Sami Khedira (jobbra) a Hertha játékosa (Fotó: AFP)


„Igazi vezéregyéniség” – így jellemezte a Berlinben majd 28-as mezben szereplő Khedirát a múlt hét elején kinevezett sportigazgató, Arne Friedrich, aki a 2010-es világbajnokságon még együtt játszott a középpályással.

„Azt akarom, hogy együtt még több sportsikert érhessünk el Berlinben” – idézte a Hertha honlapja a 33 éves labdarúgót, aki legutóbb a Juventusban szerepelt, ám a jelenlegi idényben egyetlen tétmeccsen sem kapott lehetőséget Andrea Pirlo vezetőedzőtől.

Khedira összesen 99 bajnokin lépett pályára a Serie A-ban, azt megelőzően 102 La Liga-meccsen viselte a Real Madrid szerelését. A Bundesligában korábban csak nevelőegyesületében, a VfB Stuttgartban lépett pályára – itt 98 bajnokija volt. 2010-ben a Real Madrid még 14 millió eurót adott ki érte, öt évvel később a Juventus ingyen szerezte meg, míg Torinóból – sajtóhírek szerint – szintén ingyen állt most tovább.

A Hertha honlapjának szerkesztői ki is számolták, 3922 nap telt el a futballista Bundesligából való  távozása és a visszatérése között.

A berliniek bejelentése egyelőre nem tért ki a szerződés részleteire, így azt sem tudni, a német válogatottal 2014-ben világbajnoki címet nyerő Khedira mennyi időre kötelezte el magát a fővárosi együttesnél.

A Hertha egyúttal a szerb válogatott Nemanja Radonjics érkezését is bejelentette. A bal oldali szélső legutóbb a Marseille-ben futballozott és az idény végéig kölcsönben szerepel majd a németeknél.