Kosárlabda: inkább át-, mint továbbképzés a célja a trénerek új kézikönyvének

Ma délelőtt 10 órakor, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem könyvtárában bemutatták a FIBA WABC edzői kézikönyv sorozatának magyar nyelvű kiadványát.

Kosárlabda: elhunyt Buday Zsolt játékvezető, ellenőr

Újra gyászol a magyar kosárlabdasport: életének 69. évében, türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt Buday Zsolt, korábbi játékvezető és MKOSZ-ellenőr – adta hírül hivatalos honlapján a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

Kosárlabda: minimum 16 fokban kell megrendezni a meccseket

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) csütörtöki közlése szerint a szervezet elnökségének legutóbbi ülésén központi téma volt az energiaárak növekedése, aminek okán a pandémiánál is nagyobb kihívás elé néz a sportág – számolt be a hírről az MTI.

Kosárlabda: átadták a szövetség új székházát Budaörsön

Ünnepélyes keretek között átadták a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) új, budaörsi székházát.

Kosárlabda: tavasszal nyílik a Magyar Kosárlabda Múzeum

Sportági múzeum kialakításán dolgozik a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) – írja az MTI.

Kosárlabda: a magyar szövetség társrendező lenne a 2025-ös Eb-n

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) hivatalosan is jelezte az európai szövetségnek (FIBA Europe), hogy társrendezője lenne a 2025-ös férfi Európa-bajnokságnak.

Női kosár NB I: az MKOSZ főtitkára reagált Balogh Judit szavaira

Mint beszámoltunk róla, a női kosárlabda NB I-ben szereplő ELTE BEAC Újbuda vezetőedzője, Balogh Judit kifakadt, amiért az alapszakasz utolsó négy helyén végző csapat számára egyelőre nincs versenykiírás az élvonalban maradásról döntő folytatásra. A magyar szövetség részéről Bodnár Péter főtitkár reagált a Nemzeti Sportnak.

Kosárlabda: az MKOSZ letesztelteti a férfi és a női NB I teljes mezőnyét

A magyar férfi kosárlabda-válogatott koronavírusos esete miatt új módszert vezetett be a nemzetközi szövetség, amely kapcsán az MKOSZ úgy döntött, saját költségén letesztelteti a női és a férfi NB I-es klubokat – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Kosár: a férfiak Szlovéniában, a nők Hollandiában Eb-selejtezőn

A magyar szövetség (MKOSZ) csütörtöki tájékoztatása alapján a férfi kosárlabda-válogatott szlovéniai, míg a női csapat hollandiai „buborékban” folytatja szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Kosárlabda: az MKOSZ döntött a nemzetközi kupaindulókról

Soros elnökségi ülését tartotta május 4-én hétfőn a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége. Több fontos kérdésről is tárgyaltak az elnökségi tagok. 

Kosárlabda: Bodnár Péter szerint az MKOSZ-nek nincs oka kapkodni

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára úgy véli, még van idő eldönteni, hogy mely csapatok indulnak majd a következő idényben a nemzetközi kupákban, írja a vaol.hu.

Kosár: nincs ok a kapkodásra a hazai szövetség szerint

Még van idő eldönteni, hogy mely csapatok indulnak majd a következő idényben a nemzetközi kosárlabdakupákban, a 3x3-as változatban pedig a nemzetközi szövetség (FIBA) továbbra is budapesti helyszínnel számol a női olimpiai pótselejtező megrendezését illetően.

Kosár: a hazai szövetség az összes bajnokságot befejezettnek nyilvánítja

Hivatalos közleményt adott ki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), melyben bejelentette, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019–2020-as idény összes bajnokságát.

Koronavírus: szombattól szünetel a kosárlabdaélet Magyarországon

Péntek délután úgy döntött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, hogy korosztályra való tekintet nélkül minden versenysorozatát felfüggeszti visszavonásig.

Koronavírus: csütörtöktől a kosármeccsek is zárt kapusak

A Magyar Kormány a koronavírus által okozott járvány következményeinek elhárítása érdekében veszélyhelyzetet rendelt el Magyarország területén. Ugyancsak döntött arról is a kormány, hogy a tömegrendezvényeket 100 fős létszám fölött nem lehet megtartani. Ehhez igazodva a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége úgy döntött, hogy 2020. március 12-én éjféltől a bajnoki kosárlabda mérkőzéseket csak zárt kapuk mögött, nézők jelenléte nélkül lehet lejátszani – adta hírül a szövetség.

Kosárlabda: újabb négy évig Szalay a szövetség elnöke

További négy évre Szalay Ferencet választották meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének.

Női kosár: „Fantasztikus eseményt sikerült összehozni Sopronban”

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) az elnöke szerint Sopron újra bebizonyította, hogy tökéletes helyszíne a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjének.

Férfi kosár Eb: Budapest csoportmeccsek helyszíne lenne 2021-ben

Magyarország pályázik a 2021-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság egyik csoportküzdelmeinek a megrendezésére, a mérkőzéseknek a budapesti Papp László Sportaréna adhat otthont.

Gyász: meghalt Cziffra Mihály, az MKOSZ örökös tagja

Életének 88. évében elhunyt Cziffra Mihály kosárlabdaedző, nemzetközi játékvezető, FIBA-komisszár, a sportág magyarországi Halhatatlanok Csarnoka és az MKOSZ örökös tagja.

Kosár: „hétről hétre több ezren nézik a kosármeccseket Szombathelytől Debrecenig”

Immár hatodik alkalommal tartották meg a Magyar Kosárlabdázás Napját a Hősök Terén. Az NSO Tv stábja Szalay Ferenccel, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökével beszélgetett az esemény kapcsán. Szóba került még a sportág népszerűsítése, illetve kosárlabda-válogatottjaink idei szereplése is. 


Kézilabda Eb: Tudta-e?