Vízilabda: Varga Dénes célja a BL nyolcas döntője és az olimpiai arany

A Bajnokok Ligájában a Ferencvárossal a nyolcas döntőbe jutás, a magyar vízilabda-válogatottal pedig az olimpiai aranyérem a célja Varga Dénesnek.

Párizs 2024: a USOPC elnöke támogatja a NOB ajánlását az orosz sportolók visszaengedése ügyében

Az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottságának (USOPC) új elnöke, Gene Sykes támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szándékát, hogy bizonyos feltételekkel orosz sportolók ismét részt vehessenek a nemzetközi versenyeken. Csütörtökön a Fehér Ház is hasonlóan foglalt állást.

Párizsi kisokos, avagy kvalifikációs szabályok az olimpiára

Ahogy az már megszokott, az olimpiát megelőző esztendőben a minél több kvóta begyűjtésén van a hangsúly – összeállításunkban bemutatjuk, hogyan zajlik a kvalifikáció legfontosabb sportágainkban.

Párizs 2024: Vladimir Klicsko is küzd az oroszok olimpiai részvétele ellen

Vladimir Klicsko korábbi nehézsúlyú profi világbajnok ökölvívó Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének küldött videóüzenetében tiltakozik az oroszok és a fehéroroszok 2024-es olimpiai részvétele ellen.

Olimpia 2040: London pályázhat a város polgármestere szerint

London pályázhat a 2040-es olimpia rendezésére – fogalmazott a brit főváros polgármestere.

Férfi kézilabda: jelen állás szerint a legkedvezőbb csoportba kerülnénk az olimpiai selejtezőn

A lengyel, svéd közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság lezárultával érdemes újra egy pillantást vetni az olimpiai selejtező menetére. Ha már nem változna semmi, jelen állás szerint a legkedvezőbb csoportba kerülnénk jövő tavasszal, azonban a realitás azt mondatja, hogy a mostani beosztás még módosul, és két európai riválisunk lesz, amelyek közül legalább az egyiket meg kell előznünk.

Párizs 2024: lemondott a szervezőbizottság sportigazgatója

Személyes okokra hivatkozva pénteken lemondott a 2024-es párizsi olimpia szervezőbizottságának sportigazgatója, Jean-Philippe Gatien.

NOB: zöld jelzés az oroszok, fehéroroszok ázsiai versenyzéséhez

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hozzájárult ahhoz, hogy orosz és fehérorosz sportolók Ázsiában versenyezzenek.

MOB: Higgyük el, meg tudunk rendezni egy olimpiát – Gyulay Zsolt

A sportért felelős államtitkárság, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vezetői sajtótájékoztatón jelentették be, hogy elindult a Nemzeti Versenysportfejlesztési Program. A Nemzeti Sport kérdésére a sajtótájékoztató végén Schmidt Ádám államtitkár, Gyulay Zsolt MOB-elnök és Szabó László MPB-elnök elárulta, hogyan vélekednek egy magyarországi olimpia rendezéséről.  

Sportpolitika: nem csökken, hanem nő az olimpiai sportágak támogatása

A sportért felelős államtitkárság, a Magyar Olimpiai és a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetői sajtótájékoztatón jelentették be, hogy elindult a Nemzeti Versenysportfejlesztési Program – immár 43 sportággal, egy összegben érkező támogatással és kibővült kritériumrendszerrel, amelyben fontos szerep jut a fogyatékosok sportjának is.

Párizs 2024: A MOB a realitást fogalmazta meg – Gyulay Zsolt

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) becslése szerint 114 és 219 között lehet majd a jövő évi párizsi olimpiára utazó magyar csapat létszáma, amit Gyulay Zsolt, a MOB elnökének elmondása szerint a szövetségekkel történt egyeztetések eredményeként határoztak meg.

Olimpia 2036: Budapest most még inkább képes a rendezésre – Fürjes Balázs

Az insidethegame.biz honlapjának nyilatkozott Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Fürjes szerint Budapest még inkább készen áll az olimpiarendezésre, mint korábban, ezt pedig az idei atlétikai világbajnokság sikeres megrendezésével is bizonyíthatja.

Televízió: 2032-ig a magyar közmédia közvetíti az összes nyári és téli olimpiát

A 2024-es párizsi ötkarikás játékokat követően, 2026 és 2032 között is az összes nyári és téli olimpiát az M4 Sport és a magyar közmédia közvetíti – jelentette be Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

Gyász: elhunyt a sílövészet első olimpiai bajnoka

Kilencvenegy éves korában elhunyt Klas Lestander, az első sílövő olimpiai bajnok. A svéd az 1960-as Squaw Valley-i olimpián nyert 20 kilométeren, a sportág legelső olimpiai versenyén.

Gyász: elhunyt az ukránok olimpiai bajnok kézilabdakapusa

Hatvanhat éves korában elhunyt Valentina Lutajeva ukrán kézilabdázó, az 1980-ban olimpiát nyert szovjet női válogatott kapusa.

Darts: A sportunknak ott a helye az olimpián – Michael Smith

Ha a friss világelső Michael Smithen múlna, már olimpiai sportág lenne a darts. A PDC angol világbajnoka egy kanadai újságíró kérdésére mondta el, hogy a dartsnak az ötkarikás játékok programjában a helye.

Párizs 2024: lesz huszonötezer eurós jegy is a megnyitóra

A 2024-es párizsi nyári olimpia nyitóünnepségére szóló legdrágább jegy akár 25 ezer euróba (mintegy 10 millió forint) is kerülhet.

Paris 2024: after a great year, it's time for Olympic quotas!

With a year and a half to go until the Paris Olympics, we took a look at what we can expect from our medal-winning sports in Tokyo in the qualification period and beyond.

Párizs 2024: nagyszerű év után jöhet az olimpiai kvótaszerzés!

Másfél év van hátra a párizsi olimpiáig, összeállításunkban szemügyre vettük, mire számíthatunk a tokiói játékokon érmes sportágainktól a kvalifikációs időszakban – és azon is túl.


Kézilabda Eb: Tudta-e?