Lothar Matthäus örömmel fogadta, hogy hétfőn újra Dárdai Pál lett a Hertha BSC labdarúgócsapatának a vezetőedzője (Fotó: AFP)

 

„Dárdai Pál és Arne Friedrich mint sportigazgató – ez egy kiváló klub nagyszerű tervének tűnik – írta a Sky tévécsatorna oldalán a világbajnok Lothar Matthäus. – Akárcsak Josep Guardiola a Barcelonát, senki sem ismeri úgy a berlini klubot, a szurkolókat és a médiát, mint a magyar edző. Emellett nagyon klassz, hogy 2022 nyaráig dolgozhat.”

A korábban a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó német klasszis közölte, Dárdai vezetésével a Hertha remélhetőleg nemcsak sikeres, hanem látványos futballt is játszik majd, ahogyan egy fővárosi klubhoz illő.

„Az első időszakához képest ugyanis jelenleg a megfelelő játékosállomány is a rendelkezésére áll” – fejtette ki Matthäus.

A berlini egyesület hétfő délután jelentette be, hogy a 44 éves Dárdai veszi át az együttes irányítását, a stáb tagja lesz kapusedzőként Petry Zsolt is. Dárdai 2015 és 2019 között már irányította a berliniek első csapatát.

(MTI)