Gyorsan gyógyul Szamoránsky Piroska

Nagyszerűen halad a volt ferencvárosi Szamoránsky Piroska lábműtétje utáni rehabilitációja, ezért a válogatott beállós a hét végén elutazhat új csapata, a Buducsnoszt Podgorica évadnyitó vacsorájára.

Mocsai nemet mondott a válogatottra

Mocsai Lajos, a bajnok és Magyar Kupa-győztes MKB Veszprém vezetőedzője nem lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, noha ő volt a szövetség (MKSZ) elsőszámú jelöltje.

Megszabadult magyar játékosaitól (is) a kaproncai együttes

Új csapatot kereshet magának Herr Orsolya és Bulath Anita. A Podravka Koprivnicában játszó két magyar válogatott játékost a többi légióssal együtt ugyanis elküldte együttese, amely a gazdasági világválság miatt komoly anyagi gondokkal küzd.

Putics Barna még tárgyal a szlovén bajnokság ezüstérmesével

Hazatért Koperből kedden este a veszprémi Putics Barna, ám nem üres tarisznyával: a szlovén bajnoki ezüstérmes csapat (a KEK első fordulójában az FTC ellenfele), amelynél két napot töltött, tárgyalási alapnak tekinthető szerződési ajánlatot tett elé.

Kézilabda: Laluska Balázs nem látogathatja a Pick-Szeged edzéseit

A szerződésmódosítási, fizetéscsökkentési tárgyalások befejeződtek a Pick-Szegedben. Az utolsónak tervezett megbeszélés pénteken Laluska Balázs menedzsere, Szörnyi Attila és a klub vezérkara között zajlott, miután a játékos korábban nem fogadta el a jövedelme mérséklésére kapott ajánlatot. Az alkudozás végeredménye: a szlovén KEK-induló Cimos Koper kivásárolná a spanyol Leónt is megjáró Laluskát, aki viszont mostantól nem látogathatja nevelőegyesülete, a Pick-Szeged edzéseit.

Laluska Balázst a szlovén Koper vinné

A szerződésmódosítási, fizetéscsökkentési tárgyalások befejeződtek a Pick-Szegedben. Az utolsónak tervezett megbeszélés pénteken Laluska Balázs menedzsere, Szörnyi Attila és a klub vezérkara között zajlott, miután a játékos korábban nem fogadta el a jövedelme mérséklésére kapott ajánlatot. Az alkudozás végeredménye: a szlovén KEK-induló Cimos Koper kivásárolná a spanyol Leónt is megjáró Laluskát, aki viszont mostantól nem látogathatja nevelőegyesülete, a Pick-Szeged edzéseit.

Befellegzett német bírópárosnak

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) 2014-ig mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta a rutinos német bírópárost, Frank Lemmét és Bernd Ullrichot. A szervezet bizonyítottnak látta, hogy a játékvezetőket megvesztegették a 2006-os férfi KEK-döntőn.

Gál Gyulát nem engedi el ingyen a Veszprém

Továbbra sem rendeződött Gál Gyula helyzete, így nem tudni, hogy a beállós hol folytatja pályafutását. A Veszprém semmiképp sem akarja ingyen elengedni, ám komoly vevő eddig nem jelentkezett érte.

Mátéfi Eszter lett a női válogatott szövetségi kapitánya

Ahogy arra számítani lehetett, Mátéfi Eszter lett a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya – döntött szerdai ülésén a szövetség elnöksége. Az Imre Vilmos helyére kerülő szakember az első női kapitány a sportágban.

Férfi kézilabda: Nagy, Fazekas és Gál a világválogatottban

A Horvát Kézilabda-szövetség idén ünnepli megalakulásának 60. évfordulóját. A jeles alkalomból a horvát férfiválogatott megmérkőzik a világválogatottal. A mérkőzésre három magyar játékos is meghívót kapott.

Férfi kézilabda: Serdarusic irányítja a szlovén válogatottat

A Szlovén Kézilabda-szövetség elnöksége hivatalosan is bejelentette, hogy az 58 éves horvát Zvonimir Serdarusic lesz az ország férfiválogatottjának szövetségi kapitánya.

Hajdu János nem hosszabbít, szakmai igazgatói feladataira koncentrál

Nem kívánja folytatni a munkát a férfi kézilabda-válogatott kapitányi posztján Hajdu János – a szakember a szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint pénteken közölte elhatározását Sinka Lászlóval, az MKSZ elnökével.

Két nagyon nehéz, három könnyebb ellenfél a vb-csoportban

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) szerdán kisorsolta Bázelben a 24 csapatot felvonultató női vb (Kína, december 5–20.) csoportjait. A selejtezőben a szlovákokat kiverő magyar csapatot a harmadik kalapból húzták ki, ellenfeleink az olimpiai bajnok Norvégia, Románia, Japán, Tunézia és Chile lesznek.

Női kézilabda: megvan a 2009-es vb csoportbeosztása

Szerda délután kisorsolták a 2009-es kínai női kézilabda-világbajnokság csoportjait. A magyar válogatott a C jelű hatosba került Norvégia, Románia, Japán, Tunézia és Chile társaságában.

Férfi kézilabda: megvan a 2009-es junior-vébé sorsolása

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) szerdán kisorsolta a 17. junior férfi kézilabda-világbajnokság csoportbeosztását. Az eseményt 2009. augusztus 6. és 19. között rendezik Egyiptomban.

Kézilabda: Rutenka Nagy László csapattársa lesz Barcelonában

Siarhei Rutenka elhagyta a Bajnokok Ligája-címvédő Ciudad Realt és a Barcelonában folytatja pályafutását – írja a Marca című spanyol lap internetes oldala.

NSO Tv: új szerzeményeivel készül a BL-re a Ferencváros

Megkezdte a felkészülést az új szezonra a bajnoki ezüstérmes Ferencváros női kézilabda csapata. A bemelegítés után játékos foci szerepelt a programban, de az edző, Elek Gábor ígérete szerint ezután jön csak a munka java. A csapat új szerzeményei, Emberovics Míra és Trufán Noémi nyilatkoztak stábunknak.

Férfi kézilabda: a norvég Frank Löke a CO Zagreb új beállója

Kedd este Zágrábba érkezett a norvég válogatott Frank Löke, és a szerdai orvosi vizsgálatokat követően délután már a CO Zagreb hatos számú mezében mutatkozott be és nyilatkozott a sajtónak.

Juhász István célja, hogy a török kézilabda kilépjen a foci árnyékából

Negyedik helyen végzett a Juhász István irányította török férfi kézilabda-válogatott a XVI. Mediterrán Játékokon. A csapat mérkőzéseit hatalmas érdeklődés kísérte Törökországban, és a magyar szakember úgy érzi, kifizetődött az eddigi kemény munka, hiszen játékosai megérezték a győzelem ízét.


Kézilabda Eb: Tudta-e?