Rögbi-vb: Fidzsi óriásit fordított, a skótok nagyon megverték Romániát – videók

Nagyon elrontott első félidő után összekapta magát a Fidzsi-szigetek válogatottja, 17–12-re legyőzte Grúziát a rögbi-világbajnokság szombati játéknapján, és nagy lépést tett a továbbjutás felé. A Franciaországban zajló torna dél-amerikai rangadóját az esélyeknek megfelelően Argentína nyerte meg, míg Skócia nagyon megverte Romániát.

Rögbi-vb: szenzációs fidzsi diadal a kétszeres világbajnok ellen – videók

Dél-Afrika válogatottja átgázolt Románián a Franciaországban zajló rögbi-világbajnokságon: a remek erőben lévő címvédő 76–0-ra nyerte meg a vasárnap délutáni bordeaux-i mérkőzést. Kora este a Fidzsi-szigetek 22–15-re legyőzte a kétszeres világbajnok Ausztráliát – a szakportálok máris történelminek nevezik a saint-étienne-i meccset –, míg a játéknap zárásaképp Anglia 34–12-re verte Japánt.

Rögbi-vb: egy pazar akcióval és győzelemmel köszönt be a címvédő Dél-Afrika – videó

Győzelemmel mutatkozott be a címvédő Dél-Afrika a rögbi-világbajnokságon: a Springboks 18–3-ra verte meg Skóciát a vasárnapi játéknapon. Wales emlékezetes mérkőzésen gyűrte le az utolsó pillanatokig küzdő Fidzsi-szigeteket (32–26), míg a japánok magabiztosan múlták felül az újonc Chilét.

Hetes rögbi: újra angol edző irányítja a Fidzsi-szigeteket

Ben Gollings lett a Fidzsi-szigetek kétszeres olimpiai bajnok hetesrögbi-válogatottjának szövetségi kapitánya – számolt be róla az MTI.

Tokió 2020: Új-Zéland a nőknél fölényes győzelemmel nyert hetes rögbiben

Új-Zéland magabiztos győzelmet aratott Franciaország ellen a nők hetesrögbi-tornáján a tokiói olimpián szombaton.

Tokió 2020: címvédés a férfiaknál hetes rögbiben

A 2016-os olimpia után Tokióban is a Fidzsi-szigetek nyerte meg a férfiak hetesrögbi-tornáját, mivel a szerdai döntőben 27–12-re legyőzte a világbajnoki címvédő Új-Zélandot. A bronzmeccsen Argentína nyert a 2016-ban ezüstérmes britek ellen.

Videó: lejárt a karantén, a csapat hálából énekelt a hotelben

Nem akármilyen módon mondott köszönetet vendéglátóinak egy sydney-i hotelben a Kaiviti Silktails nevű Fidzsi-szigeteki rögbicsapat, amely egy közelgő torna miatt érkezett Ausztráliába. A beutazás utáni 14 napos karantén lejártával a játékosok úgy fejezték ki hálájukat a szálloda dolgozói felé, hogy az erkélyre kiállva énekeltek nekik. A produkció nemcsak az alkalmazottaknak, a többi vendégnek is elnyerte a tetszését.

Vb 2018: Új-Zéland nyert, és ott van a zónadöntőben

Az új-zélandi labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Fidzsi-szigetek nemzeti csapatát, így már biztosan megnyeri az óceániai zóna 3. selejtezőkörének A-csoportját, és a másik – Tahiti, Pápua-Új-Guinea, Salamon-szigetek – hármas győztesével játszhat oda-visszavágós párharcot az interkontinentális pótselejtezőért.

Dél-Afrika és Argentína játszhat egymás ellen az elődöntőben

A Franciaországban zajló rögbi-világbajnokságon kialakult a másik elődöntő párosítása is, miután Dél-Afrikai Fidzsi-szigeteket, míg Argentína Skóciát verte nagy csatában. A párharc esélyes az afrikai együttes, de a dél-amerikaiak a házigazda franciák legyőzésével már jelezték: felnőttek a legjobbakhoz, hasonló meglepetésre(?) bármikor készen állnak.

Az All Blacks hat célt vitt és lenullázta Skóciát, Howlett rekordja

A Franciaországban zajló rögbi-világbajnokságon harmadik mérkőzését is megnyerte a tornán egyaránt aranyérem-esélyesként elkönyvelt Új-Zéland, illetve Ausztrália. Az All Blacks a skótokat verte negyven ponttal: a győztes hat célt vitte a találkozón. A wallabik 43 ponttal bizonyultak jobbnak Fidzsi-szigeteknél.


Kézilabda Eb: Tudta-e?