Novara-Inter 3-1, reményteljes jövő

115560 115560115560 115560
Vágólapra másolva!
2011.09.21. 00:09
Címkék
Megvolt az idei harmadik bajnoki meccsünk is. Igen, sajnos kikaptunk, de szégyenkezni nincs okunk. A mi szintünkön ez az eredmény bőven benne volt...

Megvolt az idei harmadik bajnoki meccsünk is. Igen, sajnos kikaptunk, de szégyenkezni nincs okunk. A mi szintünkön ez az eredmény bőven benne volt a pakliban a Novara ellen. Aki ezzel nem képes szembenézni, az hazudik magának. Még mindig az Internazionale vagyunk, nincs annyi nemzetközi tapasztalatunk, mint egy Triestinának, s pláne nem állunk abban az anyagi helyzetben, melyben a Novara jelenleg. Tekintsünk előre, de most álljon fel mindenki és zúgjon a vastaps, szép volt fiúk, legközelebb meg lesz az iksz! Novara-Inter 3-1.Megvolt az idei harmadik bajnoki meccsünk is. Igen, sajnos kikaptunk, de szégyenkezni nincs okunk. A mi szintünkön ez az eredmény bőven benne volt a pakliban a Novara ellen. Aki ezzel nem képes szembenézni, az hazudik magának. Még mindig az Internazionale vagyunk, nincs annyi nemzetközi tapasztalatunk, mint egy Triestinának, s pláne nem állunk abban az anyagi helyzetben, melyben a Novara jelenleg. Tekintsünk előre, de most álljon fel mindenki és zúgjon a vastaps, szép volt fiúk, legközelebb meg lesz az iksz! Novara-Inter 3-1.

A papírforma eredményeket sosem kellett magyarázni. Keserédes szájízzel írok most, és biztos vagyok benne, hogy minden szurkoló hasonlóan érez, de ez csak azért van, mert éreztük, hogy ma kis szerencsével fogható lett volna ez a Novara.

Ahogy a bevezetőben is mondtam, majd legközelebb. Ilyen hozzáállással, ilyen tanárian koncentrálva nem lesz mindig pechünk, de főleg nem lesz mindig szintkülönbséggel felettünk álló ellenfelünk. Szomorú a beismerés? Ez a Novara tett annyit, nem csak az olasz, de az egyetemes futballérdekében, hogy örökre aranybetűkkel álljon a neve a futball kőtábláján! Ezt mi nem vitathatjuk el tőlük, ahogy a mai rutinos játékukat sem. Nem, önmagukhoz képest nem játszottak lenyűgözően.

Ez nem az a produkció volt, amivel a parádés passzjátékú Granadát megfojtották. Ez az a rutin, amit mi csak évek kemény munkájával sajátíthatunk el. Büszkén legyünk kicsik, küzdjünk, csípjünk, harapjunk, mert így lesz esélyünk megragadni a Serie A-ban. Ennyi év kihagyás után ezt a lehetőséget meg kell ragadni, s most jó irányba haladunk. A pozitívumokat nézzük, az értékelésben is:

Julio Cesar – van még hova fejlődnie kapusunknak, de az ideje és minden lehetősége is meg van erre. Legutóbb már hazája válogatottjában is bemutatkozhatott, lesz még ő a világ legjobb kapusai között. Mai teljesítménye kicsit visszás, egy gólban benne volt, de legalább három olyan parádés hárítása volt, minek köszönhetően megint biztosítta helyét a kezdőben. (7)

Lúcio – mindenekelőtt le kell szögeznem, hogy fiatal játékosról van szó. A stabilitása révén, nyeszlett fizikális adottságai ellenére is kimagaslik kortársai közül. Talán, ha kicsit többet vállalkozna, előretöréssel, idővel elmúlhat ez a bátortalanság. Lúcio, drágám, nem kell olyan beszarinak lenni mindig ám, próbálkozz, tudsz te elől is aktív lenni, úgyis elég gyors vagy, hogy bármikor visszaérj. Ne feledd, aki mer, az nyer. (7)

Ranocchia – az ő játékát kicsit csúfítja kétes megítélésű kiállítása. A mindig stabil hátvédünk, talán első vagy második hibája volt ez Interes pályafutása alatt, elnézzük. Az lett volna fura, ha éveket tökéletesen hoz le, még a végén elhalászná az Avellino. A piros lapig a legmegbízhatóbb emberünk volt, nehéz lesz a következő forduló, nélküle el sem tudtuk képzelni a csapatot. (7-2=5)

Chivu – még mindig felmerül bennem a kérdés? Hogy lehetett ilyen olcsón, egy ekkora klasszist venni? Nem kérdés, ez a légiós árának töredékéért érkezett a Rómából. Ha belegondolok, hogy milyen pályafutás áll előtte. Talán a sisakjában van az ereje, azzal félemlíti meg az ellenfeleit. Ilyen jó ütemérzéke még Bergominak sem volt, a hibátlan, ellenfeleket tiszteletben tartó szerelések nagymestere: Christian Chivu! (8)

Zanetti – nem kis szó, hogy a keret legifjabb játékosa, először ölthette magára a kapitányi karszalagot, Ranocchia kiállítása után. Mindezt 17 évesen és 757* naposan. Ezzel megelőzte a már említett Bergomit is. Na meg azok az ütempasszok, még, még, még! (7)

Cambiasso – a csapat lelke a védekező középpályásunk, volt egy nagy hibája, de lőtt egy hálószaggató gólt is. Aki mindkét lábával, bármilyen távolságból így érzi a kaput, az elkövethet meccsenként egy hibát, úgyis kipókhálózza majd a felső sarkot. A sebessége meg pláne lenyűgöző, értem én, hogy mindig legalább 2 Novara játékos figyelt rá. (8)

Sneijder – kemény, ellentmondást nem tűrő irányító játékos. Oda-oda rúg néha, nem csak a labdának, de ez az ő posztján elvárás, ne hagyja élni az ellenfelet. Ha az a felhő fejese beakad, tökéletes meccset zár. Cseréje érthető volt, legközelebb le kell ütközni a csatárt, ha kilép, Wesley! (6)

Nagatomo – még felmerül erről az emberről, hogy csak marketing okokból van nálunk? Csak úgy, dőltek előtte a védők, mint szamurájok előtt a kínai büfések. Kár, hogy nem jött össze az a fránya gól. (6)

Castaignos – csúnyán elrontotta a meccs legnagyobb helyzetét, de tett már ő a csapatért, annyit az évek alatt, hogy ezt elnézzük neki. Vélhetően ez az utolsó idénye a veterán támadónak, szó nem érheti a ház elejét. Az idő múlása nem az ő hibája, a maximumot hozta ki a karrierjéből és a meccsből is! (6)

Milito – ő lesz minden idők legnagyobb csatára, fog még eldönteni BL döntőt, efelől ne is legyen kétségetek! Most kihagyta? Egyszerű pech, az ő szintjén már nem is lehet hibázni. (7)

Forlán – ma is igazi villámléptű kis szélső volt az ifjú uruguayi, be-beforgatta a védőjét. Tarthatatlan, ha egyszer felgyorsul, olyan gyorsan tud irányt váltani, hogy láttuk a világ legjobb védőinek is gondot okoz. Dellafiore azt sem tudta hol van. (8)

Obi (6), Pazzini (7) és Zárate (6) dobtak valamelyest a játékon, közelebb kerültünk a gólhoz, főleg az olasz támadó nagyszerű kontraképességeinek jóvoltából. Sokáig egyenlő volt, aztán 2-1-nél felcsillant a remény, közel kerültünk a Novarahoz, sajnos a kitámadásunkat, egy ilyen csapat azonnal bünteti. Gasperini, megint kitalálta, mivel lehet megfogni egy ilyen letámadásban és kontrajátékban is kimagasló sztárcsapatot. Mindig kiszúrja az ellenfél gyenge pontjait, ha jobban beindul a szezon már a forma is ütősebb lesz, és nem engedjük ki a pontokat a markunkból. Ő 7-es osztályzatot érdemel ma! Ne szégyenkezzünk, még több ilyen meccset srácok!

Gasperini, ég veled

Megleszünk mi nélküled

Told el innen képedet

Befuccsolt a rendszered

Pongrátz doktor: elmehet…

*-Zanetti, megelőzte Bergomit, a szereplések számát tekintve, gratulálunk neki.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik