójaként dolgozik. A Magyar Nemzet interjúja.

NOB: módosították a súlyemelés és az ökölvívás olimpiai kategóriáit

A 2024-es párizsi nyári olimpián az eddiginél kevesebb súlyemelő és ökölvívó szerepelhet, kevesebb súlycsoportban.

Párizs 2024: összeállt az olimpiai program

Kézilabdával, labdarúgással és hetes rögbivel kezdődik két nappal a nyitóünnepség előtt, 2024. július 24-én a párizsi nyári olimpia.

Párizs 2024: városi fesztiválokon kelnek el a helyek négy sportágban

Négy „fiatalos” sportág kvalifikációs versenyeit 2024 tavaszán három városi fesztivál keretében rendezik meg a párizsi nyári játékok előtt.

Olimpia: Madrid nem pályázik a 2036-os ötkarikás játékokra

A Spanyol Olimpiai Bizottság (COE) elnöke kizárta, hogy Madrid pályázzon a 2036-os nyári olimpia megrendezésére, egy későbbi időpontban azonban a főváros mindenképpen szeretne házigazda lenni – írja az MTI.

Rio 2016: négyszer is kicserélte a vizeletét, elvették az aranyát

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése szerint nyolc évre eltiltották és megfosztották a riói olimpián nyert aranyérmétől Nijat Rahimov kazah súlyemelőt – írta meg az MTI.

Párizs 2024: kitilthatják az oroszokat és a fehéroroszokat

A francia főváros polgármestere jelezte, hogy ukrajnai háborúja miatt Oroszországot és az őt támogató Fehéroroszországot is eltilthatják a 2024-es párizsi nyári olimpián való részvételtől.

Ukrajna: a NOB rendkívüli forrásokat biztosít a sport megsegítésére

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pénzzel is támogatja a háború sújtotta ukrán olimpiai közösséget – adta hírül honlapján a testület.

Vívás: a Decsi testvérek átvették állami kitüntetésüket

Második otthonában, a Kertvárosi Vívópalotában vehette át állami kitüntetését Decsi András és Decsi Tamás – számolt be a Magyar Vívószövetség. Az elismeréseket Szabó Tünde sportszakállamtitkár adta át. Mesternek és csapattársnak egyaránt gratulált Szilágyi Áron, háromszoros olimpiai bajnok kardvívónk.

Gyász: 85 éves korában elhunyt az Újpest olimpiai bajnok tőrvívója

85 esztendős korában örökre elaludt Marosi Paula, olimpiai és világbajnok tőröző – adta hírül a Vívómúzeum.

Sportrádió: „Most már nem vagyunk olyan rosszban” – Kenderesi Milákról

„Nem ebben szeretnék megöregedni” – jelentette ki az úszásról Kenderesi Tamás a Sportrádióban. Az olimpiai bronzérmes sportoló személyiségfejlődésről, riói álomról, kvangdzsui rémálomról – és a Párizsba tervezett utolsó nagy dobásról beszélt. Az interjúban pedig nem kerülhette el a nála is fiatalabb, a tavaly megtartott tokiói játékokról arany- és ezüstéremmel hazatért Milák Kristófról szóló kérdéseket...

Magyar Parasport Napja: koszorúzás, mécsesgyújtás és eskütétel

A belvárosi Olimpia Parkban a Paralimpiai Bajnokok Falánál kedden délelőtt koszorúzással és mécsesgyújtással kezdődött meg a Magyar Parasport Napjának rendezvénysorozata – írja az MTI. Kora délután letette a paralimpiai esküt az alpesi síző Dumity Richárd, aki egyedül képviseli hazánkat a pekingi téli paralimpián.

Olimpia: Norvégia az egy főre jutó aranyak listáján is világelső

A pekingi téli olimpián és a tavaly nyári tokiói ötkarikás játékokon szerzett aranyérmek együttes számát tekintve lakosságarányosan Norvégia bizonyult a legjobbnak az országok medálversenyében – írta az insidethegames.biz az oslói VG című lap számításaira hivatkozva.

Honoring the first – Hungarian gold at the Olympics

Alfréd Hajós won a gold medal for Hungary at the very first modern Olympics in 1896, but at the Winter Games, the country had to wait until 2018 for the brightest medal. Between the two successes, there were many others, and fortunately, it turned out that the list did not end there.

Az elsők tisztelete – magyar aranyak az olimpiákon

Hajós Alfréd rögtön az első újkori olimpián, 1896-ban szerzett Magyarországnak aranyérmet, de a téli játékokon egészen 2018-ig kellett várni a legfényesebb medálra. A kettő között számos sikernek lehettünk szemtanúi, és szerencsére az is kiderült, a sornak nem lett vége.

Atlétika: dopping miatt elvették a brit váltó tokiói érmét

A brit férfiváltót megfosztották a tokiói olimpián tavaly nyáron 4x100 méteren szerzett ezüstérmétől, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken helybenhagyta, hogy a sprinter Chijindu Ujah doppingvétséget követett el.


Kézilabda Eb: Tudta-e?