Tenisz: Andy Murray szeretne indulni jövőre az olimpián

Andy Murray kétszeres olimpiai bajnok brit teniszező reméli, hogy versenyezhet a tokiói ötkarikás játékokon.

Tokió 2020: az olimpiai karikák visszatérnek az öbölbe

December első napján visszakerülnek a helyükre a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia óriási karikái – adta hírül az insidethegames.biz nyomán az MTI.

Párizs 2024: karcsúsítanák a gyorsasági kajak-kenu programot, a versenyzők tiltakoznak

Több versenyző, így az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta is megosztotta közösségi oldalán azt a felhívást, amellyel a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) ötkarikás programot érintő legfrissebb döntése ellen tiltakoznak – számolt be az MTI

Kosár: internetes aukción a szovjet játékos történelmi olimpiai aranyérme

Az 1972-es müncheni olimpián győztes szovjet férfi kosárlabdacsapat egyik alapemberének, Szergej Kovalenkónak az aranyérmét is árusítja az eBay.

Tokió 2020: a sportolók csak a szükséges ideig maradhatnak az olimpiai faluban

A sportolók csak a szükséges ideig maradhatnak az olimpiai faluban a jövő évre halasztott tokiói játékok alatt.

Tokió 2020: Dubai várja a külföldi versenyzőket

Az Arab Emírségek kész külföldi sportolókat fogadni edzőtáboraiban, hogy ott készülhessenek fel a jövő nyári tokiói olimpiára.

Tokió 2020: a NOB is segíthet a résztvevők beoltásában

Thomas Bach felvetette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hozzájárulna a jövő évre halasztott tokiói játékok részvevőinek beoltásához – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Tokió 2020: Nem élveznek előnyt az oltásnál az olimpikonok – Thomas Bach

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint nem élveznek előnyt a koronavírus-oltás során a Tokióba utazó sportolók.

Tokió 2020: korlátozott számban érkezhetnek külföldi szurkolók

Korlátozott számban lehetnek jelen külföldi szurkolók a 2021-re halasztott tokiói olimpián.

Tokió 2020: Bach reagált az olimpia lemondásáról szóló hírekre

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint nincs terítéken a 2021-re halasztott tokiói játékok lemondása.

Teqball: hivatalosan elismert sportág lett a magyar találmány

A sportokat tömörítő ernyőszervezet, a GAISF keddi közgyűlésén az olimpiai és nem olimpiai nemzetközi sportági szövetségek 90.16 százalékos többséggel megszavazták a Nemzetközi Teqballszövetség (FITEQ) teljes körű tagságát. A  2017-ben alapított szövetség lett a legfiatalabb tagja a szervezetnek, és olimpiai aspiráns sportággá lépett elő. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának támogató döntése függvényében legkorábban a 2028-as Los Angeles-i nyári játékok programján találkozhatunk a magyar sportággal – olvasható a FITEQ sajtóközleményében.

Tokió 2020: márciusban folytatódnak a tesztversenyek

Márciusban folytatódnak a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia tesztversenyei. Nakamura Hidemasza, a szervezőbizottság egyik vezetője keddi online sajtótájékoztatóján elmondta, a vasárnap rendezett nemzetközi tornaverseny sikere ösztönzőleg hatott az előkészületekre – írja az MTI.

London 2012: veszélyben egy ausztrál úszóérem, negyedikek lehetnek a magyarok

Bajba kerülhet a londoni olimpia úszóversenyein bronzérmes 4x100 méteres ausztrál férfi vegyes váltó, egyik tagjának újravizsgált mintájában ugyanis tiltott anyag nyomaira bukkantak – írja az MTI.

Tokió 2020: megvédené a címét a szingapúri pillangóspecialista

A tokiói olimpia halasztásával időt nyert Joseph Schooling, a 100 méteres pillangóúszás riói bajnoka arra, hogy fizikailag és mentálisan is erősebb legyen és így meg tudja védeni a címét – írja az MTI.

Tokió 2020: a világ legidősebb embere is viheti a lángot

A japán szervezők azt tervezik, hogy jövő májusban az ország, egyszersmind a világ legidősebb embere is viszi majd a tokiói olimpia lángját – írja az MTI.

Tokió 2020: Szalahhal is számolnak az egyiptomi válogatottnál

Savki Garib, az egyiptomi U23-as labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Mohamed Szalahhal is számolna a tokiói játékokra utazó csapatában. A tervek szerint a Liverpool 28 éves támadója lenne a három engedélyezett túlkoros közül az egyik – írja az MTI.

Párizs 2024: jöhet a futballmeccsnyi időbe sűrített rapidöttusa

A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) ismét változtat a sportág lebonyolítási rendjén. A testület végrehajtó bizottsága elfogadta az új formát, amely szerint 90 perc, vagyis egy labdarúgó-mérkőzésnyi idő alatt rendezik meg a sportág döntőit a 2024-es párizsi olimpián. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) decemberben mondja rá az áment az új programra.

Tokió 2020: hivatalosan is megnyitották a Vizes Központot

Szombaton hivatalosan is megnyitották a Vizes Központot Tokióban, a jövő évre halasztott olimpia helyszínén.

Tokió 2020: az önkéntesek négyötödét aggasztja a koronavírus

A világjárvány miatt jövő nyárra halasztott tokiói olimpia és paralimpia önkénteseinek 79 százalékát aggasztja a koronavírus terjedése – számolt be az MTI egy frissen publikált japán tanulmányra hivatkozva.

Tokió 2020: „Bizonytalan a külföldi szurkolók részvétele”

Alfons Hörmann, a Német Olimpiai Bizottság elnöke bízik benne, hogy jövő nyáron megtartható lesz a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpia, ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy a versenyeket külföldi szurkolók nélkül rendezik meg.