Klub-vb: a legutóbb bronzérmes Al-Ahli győzött, ott van a 6 között

A Marokkóban zajló klubvilágbajnokság selejtezőjében az egyiptomi Al-Ahli 3–0-ra legyőzte az ausztrál Auckland Cityt, így bejutott legjobb hat közé.

Kézilabda: a Szeged korábbi játékosa távozik a válogatott éléről

Roberto García Parrondo, az egyiptomi válogatott szövetségi kapitánya, a Pick Szeged korábbi kézilabdázója, távozik posztjáról, ugyanis a szakvezető szerződését nem hosszabbítja meg a szövetség.

Férfi kézi-vb: Büszkék lehetünk, ott vagyunk az olimpiai selejtezőben – Chema Rodríguez

A magyar válogatott elérte a célját – véli Chema Rodríguez szövetségi kapitány, akinek csapata kétszeri hosszabbítás után 36–35-ös vereséget szenvedett Egyiptom ellen a férfi kézilabda-világbajnokság záró napján. A nyolcadik helyen végző együttes trénere szerint a magyarok büszkék lehetnek az olimpiai selejtezőt kiharcoló csapatra, noha a kapitány több területen is fejlődést szeretne elérni.

Férfi kézi-vb: A végsőkig küzdöttünk, ez az igazi arcunk – Bánhidi

Mint arról beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott kétszeri hosszabbítás után 36–35-ös vereséget szenvedett Egyiptomtól a világbajnokság hetedik helyéért rendezett mérkőzésén a stockholmi Tele2 Arénában, így a mieink a nyolcadik helyen zártak a lengyel, svéd közös rendezésű tornán. A mérkőzés után Lékai Máté, Bodó Richárd és Bánhidi Bence értékelt az M4 Sport kamerái előtt.

Férfi kézi-vb: kikaptunk Egyiptomtól, a 8. helyen zártunk

A magyar férfi kézilabda-válogatott kétszeri hosszabbítás után 36–35-ös vereséget szenvedett Egyiptomtól a világbajnokság hetedik helyéért rendezett mérkőzésén a stockholmi Tele2 Arénában, így a mieink a nyolcadik helyen zártak a lengyel, svéd közös rendezésű tornán.

Kétszeri hosszabbításban kikaptunk Egyiptomtól, így a nyolcadik helyen zártunk a vb-n

A magyar férfi kézilabda-válogatott kétszeri hosszabbítás után 36–35-ös vereséget szenvedett Egyiptomtól a világbajnokság hetedik helyéért rendezett mérkőzésén a stockholmi Tele2 Arénában, így a mieink a nyolcadik helyen zártak a lengyel, svéd közös rendezésű tornán.

Férfi kézi-vb: Szeretnénk jó érzésekkel befejezni a világbajnokságot – Chema Rodríguez

Egyiptommal játssza utolsó világbajnoki mérkőzését a magyar férfi kézilabda-válogatott (kezdés: 15.30, élőben az NSO-n), amely két nagyobb vereségen van túl két skandináv csapat ellen, de vasárnap lehetősége van rá, hogy kozmetikázza az eredményeket olyan ellenféllel szemben, amelytől korábban sosem kapott ki.

Férfi kézi-vb: Egyiptom ellen jön az utolsó tánc – íme, a további program

Már csak négy meccs van hátra a férfi kézilabda-vb-ből. Vasárnap a magyar válogatott Egyiptom ellen zárja a szereplését, a tét a hetedik hely. Este a címvédő Dánia és az olimpiai bajnok Franciaország meccsel egymással a világbajnoki címért.

Férfi kézi-vb: Németország hosszabbítás után győzte le Egyiptomot

Drámai csatában harcolta ki a 2023-as férfi kézilabda-világbajnokság 5. helyéért való megmérkőzés jogát a német válogatott, amely hosszabbításban, 35–34-re győzte le Egyiptomot.

Férfi kézi-vb: pénteken helyosztók és elődöntők, a norvégok várnak ránk – íme, a további program

Mint ismert, Norvégia lesz a magyar válogatott következő ellenfele a svéd, lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon. A mieink pénteken játszanak az 5–8. helyért.

Férfi kézi-vb: szerdán, 18 órától játszanak negyeddöntőt a mieink – íme, a további program

Mint ismert, Dánia lesz a magyar válogatott ellenfele svéd, lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében. A mieink szerdán, 18 órától lépnek pályára Stockholmban.  

Férfi kézi-vb: a vb-címvédő Dánia lesz Magyarország ellenfele a negyeddöntőben

Dánia 30–25-re legyőzte Egyiptomot a svéd–lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában a IV. csoportban, így csoportelsőként jutott be a negyeddöntőbe, ahol Magyarország lesz az ellenfele szerdán.

Férfi kézi-vb: Egyiptom győzött, biztos negyeddöntős

Szerbia és Egyiptom is diadalmaskodott szombaton, a lengyel, svéd közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában.

Vb 2030: Egyiptom, Görögország és Szaúd-Arábia közösen rendezne

Egyiptom, Görögország és Szaúd-Arábia közös pályázatot készül benyújtani a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.

Vb 2022: Szalah és társai elrontották a belga főpróbát

Nem sikerült Belgium labdarúgó-válogatottjának világbajnoki főpróbája: Kevin De Bruyne és társai 2–1-re kikaptak a vb-ről lemaradó Egyiptomtól a két nemzeti csapat péntek esti kuvaiti felkészülési mérkőzésén. A szerbek ellenben nem aprózták el, remek második félidejükkel 5–1-re megverték Bahreint.

Olimpia: Egyiptom 2036-ban Afrikába vinné a játékokat

Egyiptom azt fontolgatja, hogy jelentkezik a 2036-os nyári olimpia vendéglátójának.

Vb 2030: Egyiptom Görögországgal és Szaúd-Arábiával közösen pályázna

Egyiptom Görögországgal és Szaúd-Arábiával közös pályázatot fontolgat a 2030-as labdarúgó-világbajnokság rendezésére.

Vívó-vb: Szilágyi Áron, a magyar fáraó Egyiptomban – kép

Mint beszámoltunk róla, Szilágyi Áron aranyérmet szerzett az Egyiptomban rendezett vívó-világbajnokságon kard egyéniben. A háromszoros olimpiai bajnok a döntőben döntő tussal verte meg a francia Maxime Pianfettit, megszerezve első egyéni vb-aranyérmét. A győzelem után Szilágyi egy fáraói fejdísszel ünnepelt, erről a Magyar Olimpiai Csapat tett közzé képet.

Férfi kézi: ismét Egyiptom az Afrika-bajnok, Jahja az MVP

Két veszprémi légióssal, Jahja Omarral és Jehie el-Derával a soraiban a házigazda egyiptomi férfi kézilabda-válogatott nyerte meg a 2022-es Afrika-kupát. A „fáraók” a hétfői döntőben a Zöld-foki-szigetek ellen győztek tizenkét góllal, 37–25-re, ezzel megvédték a címüket.

Világfutball: ismét portugál kapitánya lett Egyiptomnak

A portugál Rui Carlos Pinho da Vitória lett az egyiptomi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.


Kézilabda Eb: Tudta-e?