Női kézi Eb: a szerb kapitány nem mond le, Lekics legszörnyűbb napja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.13. 12:39
A világbajnoki ezüstérmes szerb női kézilabda-válogatott három vereséggel fejezte be a horvát-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságot, így a játékosok természetesen nagyon csalódottak voltak, míg Szasa Boskovics szövetségi kapitány kijelentette, nem mond le.

„Miért nyújtanám be a lemondásomat? A mi célunk a riói olimpián való részvétel. Az első félidőben jól játszottunk, de sajnos erőnlétileg nem voltunk felkészülve a második játékrészre. Vállalom a felelősséget, nem a játékosok a hibásak" – idézi Szasa Boskovics szövetségi kapitányt a Magyar Szó.Szasa Boskovics szövetségi kapitányt a Magyar Szó.

A sérüléssel bajlódó Andrea Lekics nagyon csalódott volt.

„Bűnöst könnyű bűnbakot keresni. Rosszul lőttünk, kihagytuk a heteseket, a második félidőben pedig nem volt erőnk. Nem voltunk elég precízek. Az utolsó kihagyott büntető? Nem fontos, hogy az edző vagy én döntöttem úgy, hogy én lövöm, a lényeg, hogy kihagytam, mondjuk, hogy az én hibám volt. Ez karrierünk legszörnyűbb napja."

A válogatott átlövője, Szanja Damnjanovics a kiesés után azt monda, nehéz most okosnak lenni.

„Az első félidőben láthattuk, hogyan kell harcolni. Már akkor is voltak hibák, de amikor a harci kedv eltűnt, akkor kellett volna használni a fejünket. Lehet, jobb is, hogy kiestünk, mivel az egész tornán így játszottunk, most lesz alkalmunk megnézni, mi a gond. Alapos elemzést kell készíteni az Eb-ről, megtalálni a vereségek valódi okait, egymás szemébe kell néznünk, és nem szabad, hogy a játékosok és a szakmai stáb is alibiket keressen."

„Szégyellem magam. Senkit sem becsülök le, de sajnos a jelenlegi szlovák válogatott jobb nálunk. Most el kell gondolkodnunk azon, miért is jöttünk az Eb-re, miért tékozoltuk el az időnket. Nem mondanám, hogy csak a szövetségi kapitány a hibás, ez mindannyiunk kudarca, elsősorban a játékosoké, utána az edzőé. Még ha nem is edzettünk volna egy éven át, akkor sem engedhettük volna meg, hogy a hat-hét gólos előnyünket az ellenfél ledolgozza" – mondta Dragana Cvijics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik