NFL: Hernandezt gyilkossággal vádolják, a Patriots kirúgta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.26. 16:58
null
A kiváló tight endet bilincsben vitte el a helyi hatóság a massachusetts-i házából (Fotó: Twitter)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriots villámgyorsan lépett, és elbocsátotta keretéből Aaron Hernandezt. Mint ismert, a tight endet ma reggel bilincsben vitték el a rendőrök. Hernandezt ezt követően az Attleboró-i körzeti bíróságra kísérték, ahol megvádolták Odin Lloyd meggyilkolásával.

 



A klub egyértelmű jelzést adott, hogy nem hisz a játékos ártatlanságában, az elbocsátás következtében ugyan 12.5 millió dollárnyi „halott pénz” keletkezett – ez ugyanúgy terheli a fizetési sapkát, mint a fizetések, csak cserébe nincs „ellenérték”, tekintve, hogy a játékos segíteni már nem tud a csapatnak a mérkőzéseken. Emellett ráadásul az eddig is alaposan felforgatott (Wes Welker Denverbe igazolt, de Branch és Lloyd sem erősíti már a klubot) elkapóegység mellett Tom Brady további célpontja esett ki (Rob Gronkowski pedig sérülés miatt valószínű, hogy a szezon elejéről szintén lemarad).

„Egy fiatal férfit megöltek a múlt héten, és mi együtt érzünk a családdal és a barátokkal, akik gyászolják a veszteséget. Szavakkal nem lehet kifejezni azt a csalódottságot, amit érzünk, hogy egyik játékosunkat letartóztatták a vizsgálat során. Tisztában vagyunk azzal, hogy a rendőri nyomozás továbbra is folyik az ügyben. Támogatjuk az erőfeszítésüket, és tiszteletben tartjuk a folyamatot. Most úgy érezzük, hogy ez a lépés a helyes döntés” – áll a klub közleményében.

KORÁBBAN TÖRTÉNT

A játékost a híradások szerint igencsak meglepte a reggeli látogatás – három rendőrautó érkezett a helyszínre –, hiszen félmeztelenül nyitotta ki a North Attleboró-i háza ajtaját, és csak később, a megbilincselés után húztak rá egy pólót.

Mint ismert, a hatóságok a 27 éves Odin Lloyd halálával kapcsolatban nyomoznak. A jelentések szerint a gyilkossági ügyben fő szerepet játszik a Hernandez nevére bérelt autó, és a hatóságok több alkalommal is a játékos házánál kutattak bizonyítékok után.

A hivatalos közlemény szerint Aaron Hernandezt gyilkossággal, valamint ötrendbeli, fegyverrel való visszaéléssel vádolták meg. A meghallgatáson Hernandez nem vallotta magát bűnösnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik