A hónap momentumai - Október

115560 115560115560 115560
Vágólapra másolva!
2011.11.01. 16:11
Címkék
Egy új rovattal készültünk nektek, melyben megválasztjuk a hónap legjobbjait illetve emlékezetes pillanatait. Abszurddá teszi most az egészet...

Egy új rovattal készültünk nektek, melyben megválasztjuk a hónap legjobbjait illetve emlékezetes pillanatait. Abszurddá teszi most az egészet, hogy vállalható eredményünk alig volt, sőt nevetséges olyan pillanatban legeket, választani, amikor évek óta a legnagyobb mélységekben van a gárda. De mi a csapattal ellentétben következetesek vagyunk, és kitartunk az elképzeléseink mellett. Ez most olyan, mintha megválasztanánk az ország legjobb politikusát, egy süllyedő hajón rendezett kapitányválasztó verseny. November elseje van, emlékezzünk halottainkra és csapatunk elmúlt hónapjára, mely tökéletesen alkalmazkodott a mai ünnephez. Ellentmondást nem tűrő munkával kiválasztottuk a legjeinket, és még szavaztatunk is. Figyelem, szerkesztőségi vélemény következik.Egy új rovattal készültünk nektek, melyben megválasztjuk a hónap legjobbjait illetve emlékezetes pillanatait. Abszurddá teszi most az egészet, hogy vállalható eredményünk alig volt, sőt nevetséges olyan pillanatban legeket, választani, amikor évek óta a legnagyobb mélységekben van a gárda. De mi a csapattal ellentétben következetesek vagyunk, és kitartunk az elképzeléseink mellett. Ez most olyan, mintha megválasztanánk az ország legjobb politikusát, egy süllyedő hajón rendezett kapitányválasztó verseny. November elseje van, emlékezzünk halottainkra és csapatunk elmúlt hónapjára, mely tökéletesen alkalmazkodott a mai ünnephez. Ellentmondást nem tűrő munkával kiválasztottuk a legjeinket, és még szavaztatunk is. Figyelem, szerkesztőségi vélemény következik.


Legjobb védő/kapus - Giacinto Facchetti & Walter Zenga díj

Mivel külön legjobb kapust választani felesleges, ezért ezt a kettőt egybevontuk. A kategória győztese Luca Castellazzi, egyike azon játékosainknak, akikkel maradéktalanul elégedettek lehetünk. Persze olyan kevés meccsen játszott, hogy így nehéz volt hibázni. Kevés mérkőzése volt ugyan, de nagy védéseivel többször meccsben tartotta a csapatot, sőt pontot is mentett nekünk. Nem éreztük meg Júlio César hiányát. Lúcio és Maicon szorongatta meg kicsit, de biztosan hozta az első helyet.

Legjobb középpályás - Sandro Mazzola díj

Esteban Cambiasso. Kétségtelen, volt már jobb hónapja is Inter mezben, de lőtt egy tetszetős gólt és hoz egy biztos átlagot, amit a többiek már nem nagyon tudnak. Mondhatjuk, hogy vakok közt a félszemű, de ez az egész csapatra igaz. Láthatólag őt is megviseli a csapat gyengélkedése, de legalább nem omlik össze az első fuvallattól.

Legjobb támadó - Giuseppe Meazza díj

Szoros versenynek nem mondhatnánk, amiben Mauro Zárate győzedelmeskedett, lényegébe n ez a poszt megszűnt létezni számunkra. Egyetlen vetélytársát, Pazzinit góljai minősítik, abból meg mindössze egyet hozott össze a hónapban. Zárate hajtós játékával és két gólpasszával előzte, na, meg ő Pazzo nélkül is veszélyes (tudna lenni), fordítva ez már nem igaz. Itt tartunk ez az öncélú figura volt a legjobb csatárunk.

Legnagyobb csalódás - Robbie Keane & Quaresma díj

Diego Milito. Ugyan még mindig nem készültem a róla szóló írásommal (mea culpa), de így is mindenki látja, hogy ez az ember csak felvette Halloweenre a Milito mezt és azzal ijesztgeti a környékbeli uralkodóházak hercegnőit. Alant lesz, egy videó mely jól jellemzi a helyzetet. Ugyanakkor meg kell jegyeznünk, hogy több játékosunk is állhatott volna itt, mert az egész keret gyengült annyit, hogy nem fair kivenni valakit és megbélyegezni. De, ez a rendszer hibája.

Legkellemesebb meglepetés - Giuseppe Bergomi díj

Ezt is Zárate vitte haza (csak, azért nem a blogunk, mert túl a sok a szerény lélek a szerkesztőségben), de a két mélységesen megtisztelő díj nem jellemzi jól, hogy mennyire nem érdemelne ő sem semmit. Ugyanakkor azért is csalódtunk benne pozitívan, mert nem vártunk tőle az égvilágon semmit. Ehhez képest láttam pillanatokat, amikor hajtott, küzdött és védekezni is hátra ment. Bizonyítani akar. Ja és ő legalább meg tud verni egy az egyben egy védőt. Igazi csodacsatár. Remélem a 17 milliót Milito, Forlán, Pazzini és Castaignos dobják össze rá, saját zsebből.

Legszebb gól - Christian Vieri díj

Hogy tényleg valami megérdemelt is álljon itt. Maicon a Juve ellen minden dühét beleadta ebbe a löketbe. Hisszük, hogy akkor is átszakítja Gigi Buffon tenyerét, ha nem pattan meg egy védőn. A brazil gólöröme mindent leír, elképesztő feszültség volt benne (is).


Legnevetségesebb momentum - Vratislav Gresko díj

A fent már beharangozott pillanat, mikor Diego Milito az Atalanta ellen az ötösön belül a kapu fölé szerencsétlenkedett egy ajtó-ablak ziccert, majd beesett a kapuba, hogy jól megsérüljön a dereka. Diego álruhában tért vissza Robbie Keane? (Videó alább).

Legszebb védés - Gianluca Pagliuca díj

Luca Castellazzi és Júlio César is több szép védést mutatott be, talán előbbi maradandóbb, mert ritkábban látjuk. Azon kívül, hogy a Juve és a Catania elleni védéseiből is látványosabb youtube videót lehetne összeállítani, mint Carini egész pályafutásából, az Atalanta ellen pontot mentett nekünk, csereként beállva, mentálisan is élesebb szituációban, az utolsó pillanatban. Emiatt ezt emeltük ki.

Legszebb csel/egyéni megmozdulás - Ronaldo díj

Wesley Sneijder kevés értékelhető megmozdulást mutatott fel októberben, viszont azok annál emlékezetesebbek voltak. A Juve ellen gyönyörűen kihozta csínyből, két ember közül, hogy utána egy divatosan, "no-look"-nak hívott
gólpasszt adjon Maiconnak, viszont, mint ennél is szebbnek találtuk, ahogy a Lille ellen megszelídítette a bogyót, majd előkészíttette Pazzini gólját azzal, ahogy indította Záratét. Ha az ilyesmit állandósítja, nem a kiesés elkerüléséért kell küzdenünk.


Legostobább döntés - Mircea Lucescu díj

Csak, azért nem Rocchi bíró meccsmanipulátor kartárs kapja a díjat, mert szeretünk a sajátjainkba rúgni házunk táján söprögetni. Ranieri döntései a Juve ellen kimerítik az ostobaság fogalmát. Miután egy, amúgy is nehéz helyzetű járműnek kiszúrta az összes baloldali kerekét, még képes volt a benzint vizeletre cserélni (Zárate-Castaignos), hogy végül a sofőr helyett, egy tesztbábút ültessen a volán mögé (Sneijder-Alvarez). Ezzel fel is adta az esélyt. Jár a tockos.

Várjuk szeretettel a kommentekben, az ötleteket, arra milyen díjakat adjunk még át, milyen visszatérő pillanatokat ragadjunk ki legközelebb. Végül is, értetek vagyunk (erős nyelvcsapás). És akkor a szavazás:


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik