Matthew Stafford az elmúlt két szezonban 5000 passzolt yard felett átlagolt (Fotó: Action Images)

 

 

 
A csapatok adatlapja
Az előszezon menetrendje
Az alapszakasz menetrendje
Az alapszakasz menetrendje – 2
A csoportok beosztása
A Detroit Free Press és az ESPN értesülése szerint a 25 éves irányító három évvel, a 2017-es szezon végéig hosszabbít.

Az NFL hivatalos honlapjának értesülése szerint a további három idény alatt Stafford 53 millió dollárt kereshet, ebből viszont elképesztően sok, 41.5 millió a garantált tartalom (27.5 millió dolláros aláírási bónusszal).

Az előző két idényben 10 005 yardot passzoló és 61 touchdownt kiosztó irányító így a következő öt szezonban 76.5 millió dollárt kereshet, és mikor az új megállapodása lejár, még mindig csak 30 éves lesz, így egy újabb nagy összegű szerződésre lehet kilátása, ha tartja, és/vagy javít a teljesítményén.

A fiatal irányítót 2009-ben az első választási joggal szerezte meg a Detroit Lions, amelynél hatéves, 78 millió dolláros szerződést kötött – 41.7 milliós garantált tartalommal.

A Nemzeti Sport Online szakmai
együttműködő partnere a Bowl.hu

Stafford a 2011-es szezonban rájátszásba vezette az Oroszlánokat, 12 év után először szerepelt a detroiti csapat a playoffban.

Stafford aláírása után Matt Ryan felé terelődik a figyelem, mivel az Atlanta Falcons irányítójának a következő idény végén lejár a kontraktusa...

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.