Tokió 2020: veszélyben a brit sprintváltó olimpiai ezüstje

Chijindu Ujah sprinter mintájának B-próbája is pozitív eredményt hozott, így vélhetőleg megfosztják majd Nagy-Britannia 4x100 méteres váltóját a tokiói olimpián szerzett ezüstérmétől – írja az MTI.

Olimpia: a térség legjobban teljesítő nemzete vagyunk

A magyar sport erejét mutatja, hogy a pekingi „relatív” gyengébb szereplés óta viszonylagos állandóságot mutat hazánk olimpiai eredményessége, amellyel kétségkívül kiemelkedünk a régióból, ezt még a szomszédos országok sportvezetői is elismerik.

Tokió 2020: posztolimpiás depresszióban szenved az aranyérmes sportlövő

Bő egy hónappal hazatérése után – saját jellemzése alapján – posztolimpiás depresszióban szenved Nina Christen, a svájciak Tokióban aranyérmes sportlövője – írja az MTI.

Olimpia: Japán 2030-ban is játékokat rendezne

A tokiói nyári olimpia és a vasárnap zárult paralimpia szervezőbizottságának vezetője örömmel fogadná, ha Japán a közeljövőben megint ötkarikás játékok házigazdája lenne, s 2030-ban Szapporo adna otthont a téli olimpiának és paralimpiának – írja a Magyar Távirati Iroda.

Tokió 2020: állatvédelmi képzés a lovat megütő öttusaedzőnek

A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) írásbeli megrovásban részesítette és állatvédelmi továbbképzésre kötelezte Kim Raisnert, a német válogatott egyik edzőjét, aki ököllel megütött egy lovat a tokiói olimpián.

Triatlon: Bragmayer a párizsi olimpiára pontszerző helyért utazik

A triatlonos Bragmayer Zsanett karrierje első olimpiáján, Tokióban a 12. helyen zárt, ami a legjobb magyar női ötkarikás szereplés, három év múlva, Párizsban viszont már az első hat közé, pontszerző helyre várja magát.

Tokiói Hősök: Néha azt képzelem, olyan gyorsan mozgok a páston, mint Yoda – Szatmári András

Két mélyponttal is meg kellett küzdenie Tokióban – előbb a korai kieséssel egyéniben, majd a férfi kardozók csapatversenyében az olaszokkal szemben elbukott elődöntő után. Hogy miként állt talpra? Milyen volt egy szobában Szilágyi Áronnal? Ki a kedvenc Jedi mestere? Többek között erről mesél az olimpiai bronzérmes, 2017-ben egyéni világbajnoki címet nyert Szatmári András.

MOB: megváltoztatták a Budapest 2032 bizottság nevét

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége Budapesti Olimpia Bizottságra változtatta a Budapest 2032 Bizottság nevét.

Paralimpia 2020: Konkoly Zsófia hatodik lett 100 méteren

Konkoly Zsófia (S9) a hatodik helyen végzett 100 méteres hátúszásban hétfőn a tokiói paralimpián – közölte az MTI.

Tokió 2020: edzőjének ajándékozta lakását az olimpiai érmes ukrán birkózó

Edzőjének ajándékozta a tokiói olimpiai bronzérméért az ukrán államtól kapott lakását Irina Koljadenko birkózó – írja az MTI.

Paralimpia 2020: az aranypár – a férj és a feleség is bajnok

Neil és Lora Fachie egymást támogatva, férj és feleségként utaztak el az idei tokiói paralimpiára, s ha már ott voltak, akkor mindketten aranyérmet nyertek parakerékpárban, mindössze húszperces eltéréssel.

Paralimpia 2020: újabb két biztos érmesünk van Tokióban

Két asztaliteniszezőnk, Szvitacs Alexa és Pálos Bence elődöntőbe jutott a tokiói paralimpián, ami már biztos dobogót jelent, Pálos ráadásul a nap legjobb meccsét játszotta japán ellenfelével.

Kajak-kenu: Tótka Sándor Újpest díszpolgára lett

Újpest díszpolgára címet kapott Tótka Sándor olimpiai bajnok kajakos, és elismeréseket vehettek át a tokiói ötkarikás játékokon sikeresen szerepelt újpesti sportolók is – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Tokió 2020: sikeres volt a FINA doppingellenes programja

Sikeresnek ítélte a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) a tokiói olimpia előtti és alatti doppingellenes programját – írja az MTI.

Ennél többet kívánni sem lehet – a francia válogatottak tokiói tarolásának nyomában

Franciaország valósággal tarolt a csapatsportokban a tokiói olimpián. Aranyérmes lett férfi és női kézilabda-válogatottja, valamint férfi röplabdacsapata. Ezüstérmes férfi kosárlabda-együttese és női hetes rögbiválogatottja, bronzérmes női kosárlabda-válogatottja. A franciák az összesen megszerzett 33 érmükből 16-ot nem egyéni számban nyertek. Ezek szerint nekik nyilvánvaló: egységben az erejük.

Öttusa: az olimpiai bronzérmes Kovács Sarolta a katonai vb-re készül

Alig több mint két hete még Tokióban versenyzett Kovács Sarolta, de az olimpiai bronzérmes öttusázó már újabb rangos viadalra készül.

Úszás: ejtették a doppingvádat az olimpiai bronzérmes ellen

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) visszavonta doppingvádját Brenton Rickard ausztrál úszóval szemben, így az őt is felvonultató ausztrál 4x100 m-es férfiváltó megtarthatja a 2012-es londoni olimpián szerzett bronzérmét.

Tokió 2020: oklevél az olimpián részt vevő győri sportolóknak

A tokiói olimpián részt vevő győri sportolókat, edzőiket és sportvezetőket köszöntötte Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester a győri városházán hétfőn, majd elismerő okleveleket adott át.

Tokiói Hősök: Meggyőződésem volt, hogy elgázoljuk a görögöket – Nagy Viktor

„Ez az én napom” – olvashattuk le Nagy Viktor szájáról az olimpiai bronzmeccs hajrájában. A világ- és Európa-bajnok kapus Spanyolország ellen az utolsó két negyedben gólt sem kapva, klasszis teljesítménnyel búcsúzott el a profi vízilabdázástól Tokióban – no meg a 9–5-ös győzelemnek is köszönhetően egy olimpiai bronzéremmel. Miért érezte úgy, hogy most jött el a búcsú pillanata? Mi lett az Eb-, vb- és olimpiai aranyról szóló gyerekkori fogadalommal? Mihez kezd a civil életben? A Tokiói Hősök harmadik epizódjában ezekről is mesél Nagy Viktor.

Tokió 2020: megduplázták a román pontszerzők díjazását

A romániai sport és ifjúsági sportminisztérium javaslatára a bukaresti kormány csütörtökön elfogadta azt a jogszabályt, amelynek értelmében megkétszerezik az anyagi díjazását azoknak a román sportolóknak, akik az első hat között végeztek a tokiói olimpián vagy végeznek a kedden rajtoló paralimpián.