Az All Blacks hat célt vitt és lenullázta Skóciát, Howlett rekordja

TÓTH SÁNDORTÓTH SÁNDOR
Vágólapra másolva!
2007.09.24. 09:53
A Franciaországban zajló rögbi-világbajnokságon harmadik mérkőzését is megnyerte a tornán egyaránt aranyérem-esélyesként elkönyvelt Új-Zéland, illetve Ausztrália. Az All Blacks a skótokat verte negyven ponttal: a győztes hat célt vitte a találkozón. A wallabik 43 ponttal bizonyultak jobbnak Fidzsi-szigeteknél.
George Gregan (Ausztrália) indítja az akciót Fidzsi-szigetek ellen
Reuters
George Gregan (Ausztrália) indítja az akciót Fidzsi-szigetek ellen
George Gregan (Ausztrália) indítja az akciót Fidzsi-szigetek ellen
Reuters
George Gregan (Ausztrália) indítja az akciót Fidzsi-szigetek ellen

Az ausztráloknál Drew Mitchell az ügyeletes pontgyártó mostanában. Fidzsi-szigetek ellen három célt is bevitt, ezzel a vb-n az ötödiknél, az összes válogatott meccsen a tizenkettediknél jár! A várakozással ellentétben a kis szigetország csapata nem tudott egy percig sem igazi ellenfele lenni az ausztráloknak, 22-0 után esett az első Fidzsi-szigeteki pont.

Addig Giteau két, Mitchell egy célt vitt, Matt Giteau pedig jól is rúgott (tizenkét pontot termelt az első félidőben). A hosszabbításban azért a Fidzsi-szigeteki csapat is megmutatta, miért nyerik a hetesrögbi versenyeket. Gyors fordítás és öt gyors passz után Delasau tört be a vonalba, érkezett Neivua a szélen... Kell még egyebet mondani?

Három cserével frissített a Fidzsi-szigeteki válogatott a szünetben. Nem is sikerült rosszul, hiszen - bár Giteau egy büntetőt, Barnes egy dropot belőtt -, a második félidő első célját a Fidzsi-szigeteki csapat vitte.

A Wallabik bedobósora elaludt egy kicsit, Rauluni átlépett köztük, majd érkezett a támogatásra Ratuva: 28-10. Na, ekkor rákapcsoltak az ausztrálok.

Ashley-Cooper vitt egy célt, majd a meccs végén még rátettek egy lapáttal. Az utolsó tíz percben három célt is behordtak, Mitchell kettőt, Hoiles egyet. Nagy formában az ausztrál háromnegyed! Hiszen a hét célból hatot ők vittek, ez a Fidzsi-szigeteki futók ellen nem kis teljesítmény. Ausztrália jó úton halad; céljuk nem is kevés: a világbajnoki cím.

Ausztrália a csoport zárómérkőzését a két meccs után nyeretlen Kanada ellen játssza, a wallabik már biztos negyeddöntősök, a csoport első helyén végezve a legjobb nyolc között az A csoport második helyezettjével, a Tonga-Anglia összecsapás győztesével találkoznak majd és csapnak össze az elődöntőbe jutásért.

Fidzsi-szigetek első vereségét szenvedte el, ők Wales ellen játszanak utolsó csoportmérkőzésükön: a találkozó tétje a csoport második helye és a negyeddöntő.

FRANCIAORSZÁG, VILÁGBAJNOKSÁG:

CSOPORTKÖR:
B CSOPORT: Ausztrália – Fidzsi-szigetek 55-12
C CSOPORT: Új-Zéland – Skócia 40-0
----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik