Hiába a történelmi idény, nem kapnak aranytálat Xabi Alonsóék

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.09. 13:29
Nem kap aranyozott kupát veretlen idénye után a Leverkusen (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a német labdarúgás történetében először a Bayer Leverkusen volt képes arra, hogy vereség nélkül nyerje meg az élvonal küzdelmeit. A gyógyszergyáriak ráadásul döntőztek az Európa-ligában és megnyerték a Német Kupát, de a korábban felmerülő hírekkel ellentétben a csapat nem kap különleges trófeát a liga szervezőitől.

A Leverkusen 34 bajnokin elért 28 győzelemmel és hat döntetlennel lett bajnok a Bundesligában, s nem kellett sok ahhoz, hogy a csapat veretlenül gyűjtsön be három trófeát, de a Német Kupa elhódítása mellett az Európa-liga fináléjában 3–0-ra kikapott az olasz Atalantától.

Xabi Alonsóék történelmi menetelése közben többször is felvetődött, hogy a történelmi tett előtt különleges módon tiszteleghetnek és a megszokott ezüst salátástál (a Bundesliga megnyeréséért járó trófea beceneve) helyett egy aranyozott verziót kapnak a gyógyszergyáriak, de a Bild most arról számolt be, hogy a Német Labdarúgóliga (DFL) a héten megvitatta az ügyet, s különböző okok miatt végül elutasította azt, így a Leverkusennek is „be kell érnie” a hagyományos ezüstös kupával.

Egyébként az aranytál ötlete onnan jött a németeknek, hogy a 2003–2004-es idényben az angol bajnokságot veretlenül megnyerő Arsenal később egy aranyozott Premier League-trófeát vehetett át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik