Az egyiptomi gólrekorder lett a válogatott új szövetségi kapitánya

Vágólapra másolva!
2024.02.06. 20:59
Kispadot kapott a gólrekorder (Fotó: Getty Images)
Az egyiptomi válogatottsági gólrekordert, Hoszam Haszant nevezték ki az egyiptomi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, ikertestvére, Ibrahim Haszan lett a sportigazgató.

 

Haszan elődjét, a portugál Rui Vitóriát hétfőn menesztették, miután a hétszeres Afrika-kupa-győztes együttes már a nyolcaddöntőben búcsúzott az Elefántcsontparton zajló kontinenstornán. Az egyiptomi szövetség közölte, hogy Hoszam ikertestvére, Ibrahim lett a csapatigazgató. A korábbi kiváló csatár nem titkolta, hogy már korábban is álmodozott erről a szerepről, de eddig nem vették számításba. A kritikusok felhívták a figyelmet Haszan heves természetére, mivel 2016-ban rövid időre letartóztatták egy fotós megtámadásáért, illetve tavaly pénzbüntetést kapott egy VAR-monitor összetöréséért is.

Az 57 éves Hoszam Haszan 1985 és 2006 között 176 alkalommal szerepelt az egyiptomi válogatottban, amelynek színeiben 68 gólt szerzett. Edzői pályafutását az egyiptomi Al-Maszrinál kezdte, és a jordániai válogatottat is irányította többek között.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik