A hónap momentumai - December

115560 115560115560 115560
Vágólapra másolva!
2011.12.23. 12:12
Címkék
A decemberi kiadásnál érzem először, hogy körvonalazódik valami abból, amiért egyáltalán megválasztjuk a csapatunk legjobbjait. Ezt korábban...

A decemberi kiadásnál érzem először, hogy körvonalazódik valami abból, amiért egyáltalán megválasztjuk a csapatunk legjobbjait. Ezt korábban nehezebb volt megszülni, mint teherbe ejteni egy guminőt, ma viszont olyan mennyiségű remek teljesítményt láthatunk, amennyi trükk lehet még az apró szusievő tarsolyában. Apropó, ez az év utolsó hónap momentumai (összesen a harmadik), s ezt a jeles jubileumot megakartam ünnepelni egy egész alakos, akt Muntari önarcképpel, mely a szavazók között került volna kiosztásra, de a többiek lebeszéltek róla. Nem baj, Sneijder azért kipostolta twittere, - más dolga úgy sem volt a hónapban - aki nagyon bírja a ghánai Grál-lovagunkat, megnézheti. Nektek, így megint csak a szavazás marad, eldönthetitek, melyik kis kedvencet rakjuk majd a fa alá. Az igazság odaát van... mármint az elolvasom nevű gombocska mögött.A decemberi kiadásnál érzem először, hogy körvonalazódik valami abból, amiért egyáltalán megválasztjuk a csapatunk legjobbjait. Ezt korábban nehezebb volt megszülni, mint teherbe ejteni egy guminőt, ma viszont olyan mennyiségű remek teljesítményt láthatunk, amennyi trükk lehet még az apró szusievő tarsolyában. Apropó, ez az év utolsó hónap momentumai (összesen a harmadik), s ezt a jeles jubileumot megakartam ünnepelni egy egész alakos, akt Muntari önarcképpel, mely a szavazók között került volna kiosztásra, de a többiek lebeszéltek róla. Nem baj, Sneijder azért kipostolta twittere, - más dolga úgy sem volt a hónapban - aki nagyon bírja a ghánai Grál-lovagunkat, megnézheti. Nektek, így megint csak a szavazás marad, eldönthetitek, melyik kis kedvencet rakjuk majd a fa alá. Az igazság odaát van... mármint az elolvasom nevű gombocska mögött.


1. Legjobb védő/kapus – Giacinto Facchetti & Walter Zenga díj


Kattintgat örömében nagy bőszen az egész turista sereg, mert címlapon hozta le a Tokyo Times, Yuto Nagatomo először és utoljára a hónap védője az Interben. Ugyan inkább kiváló támadójátékával nyerte el az apró sinkanszen a díjat, azért volt pár fontos mentése is. Megtudtuk, hogy nem a méret a lényeg (azért a csajodnál erre ne kérdezz rá), az ellenfél kapuja előtt is ő a levegő ura, maga a japán AirJordan, azaz AirYuto. Ezen kívül kamikaze módjára vetődik bele az ellenfelek lövéseibe a saját kapuja előtt. Övé a meiyo!

2. Legjobb középpályás – Sandro Mazzola díj


Van, aki megőrzi helyét, még akkor is, ha két kézzel lábbal tepernek a pozíciójáért. Mi ezt nem sajnáljuk, sőt örülünk neki, ha minél többet nyújtanak értékelhető teljesítményt. Ricky Alvarez mindent megtett, Lecce elleni csodás teljesítménye és a lendület, amit a Genoa ellen adott, még nem volt elég, mert Thiago Motta az egész hónapban stabil teljesítményt tudott nyújtani, talán neki van a legnagyobb szerepe abban, hogy Ranieri alatt feljöttünk az élmezőnybe, statisztikailag is, sokkal jobb a győzelmi rátánk vele, mint nélküle. Ütközik, szerel, harcol, küzd, irányít, passzokat ad, gólt lő még lesről is. Lehet, hogy utóbbi elmaradt a hónapban, de a játékát jobb, hogy nem kellett nélkülözni.


3. Legjobb támadó – Nyers István díj


Giampaolo Pazzini. Rengeteg okot erre nem tudok felhozni (valakit választani kell). De mellette szól, hogy nem szúrta ki a szemét pedig volt végre oka gólörömre, kétszer is. Ez pontosan kétszer annyi, amennyit a többi csatárunk lőtt a hónapban, azaz nagyban függ a csapat teljesítménye tőle... vagy legalábbis kéne, hogy függjön a legeredményesebbtől. Bár Nagatomo ugyanennyit vállalt, szóval ez Pazzo mellett szól, hisz a kis japó egyedül bedarálná az amcsikat Pearl Harbornál. Na, de valami pozitívumot is róla: megszületett kisfia, Tomasso, szóval, van ahol még ő is eredményes, de, ha már a kaput lyukra cserélné, javasoljuk a golfot. Majd januárban megduplázza bajnoki góljainak számát.


4. Legnagyobb csalódás – Quaresma díj


Elgondolkoztam azon, hogy, ha elindulsz a földszintről, de még csak egy lépcsőfoknyit sem jutsz előre az első emelet felé, magyarul ugyanott állsz, azt, lehet-e visszaesésnek hívni? Maximum abba az esetben, ha az a fajta vagy, aki letépi a liftről az out of order feliratot, kirántja az ajtaját és fejest ugrik az aknába. Komoly hátrányba nem kerülsz, de mégis mindenki rajtad röhög, hogy az első emelet helyett az akna mélyén porosodsz. Na Zárate pont ez a fajta ember. Fejjel megy ő öt védőnek is. Szerencsére most maximum a kispad falának, elég hamar sikerült elérnie, hogy ne számoljon vele Ranieri, és teljesítménye nyomán nem is mondhatjuk, hogy ez kizárólag régi sérelmeknek köszönhető. Rendben Mauro, mikor megy a géped Rómába?


5. Legkellemesebb meglepetés – Giuseppe Bergomi díj


Megosztjuk a dicsőséget, mint a legérdekesebb Facebook bejegyzéseket szokás. A BeYutók: Nagatomo és Ricky Alvarez. Egyiket sem fosztanánk meg szívesen attól, hogy elismerjük milyen sokat tettek hozzá a csapat eredményeihez. Nagatomo 2 gól és 2 gólpassz, Alvarez 1 gól 2 gólpassz. Ráadásul három közös góljukból, kettőt együtt alkottak meg, a japán-argentin diplomáciai kapcsolatot soha nem látott szintre emelve. YUtópia.

6. Legszebb gól – Christian Vieri díj


Sok hasonló szépségű gólunk volt decemberben, de mi az utolsót választottuk, Ricky Alvarez Lecce elleni teljesítményével nagyon rászolgált. Megkoronázta a meccset, gyönyörűen tette be dropból köténybe Gabrielinek. Ne felejtsük el megdicsérni itt sem Nagatomo-t, aki a japán burleszket tette egy magasabb színvonalra, mikor az asszisztja előtti mozdulatsorral: KeljfelYuto. (A videóban 0:36-tól).


7. Legnevetségesebb momentum – Vratislav Gresko díj


Pazzini vélhetően nem a tizenegyesekkel kialakított bensőséges kapcsolatáról lesz híres nerazzurri mezben, mert, hogy normál esetben soha többé nem engedik oda, az is biztos. De mikor volt nálunk utoljára normál eset? Ez nem az önmarcangolás hónapja, ha, mégis van okunk kicsit szomorkodni, az az Udinese ellen elvesztett hazai mérkőzés miatt van. Pazzo közösséget vállalt TerryBecks-el, csak jobb a haja és nem dugja meg Bridge nőjét, mert van neki szebb, jobb és saját.

8. Legszebb védés – Gianluca Pagliuca díj

Lehet, hogy nem ez volt a leglátványosabb, de, hogy a legfontosabb az biztos. Legalábbis ekkor azt hittük. Olyan paranormális dolgokat produkált ez a hónap, minthogy négy meccset nyertünk zsinórban Capitanót kiállították egy gólós hátrányban az Udinese ellen. De César hű volt a latin mondáshoz: Qui habet tempus, habet vitam (Aki időt nyer, életet nyer), más kérdés, hogy kár volt azt az életet egy Pazzo kezébe adni. De Julio mindent megtett, sőt még annál is többet, az egész hónapban.


9. Legszebb csel/egyébi megmozdulás – Ronaldo díj


Ez a hónap róla szólt, öntsétek bele a szakét, rendeljetek neki gésákat, Nagatomo for prez (Shachō). Előre fele jobban játszik már a ninja, mint hátrafelé valaha, furcsa így belegondolni, hogy hány gólunkban vállalt aktív szerepet. Megszületett YuTorikku (Torikku jelentése: trükk). (0:30-tól)


10. Legostobább döntés – Mircea Lucescu díj


Az elkövető kilétét homály fedi, a történelem örök titkai közé kerül be újabb aktaként, hogyan juthatott Pazzini oda, hogy tizenegyest végezhessen el nálunk. Nem tudjuk kinek a lelke fog keringeni ezért a végtelenségig az antarābhavaban. Bár vélhetően az egész csapat sáros, kivév Militót, akit kellő gondoskodással rúgtak le, így orvosi igazolást tud bemutatni. A többiek mind részegek lehettek, mert végignézték, amint, Pazzini magához ragadja a labdát, nem vették észre, hogy nem pattan el tőle (magyarán kézzel fogja), aztán odasétál a tizenegyesponthoz, leteszi... visszaidézve is szürreális élmény volt, jár mindenkinek a koki.


11. Legszimpatikusabb döntés – José Mourinho díj


A kiindulópont az volt, hogy Faraoni végre lehetőséget kapott, ráadásul nem is egyszer. De nem csak ő, hanem egész kis fiatal kontingens kapott játéklehetőséget, ami ugyan a világfutballban nem egyedi, nálunk viszont különleges dolog. Hiába, a személyi igazolványok nem hazudnak, a csapat nagy része lassan ingyen használja a tömegközlekedést. Poli kapott egy meccset, Obi rendre beáll csereként. Milito is tett egy szívfacsaró nyilatkozatot, gondolom ő is karácsonyi csodaként élte meg, hogy befelé pattant róla a labda. Ez egy vegyes döntés lett, de, hát karácsony van, megérdemel mindenki egy pacsit.


Legutóbb Zanetti lett a hónap játékosa, most sem ő, sem Zárate (október) nem indul, így új győztest avatunk (két alkalom után ez tán nem olyan meglepő). A jelölteket már ismerhetitek a rendszer szerint, szavazásra fel:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik