Hertha: Bódog Tamás helyet kap a berliniek szakmai stábjában

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2022.06.03. 09:45
null
Bódog Tamás jól ismeri a német futballt, nem véletlen, hogy korábbi csapattársa, Sandro Schwarz is helyet kínált neki a Hertha szakmai stábjában (Fotó: Meder István)
Bódog Tamás eddig a Mainz játékosmegfigyelőjeként dolgozott, ám Sandro Schwarz kinevezése után minden bizonnyal követi korábbi csapattársát Berlinbe.

 

Két magyar szakember neve is fókuszba került Németországban csütörtökön a futballhírek között. A jelenleg a Chelsea másodedzőjeként dolgozó Lőw Zsoltot a ruhr24.de nevű portál a Bundesligába egyévnyi kihagyás után visszatérő Schalkéval boronálta össze, míg német sajtóhírek szerint a jelenleg a Mainznál játékosmegfigyelőként dolgozó Bódog Tamás is válthat, ő a Hertha edzője lehet.

Ami utóbbi szakembert illeti, a Németországból származó információk szerint a váltás biztosra vehető.

A berlini klub csütörtökön hivatalos honlapján jelentette be, hogy Sandro Schwarz lett az egyesület vezetőedzője, a 43 esztendős szakember két évre írt alá. Az új tréner 2017 és 2019 között a Mainz vezetőedzője volt, a berliniekhez a Dinamo Moszkvától érkezett. Az orosz csapatnál 2020 októberétől dolgozott, és az Orosz Kupa elbukott döntőjét követően vasárnap lemondott a posztjáról. Korábban játékosként is szolgálta a Mainzot, 2001 és 2004 között Bódog Tamás csapattársa volt.

Sajtóhírek szerint a berlini klubnál már hetekkel ezelőtt képbe került, ám mivel a Dinamo Moszkva az Orosz Kupa döntőjére készült, kínosan ügyeltek arra, hogy az egyeztetésekről semmilyen részlet se szivárogjon ki. Sandro Schwarz a berlini ajánlattal egy időben már az új stábja összetételén is gondolkodott, így Bódog Tamással is felvette a kapcsolatot. A magyar szakember jól ismeri a mezőnyt, korábban a Mainznál és az RB Leipzignél is dolgozott másodedzőként, az utóbbi hetekben pedig bőven volt ideje átgondolni az ajánlatot – a német hírek szerint még azelőtt igent mondott, hogy eldőlt volna, a Hertha az első vagy a másodosztályban szerepel-e a következő idényben. A bennmaradás kiharcolása után hivatalossá vált, hogy az évad hajrájára beugró Felix Magath távozik, így megszületett a megállapodás Sandro Schwarzcal.

Bódog Tamásnak a régi ismeretség mellett azért is lehetett vonzó a Hertha ajánlata, mert a Mainzhoz képest nagyobb klubnál dolgozhat – függetlenül a kék-fehérek előző idénybeli lehangoló szereplésétől –, emellett a másodedzői állás jelentősebb pozíció, mint a játékosmegfigyelői. A jelek szerint a Mainz is partner volt a váltásban, azt viszont még nem tudni, hogy a magyar szakember szerződése meddig szól a Herthánál.

Az új stáb aligha számíthat könnyű idényre, a klub ugyanis három edzőt „fogyasztott el” az előző évadban. Dárdai Pál irányításával kezdte, őt november végén felmentették, majd Tayfun Korkut ült a kispadra, akit márciusban a bajnokság végéig szóló megbízatással Felix Magath követett – most új fejezet kezdődhet.

A londoni klubbal 2021-ben Bajnokok Ligáját nyerő Lőw Zsolt jól ismeri a Bundesligát, játékosként a Cottbusban, a Rostockban, a Hoffenheimben és a Mainzban szerepelt, az RB Leipzignél pedig asszisztens edzőként dolgozott, mielőtt követte volna Thomas Tuchelt a PSG-hez, majd a Chelsea-hez. A ruhr24.de szerint nem ő az egyedüli jelölt a gelsenkircheni kispadra, a korábban az angol Norwich Cityt és az orosz FK Krasznodart is irányító Daniel Farke, illetve az SC Freiburg második csapatának edzője, Thomas Stramm is képben van, ráadásul a magyar tréner neve első körben a közösségi médiában, a szurkolók körében kezdett terjedni, ezért nem árt fenntartásokkal kezelni esetleges szerepvállalását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik