Ave, Maximus morituri te salutant!

115560 115560115560 115560
Vágólapra másolva!
2011.09.20. 18:09
Címkék
Novarába utazunk a negyedik harmadik forduló alkalmából, hogy megszerezzük első győzelmünket. Reménykedésünk közepette, megtaláltunk egy...

Novarába utazunk a negyedik harmadik forduló alkalmából, hogy megszerezzük első győzelmünket. Reménykedésünk közepette, megtaláltunk egy ókori pergamentekercset, melyből kiderül, hogy Mediolanum a -már akkor municipium civium romanorum- ranggal ellátott város mely gladiátorai készültek a sorsdöntő összecsapásra. Irány az amphiteátrum!

Ma este, szomszédváraink, Mediolanum1 és Nubliaria2 gladiátor iskolái, a hírnevükhöz méltó összecsapást rendeznek egymás között. Medicus Gasperinus kiképző, nagy, talán utolsó vizsgája következik. Ha elbukik Maximus császár a fejét veszi, mint elődjének a Hispania tartományból érkezett pincérnek servusnak.

Embereink megfogyatkoztak és legyengültek a korábbi harcok után, de az Internationalis iskola, Mediolanum dicsőségére fog tenni, miután legyőzte Nubliaria kontár, kardforgató csőcselékét.

Védvonalunk: egy korábbi császár fedez minket: Julius C(a)esar. Ő már nem sajnálja, ha sáros lesz a tógája. Lucius a csapat egyetlen keresztény tagja, kit kizárólag az érdemei miatt nem üldöztet a császár. Ranocchius az assisi, darabos mozgásának jóvoltából a scutum3 nagy mestere, illetve Chivu(s), a pileati4 dák, ki ha továbbra is úgy folytatja, mint tavasszal, mehet a bukaresti munkanélküli hivatalba.

Egy igazi gladiátor harcol egy germánnal

A nehéz fegyverzettel bánók, jobbról-balra: Nagatomus, egy igen érdekes kinézetű római, azt beszélik róla, hogy kiskorában eszetlen föl-le futkározásainak során, szembetalálkozott Apollo, Nap Istennel, ezért hunyorog egyfolytában. Származását még hivatalosan nem erősítették meg. Zanettius, a veterán harcos, több mint 750 ütközetet élt túl, közülük egyet a nyíregyházi Spartacus-szal szemben. Őt hű barátja és fegyverhordozója Cambiassus követi. A balszárnyunkon Obi, a núbiai rabszolga, Scipio Africanus ejtette foglyul háborúi alatt. Gladiátoraink esze, Sneijderus, egy kistermetű harcos, ki állítása szerint egy ritka germán törzsből való, s Germania Inferior területéről szökött el. Ezt nem támasztja alá a germán néphez nem méltó törékeny termete és szeszélyes lelkivilága.

Első vonalaink: a csatába rögvest beleveti magát, Forlánus, Hispania amphiteátrumait már meghódította szőke fürtjeivel erőteljes, megalkuvást nem tűrő harcmodorával. Társa igazi csodabogár, egy auctoratus5, azaz egy önként vállalkozó. Pazzinius harcmodorán meg is látszik, hogy eredetileg nem gladiátornak készült, az ő tevékenysége ki is merül a haldokló ellenfelek ledöfésében. Mediolanum korábbi hercege, a szolgasorba taszított Militus csak a második körben szállhat be a küzdelembe.

Nubliaria egy viszonylag ismeretlen, de ígéretes kiképző iskola, ereje kis közösségében rejlik, minden bizonnyal, két vállra akarja fektetni a nagyobb szomszéd nevesebb gladiátorait, főleg manapság, hogy viszontagságos időket élnek. De válogatott harcosaink szem előtt tartják, hogy az életükért küzdenek most.

Ave, Maximus morituri te salutant!

Novara-Internazionale; 20.45

Novara: Ujkani- Dellafiore, Lisuzzo, Paci, Gemiti- Radovanovic, Porcari, Rigoni, Mazzarini- Morimoto, Meggiorini.

Internazionale: Cesar- Lúcio, Ranocchia, Chivu- Nagatomo, Zanetti, Cambiasso, Obi, Sneijder- Forlán, Pazzini.

1 – Milánó város római kori neve

2 – Novara város római kori neve

3 – gladiátor pajzs

4 – jelentése „süveges”, a dákok vezető rétege

5 – szabad akaratukból mentek gladiátornak

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik