NFL: a Patriots ismét bizonyította, hogy Super Bowl-esélyes csapat

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2014.11.20. 16:24
null
Már a dobogón <a href="http://www.nemzetisport.hu/nfl/j-j-watt-tamadokent-is-tarthatatlan-gronk-egyszemelyes-show-ja-2377485"><strong>a pontokat nagyüzemi szinten termelő</strong></a> „sajtfejűek” (Fotó: Action Images)
Szubjektív NFL erősorrendünket továbbra is a nagyszerűen játszó New England Patriots vezeti, a Green Bay Packers – miután a Philadelphia Eaglest is kiütötte – felkapaszkodott a dobogó alsó fokára. A Falcons hiába vezeti az NFC Déli csoportját, egyelőre ez is csak a 19. helyre elég.

 

1. (az előző héten: 1.) New England Patriots (8–2)
Az Indianapolis Colts sem jelentett akadályt a Patriotsnak. Tom Brady első félidei borzalmas passzait a futó Jonas Gray feledtette, aki 201 yardja mellett négy hatpontost is szerzett, ezzel esélyt sem hagyott a Coltsnak a sikerre. A védelem Luck ellen is jól játszott, így bátran kijelenthetjük, nálunk jelenleg a Pats a legerősebb csapat. A hétvégén Bradyék a Detroitot fogadják,a csapathoz pedig visszatért a LeGarrette Blount futó csütörtökön.

2. (2.) Arizona Cardinals (9–1)

Továbbra is parádézik a Cardinals ligaelit védelme, a Calvin Johnson vezette detroiti támadósornak csupán hat pontot engedett. A 24 éves Michael Floydnak elég volt kétszer villannia, két touchdownjával nyert is az Arizona. Amennyiben a tizenkettedik fordulóban Seattle-ben is diadalmaskodik Bruce Arians csapata, akkor nagyon közel kerül a csoportgyőzelemhez.

3. (8.) Green Bay Packers (7–3)
Fantasztikus formában dobál Aaron Rodgers, a Green Bay irányítója, az elmúlt mérkőzéseken nem tud otthon hibázni, csapata pedig sorra nyeri a fontosabbnál fontosabb rangadókat. A védelem erőn felül teljesít, Teddy Bridgewaternek, a Vikings irányítójának rettentő nehéz dolga lesz, amennyiben a hétvégén túl akar járni az egység eszén...

4. (3.) Denver Broncos (7–3)
St. Louisban vereséget szenvedni nagy blama, a Broncosnak azonban sikerült a „bravúr”. A denveri fejekben szemmel láthatóan nincs minden rendben, ráadásul a sérüléshullám is utolérte Manningéket: Julius Thomas és Emmanuel Sanders is kidőlt a Rams ellen. Sanders agyrázkódást szenvedett, Thomasnak pedig a bokájával akadt problémája. Következhet a Dolphins.

5. (10.) Kansas City Chiefs (7–3)
Hiába a sok sérült, a Kansas City nagyon összeállt az utóbbi hetekben. Andy Reid együttese ismét nagyhalat fogott ki, Jamaal Charles vezérletével a címvédőt verték 24–20-ra. Charles 159 yardot és két touchdownt serénykedett össze, a védelem pedig folyamatosan Russell Wilson nyakában volt. A Broncos blamájával a Chiefs bejelentkezett a csoportelsőségért, csütörtökön ráadásul a gyengélkedő Oakland otthonába látogat a csapat.

6. (4.) Philadelphia Eagles (7–3)
Hatalmas pofonba szaladt bele az Eagles. A Packers elleni összecsapás rámutatott arra, hogy a Philly nem rossz csapat, viszont jó fal, illetve megbízható irányító nélkül nem lesz esélyük a rájátszásban. Erősödnek a Mariota-pletykák, Chip Kelly kedvence Philadelphiában köthet ki? A Titans ellen mindenesetre Sanchezzel is kötelező a győzelem.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2014-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

7. (6.) Dallas Cowboys (7–3)
Tony Romo hátsérülésé miatt mindenképpen jól jött a pihenőhét. A Dallas háza táján most Dez Bryant a téma, a tárgyalás a sztárelkapó új szerződéséről ugyanis holtpontra jutott, miután a csapat egyelőre nem tudott megegyezni a játékossal a részletekben. Vasárnap irány New York, és jöhet a csoportrangadó a Giants ellen.

8. (7.) Detroit Lions (7–3)
Igazi védőcsata alakult ki a Detroit arizonai vendégjátékán. A Lions az idei szezon folyamán először maradt touchdown nélkül, szerény hat pontja pedig nem is volt elég a sikerhez. A védelem továbbra is remekel, viszont ha rájátszásra ácsingózik a Detroit, ahhoz a támadócsapatnak is jelentősen fel kell javulnia. A következő fordulóba New Englandbe látogat a Lions.

9. (5.) Seattle Seahawks (6–4)
Nem bírt a Kansas Cityvel a Seahawks. Russell Wilson előtt továbbra is rettentő gyenge a fal, a védők rendre odaérnek hozzá. A sok sérült hiánya a védelemben is meglátszik, a gárda nagyon visszaesett a futás ellen, amin nagyon gyorsan javítani kell. A Hawks most az Arizonát fogadja, ahol ha kikap a Seattle, távol kerül a csoportgyőzelemtől.

10. (11.) Pittsburgh Steelers (7–4)
Le'Veon Bell vezérletével a Steelers megverte a Titanst. Bell 204 futott yardig és egy hatpontosig jutott, Ben Roethlisberger pedig túllépett a Jets elleni blamán, és nagy nehezen csapata javára fordította a hétfő esti rangadót. Most pihenőhét következik, a 13. fordulóban pedig a New Orleans ellen szerezheti meg nyolcadik sikerét a Steelers.

11. (9.) Indianapolis Colts (6–4)
Nem mondhatnánk, hogy fényesen sikerült a pihenőhétről való visszatérés, a Colts ugyanis hazai pályán, simán kikapott a Patriotstól. Andrew Luck jól játszott, ám ezúttal ez sem volt elegendő. Chuck Pagano vezetőedző nem lehet túl büszke, neki és a Colts védelmének nagy szerepe van abban, hogy ilyen pofonba szaladt a csapata. Pagano vezetése alatt rendre megvan a rájátszás, ám ő egyelőre nem tud túllépni saját árnyékán. A Jaguars ellen kötelező lesz nyerni.

Chris Borland kétszer is elcsípte Eli Manning passzát
Chris Borland kétszer is elcsípte Eli Manning passzát

12. (13.) San Francisco 49ers (6–4)
Nagy szenvedés árán megvan a hatodik győzelme is a San Franciscónak. Nehezen ment, a támadósor ugyanis továbbra is mélyen tudása alatt teljesít. Patrick Willisnek viszont fantasztikus helyettese akadt az újonc Chris Borland személyében, aki linebacker létére kétszer is lehalászta Eli Manning labdáját, és egyértelműen a védelem vezére volt az elmúlt hetekben.

13. (14.) Cincinnati Bengals (6–3–1)
Roppant nehéz New Orleansban nyerni, a Bengals viszont sikeresen véghezvitte a nagy tettet, és 27–10-re felülmúlta a Saintset. Andy Dalton a Browns elleni égés után 220 yardot és három touchdownt jegyzett, míg az újonc futó, Jeremy Hill 152 yardot futott. Vasárnap irány Houston, ahol nehéz találkozó vár a Cincinnatira.

14. (16.) Miami Dolphins (6–4)
Magabiztosan nyert a Dolphins a Buffalo ellen a csütörtök esti rangadón. Ryan Tannehill egyre jobban játszik, amire nagy szükség is lesz, hogy ha rájátszásba akar jutni a Miami. A védelem továbbra is kevés pontot enged. Mike Philbin csapata a tizenkettedik játékhéten Denverbe látogat, ahol nagyon nehéz mérkőzés vár rá.

15. (12.) Cleveland Browns (6–4)
Csődöt mondott a futójáték és a védelem, rögtön ki is kapott a Cleveland. Brian Hoyer ötven passzkísérletet eresztett meg, ami rettentő sok, a futó Isaiah Crowell pedig a lehető legrosszabbkor hibázott. Semmi sem jött össze a Brownsnak, hétvégén a Falcons ellen viszont javítani kell, hogy ha rájátszásba akar jutni a csapat.

16. (17.) San Diego Chargers (6–4)
13–6-ra nyert a San Diego a csoportrivális Oakland ellen. Nem volt ez sima győzelem, de a Chargers szempontjából a lényeg, hogy meglett a meccs. A hírek szerint Philip Riversnek bordasérülése van, ami minden bizonnyal kihat a játékára. Kérdés, mennyire súlyos a sérülés, és mennyire zavarja Riverst a játékban, de a Rams ellen brutális passzsiettő-egységgel kell számolnia az irányítónak.

17. (15.) Baltimore Ravens (6–4)
A Ravens pihenőhéten volt a tizenegyedik fordulóban. A visszatérés után idegenben, a New Orleans ellen kéne helytállni.

J. J. Wattnak mindegy, hogy támad vagy védekezik, valahogy mindig megtalálja a labda (Fotó: Action Images)
J. J. Wattnak mindegy, hogy támad vagy védekezik, valahogy mindig megtalálja a labda (Fotó: Action Images)


18. (21.) Houston Texans (5–5)
Az új kezdőirányító, Ryan Mallett nem nyitott rosszul a Texans élén, hiszen rögtön győzelemre vezette a gárdát. Vele nagyobb lehetőségek rejlenek a houstoni offenzívában, mint elődjével voltak. Ki kell emelnünk a futó Alfred Blue-t, aki a sztár Arian Foster hiányában 156 yardot rohangált össze, míg a klasszis J. J. Watt ismét megvillant támadóként is, a 25 éves védő ezúttal kétyardos TD-elkapással vette ki a részét a sikerből.

19. (22.) Atlanta Falcons (4–6)
Nagy nehezen nyert a Falcons a csoportrivális Panthers ellen, és mivel a New Orleans is zakózott, Matt Ryanék így feljöttek az NFC Déli csoportjának élére. Ritka, hogy egy csapat a szezon felénél negatív mérleggel csoportot vezessen, ebből a négyesből viszont elképzelhető, hogy ilyen mutatóval jut majd be valaki a rájátszásba. Következik a Cleveland, egy újabb nyerhető meccs.

20. (18.) Buffalo Bills (5–5)
Ismét kikapott a Bills, a Dolphins elleni zakójával pedig egyre távolabb kerül a rájátszástól. Kyle Orton az utóbbi hetekben olyannyira visszaesett, hogy a médiában már irányítócseréről beszélnek. Doug Marrone, a gárda vezetőedzője viszont egyelőre bízik Ortonban, és nem tervezi a leváltását. Vasárnap a Jets látogat Buffalóba, a győzelem pedig kötelező – ha nem akarnak lemaradni a playoffról...

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

21. (24.) St. Louis Rams (4–6)
Shaun Hill ismét kezdett, a St. Louis pedig újabb nagyvadat ejtett el a Broncos legyőzésével. Hill 220 yardja és egy TD-ja átlagos teljesítménynek számít, ám a védelem elképesztően jól játszott, csupán egy touchdownt engedélyezett a félelmetes denveri támadógépezetnek. A tizenkettedik fordulóban irány San Diego.

22.(19.) New Orleans Saints (4–6)
Siralmas mérkőzést tudhat maga mögött a Saints. Az edzői stáb mint ha ott se lett volna az összecsapáson, ahogy az egész támadógépezet is csődöt mondott. A tíz pont rettentő kevés, erre nehéz mentséget találni. A következő találkozó hétfő este a Ravens ellen lesz, Drew Breeséknek így főműsoridőben kell javítaniuk.

23. (28.) Chicago Bears (4–6)
Nagy nehezen, több hétig tartó rossz széria után ismét nyerni tudott a Bears. Jay Cutler 330 passzolt yardja és 3 TD-ja magáért beszél, már csak az eladott labdák számát kellene lecsökkentenie. A tizenkettedik héten a Buccaneersszel találkozik a Chicago, a Brandon Marshall, Alshon Jeffery elkapó párosnak nagy napja lehet.

24. (20.) Minnesota Vikings (4–6)
Nem bírt a Vikings a csoportrivális Bearsszel. Az újonc Teddy Bridgewater nem játszott jól, de mellette a futójáték sem működött. A védelemre viszont a vereség ellenére sem lehet panasz, hiszen végig meccsben tartották a csapatot. Vasárnap ismét egy csoportrivális, a Green Bay látogat Minnesotába. Immár Ben Tate-tel a fedélzeten.

25. (23.) Carolina Panthers (3–7–1)
Ismét vereséget szenvedett a Panthers, és egyre távolodik a rájátszás... Cam Newton visszaesett, aminek talán folyamatosan emlegetett sérüléséhez is köze lehet. Ron Rivera vezetőedző állása lassan veszélyben lesz, és jó eséllyel az egész edzői stábnak követnie kell majd. A lehető legjobbkor jön a pihenőhét a Carolina számára.

26. (26. ) New York Giants (3–7)
Nem megy a Giants-nek, ez a 49ers ellen is kiderült. Ha Eli Manninget nem tudják megfelelően védeni, akkor sokat hibázik, ez már az előző szezonban is látszott. Manning ezúttal ötször(!) adta el a labdát, http://www.nemzetisport.hu/nfl/j-j-watt-tamadokent-is-tarthatatlan-gronk-egyszemelyes-show-ja-2377485 és ezek a hibák végül a győzelembe kerültek. A védelemre nem lehet panasz, mindezek ellenére végig meccsben tartották a New Yorkot. Hétvégén a Dallas látogat a Giantshez.

27. (27. ) New York Jets (2–8)
Rex Ryan együttese bye weeken volt az előző játékhéten. A tizenkettedikben irány Buffalo, ahol egy gyengélkedő Bills ellen kellene meglepetést okozni.

Mike Evans 209 yardot termelt a Tampa Bay idei második sikere során (Fotó: Action Images)
Mike Evans 209 yardot termelt a Tampa Bay idei második sikere során (Fotó: Action Images)


28. (31.) Tampa Bay Buccaneers (2–8)
Nyert a Tampa, de ami ennél fontosabb, jól is játszott! Az újonc első körös elkapó, Mike Evans ismét megmutatta, hogy a jövő egyik nagy sztárja lesz, 209 elkapott yardjával és két touchdownjával parádés összecsapást zárt a Redskins ellen. Vasárnap irány Chicago, ahol Lovie Smith volt kenyéradóját, a Bearst lepheti meg.

29. (25.) Washington Redskins (3–7)
Amikor a Buccaneerstől kikapsz húsz ponttal, akkor tudod, nagyon nagy a baj... Teljesen megzavarodott a csapat, ezen egyelőre Robert Griffin III sem tud segíteni, sőt, az irányító körül is áll a bál, miután a kínos zakó után kiosztotta csapattársait. A védelem hátsó tengelyében hatalmas lyukak vannak, egy újonc elkapó alázta egész mérkőzésen az egységet. A 49ers ellen ennél csak jobb lehet...

30. (29.) Tennessee Titans (2–8)
Kár az elvesztett hétfő esti rangadóért, a Titans újabb kudarca után már 2–8-as mutatóval áll. Zach Mettenberger nem játszott rosszul, pedig rögtön első passzából TD-t szerzett a Steelers. A Titansnél is elérkezett az idő, amikor a szurkolók már a jövő évi játékosbörzével foglalkozhatnak, illetve indulhat a találgatás, vajon Mettenbergerrel képzeli el a jövőt a Tennessee?

31. (30.) Jacksonville Jaguars (1–9)
Annak ellenére, hogy a Jaguars is bye weeken volt az előző fordulóban, rettentő rosszul teltek a napok, miután több játékos is megsérült. A Colts ellen nagy pofon várható...

32. (32.) Oakland Raiders (0–10)
A támadójáték, mint fogalom, továbbra sem létezik az Oakland számára. Nagy kár, mert a Raiders védelme jó napot fogott ki, és nagyon jól játszott a Chargers ellen, ám DerekCarr irányító a gyenge támadóegységgel nemképes a fordításra. A következő fordulóban a Kansas Cityt látja vendégül az Oakland.

STATISZTIKÁK
A 11. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Peyton Manning (Denver)
–St. Louis
389
A legtöbb futott yard: Le’Veon Bell (Pittsburgh)
–Tennessee
204
A legtöbb elkapott yard: Mike Evans (Tampa Bay)
–Washington
209
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 3388 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 1233 DeMarco Murray (Dallas)
A legtöbb elkapott yard: 1161
Antonio Brown (Pittsburgh)
A legtöbb szerelés: 116 Luke Kuechly (Carolina)
A legtöbb sack: 12 Justin Houston (Kansas City)
A legtöbb interception: 6
Tashaun Gipson (Cleveland)
NFL 2014, ALAPSZAKASZ
11. FORDULÓ
2014.11.14 2.25 Miami Dolphins–Buffalo Bills 22–9
2014.11.16 19.00 Chicago Bears–Minnesota Vikings 21–13
2014.11.16 19.00 Cleveland Browns–Houston Texans 7–23
2014.11.16 19.00 Carolina Panthers–Atlanta Falcons 17–19
2014.11.16 19.00 Kansas City Chiefs–Seattle Seahawks 24–20
2014.11.16 19.00 St. Louis Rams–Denver Broncos 22–7
2014.11.16 19.00 New Orleans Saints–Cincinnati Bengals 10–27
2014.11.16 19.00 New York Giants–San Francisco 49ers 10–16
2014.11.16 19.00 Washington Redskins–Tampa Bay Buccaneers 7–27
2014.11.16 22.05 San Diego Chargers–Oakland Raiders 13–6
2014.11.16 22.25 Green Bay Packers–Philadelphia Eagles 53–20
2014.11.16 22.25 Arizona Cardinals–Detroit Lions 14–6
2014.11.17 2.30 Indianapolis Colts–New England Patriots 20–42
2014.11.18 2.30 Tennessee Titans–Pittsburgh Steelers 24–27
Szabadnapos. Dallas Cowboys, New York Jets, Jacksonville Jaguars, Baltimore Ravens
12. FORDULÓ
2014.11.21 2.25 Oakland Raiders–Kansas City Chiefs
2014.11.23 19.00 Atlanta Falcons–Cleveland Browns
2014.11.23 19.00 Buffalo Bills–New York Jets
2014.11.23 19.00 Chicago Bears–Tampa Bay Buccaneers
2014.11.23 19.00 Indianapolis Colts–Jacksonville Jaguars
2014.11.23 19.00 Minnesota Vikings–Green Bay Packers
2014.11.23 19.00 New England Patriots–Detroit Lions
2014.11.23 19.00 Philadelphia Eagles–Tennessee Titans
2014.11.23 19.00 Houston Texans–Cincinnati Bengals
2014.11.23 22.05 San Diego Chargers–St. Louis Rams
2014.11.23 22.05 Seattle Seahawks–Arizona Cardinals
2014.11.23 22.25 Denver Broncos–Miami Dolphins
2014.11.23 22.25 San Francisco 49ers–Washington Redskins
2014.11.24 2.30 New York Giants–Dallas Cowboys
2014.11.25 2.30 New Orleans Saints–Baltimore Ravens
Szabadnapos. Pittsburgh Steelers, Carolina Panthers

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik